Titlurile zilei

Afaceristul Fadi Ramadan scapă de hotelul pe care l-a cumpărat de la Exonia, de pe bd. Primăverii: „Ca să fie afacere, trebuia un minimum de 100 de camere” – FOTO

Publicat: 19 ian. 2023
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Afaceristul Fadi Ramadan scapă de hotelul pe care l-a cumpărat de la Exonia de pe bd. Primăverii Ca să fie afacere trebuia un minimum de 100 de camere  FOTO
Arabul Fadi Ramadan vrea să obțină 2,4 milioane de euro pe hotelul cumpărat de la patronul companiei Exonia

Afaceristul arab Fadi Ramadan vrea să scape de hotelul pe care l-a cumpărat acum mai bine de un an de la Tiberiu Stoian, proprietarul companiei Exonia. Patronul mai multor restaurante și cafenele din Iași a spus pentru BZI că imobilul este prea mic pentru o afacere hotelieră și că vrea să obțină nu mai puțin de 2,4 milioane de euro, dar trebuie să scape de ratele pe care trebuie să le achite patronului de la Exonia

Noi tranzacții imobiliare sunt anunțate în municipiul Iași. Fadi Ramadan, patronul mai multor restaurante din Iași, face o mișcare surprinzătoare după ce în toamna anului 2021 a achiziționat un hotel de la omul de afaceri Tiberiu Stoian, proprietarul companiei Exonia, axată pe producția de ambalaje.

Clădirea este situată în apropiere de bd. Primăverii, chiar lângă Serviciul de Permise Auto. Recent, afaceristul arab a anunțat că vrea să vândă imobilul achiziționat în urmă cu mai bine de un an, prețul cerut fiind de 2,4 milioane de euro. Inițial, Ramadan a încheiat un contract cu o valoare de 1,8 milioane de euro, prin intermediul societății Safir Real Estate SRL. Trebuia să achite un avans, iar restul banilor trebuiau achitați în 24 de rate, până la finalul anului 2023.

Fadi Ramadan nu poate vinde imobilul cât timp ratele nu sunt achitate, dar, dacă găsește un investitor și achită restanțele, hotelul poate fi tranzacționat. Fabrica Exonia are o capacitate de 10 milioane de ambalaje biodegradabile pe lună. În termen de doi ani, conducerea companiei intenționează să dezvolte afacerea și să ocupe primul loc în Europa pe piața de profil.

Fadi Ramadan scapă de hotelul de pe bd. Primăverii din cauză că afacerea este prea mică

Contactat telefonic, Fadi Ramadan a confirmat că este dispus să vândă imobilul din apropierea bd. Primăverii.

„Vreau să vând pentru că un hotel cu 40 de camere este puțin, trebuie minimum 100. Într-adevăr, mai sunt câteva rate de achitat, nu sunt probleme. S-au făcut investiții în clădire, în instalații electrice și sanitare. Acum, totul este la alb. Este o compartimentare acolo, se pretează mai bine pentru o clinică. Cu tot ce voi achita, plus investițiile, ajung la 2,2 milioane de euro”, a precizat Fadi Ramadan.

Dacă va găsi un cumpărător, omul de afaceri arab va mai obține și un profit de 200.000 de euro. De precizat că, în ultimul an, prețurile din zona imobiliară au explodat, cauza fiind creșterea accelerată a costurilor cu materiale de construcții care s-au scumpit de la o zi la alta.

Patronul de restaurante vrea un teren de la Primăria Iași

Clădirea lui Ramadan are regimul de înălțime D+P+5, cu o suprafață de 1.611 metri pătrați. Imobilul poate fi folosit și pentru spații de birouri. Fadi Ramadan intenționează să concesioneze și o suprafață de 1.000 metri pătrați de la Consiliul Județean Iași, aflată în apropierea hotelului.

Omul de afaceri nu este la prima inițiativă în care sunt implicate instituțiile publice. În 2022 a cerut de la Primăria Iași o suprafață de teren de 536 de metri pătrați, situată pe strada Otilia Cazimir, nr. 19, chiar în centrul Iașului, aflată în domeniul privat al municipalității. Suprafața menționată este lipită de altă bucată de teren, de aproape 500 de metri pătrați, deținută de Fadi Ramadan. Astfel, terenul ar urma să fie întregit.

Accesul se realizează din strada Smârdan. Solicitarea a fost aprobată în ședința de Consiliu Local, din data de 31.08.2022. Municipalitatea urmează să organizeze o licitație pentru vânzarea terenului. La procedură pot participa și alte persoane interesate.

Afaceristul Fadi Ramadan scapă de hotelul din zona semicentrală a Iașului, dar rămâne de văzut dacă va găsi cumpărător.

Comentarii
Adauga un comentariu