Titlurile zilei

Aici stă acum Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, după ce și-a vândut casa cumpărată din donații. Nu are gaz, lumină sau apă, iar de o toaletă nici nu poate fi vorba

Publicat: 10 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aici stă acum Sergiu tăticul călăreț de la Iași după ce și-a vândut casa cumpărată din donații. Nu are gaz lumină sau apă iar de o toaletă nici nu poate fi vorba
Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, și-a vândut casa pe care a cumpărat-o din donații și s-a mutat din nou în zona Cicoarei

Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, și-a vândut casa și s-a mutat din nou în zona Cicoarei, în niște condiții greu de imaginat. Reporterii „BZI” au mers în zonă să discute cu Sergiu, pentru că la numerele de telefon pe care acesta le avea nu mai răspunde nimeni. Reporterii nu au fost primiți cu brațele deschise în zonă și majoritatea oamenilor au refuzat să vorbească despre ce s-a întâmplat cu Sergiu și casa lui

Prinț sau cerșetor? Viața lui Sergiu Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, s-a schimbat mult, poate mult prea mult în ultimul an. Din ghetou a ajuns să locuiască într-o casă dintr-un cartier bun, însă nu a durat prea mult povestea frumoasă. A vândut casa și s-a mutat din nou în ghetou. Sergiu și-a ridicat o mică locuință de câțiva metri pătrați, dar nu a reușit să o termine. Casa este netencuită, acoperișul nu este terminat și nu are apă, lumină sau gaz. Când reporterii „BZI” au mers în zonă, rromii au reacționat agresiv și nu au vrut să sufle o vorbă despre Sergiu. Vecini mai îndepărtați au spus că îl văd că vine în zonă cum venea înainte să-l cunoască o țară întreagă.

„L-am mai văzut pe aici. Nu știu ce face, cred că tot cu căratul se ocupă. A fost o vreme când veneau pe aici mașini faine. Nu știu”, a spus un vecin de-al lui Sergiu.

Trebuie precizat că locuința în care ar sta acum Sergiu și familia lui a fost începută imediat după ce povestea lui Sergiu a ajuns publică. El spunea la vremea respectivă că va construi o căsuță mică pentru un frate de-al său.

Cum a ajuns Sergiu de la prinț, la cerșetor

În urmă cu aproape un an, Sergiu semna actele pentru o casă, asta după ce sute de oameni au donat pentru el bani după ce reporterii „BZI” i-au prezentat povestea. Sergiu a mers călare pe cal la maternitate după ce a aflat că soția lui născuse. Imaginile cu el prin centrul Iașului au ajuns virale, iar viața lui s-a schimbat. Câteva luni, Sergiu a stat într-o casă nouă, în care avea absolut toate condițiile.

Nici nu a crezut vreodată că ar putea avea toate acestea, având în vedere că împreună cu soția și copiii săi stăteau într-o baracă de 3 pe 3 metri, fără niciun fel de condiții. Iată că, după un an, casa pe care Sergiu a cumpărat-o din donații a fost ocupată de alte persoane. Reporterii „BZI” și Cătălin Moroșanu, în momentul în care Sergiu și soția lui au semnat actele de vânzare-cumpărare, au strecurat în contract o clauză care spunea că imobilul nu poate fi înstrăinat timp de 5 ani. Totuși, se pare că între Sergiu și cel care stă acum în casă a fost făcut un contract de închiriere până când casa va putea fi cumpărată.

Un bolid de lux, parcat șmecherește în fața casei lui Sergiu, tăticul călăreț

Vă reamintim că în fața casei cumpărate de Sergiu era parcat un BMW X6. Oamenii din zonă au spus că, de câteva luni, Sergiu nu a mai fost pe acolo.

„A fost vândută casa, nu mai stă Sergiu aici. Am înțeles că ar fi vorba despre niște interlopi care s-au mutat aici. Nu știm prea multe, pentru că evităm să interacționăm cu ei. Înainte să plece de aici, Sergiu dădea petreceri, era plină curtea… În fine, nici nu vreau să-mi aduc aminte”, a spus un locuitor din zonă.

Reporterii „BZI” au încercat să ia legătura cu Sergiu, însă acesta avea telefonul închis. Din câte se pare, acesta a fost văzut în zona Cicoarei, acolo unde a locuit inițial. Practic, a dat cu piciorul la tot, a renunțat la o casă spațioasă, complet mobilată și utilată, și a ajuns din nou în baraca din ghetou. Iată că mâna de ajutor pe care Sergiu a primit-o nu i-a schimbat viața decât pentru o perioadă scurtă de timp.

Din tăticul sărac, dispus să facă sacrificii, într-un tânăr certat cu legea

Sergiu Ion Ciobotariu, tăticul călăreț de la Iași, a ajuns să fie anchetat penal. După ce cotidianul „BZI” a prezentat în exclusivitate povestea tânărului, sute sau poate chiar mii de oameni s-au mobilizat pentru a-i oferi o mână de ajutor. Într-un timp extrem de scurt, în conturile lui Sergiu s-au adunat sume frumușele. În viața tânărului s-au schimbat multe, însă nu toate în bine. A ajuns să fie anchetat penal după ce a comis o infracțiune de neînțeles. Pe 13 mai 2020, Sergiu Ion Ciobotariu avea să fie oprit în trafic de polițiști. El se afla la volanul unui autoturism marca VW Golf, deși nu avea permis de conducere.

„Polițiștii ieșeni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Adauga un comentariu