Eveniment-Social

AIESEC Iași dă startul Youth Speak Forum. Ce trebuie să faci pentru a lua parte la eveniment

Publicat: 14 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
AIESEC Iași dă startul Youth Speak Forum. Ce trebuie să faci pentru a lua parte la eveniment
AIESEC Iași, alături de colaboratorii lor, invită studenții la o nouă ediție a Youth Speak Forum la finalul lunii iunie 2022

Organizația non-guvernamentală și non-profit AIESEC organizează în această vară Youth Speak Forum, întâlnire în cadrul căreia tinerii pot discuta diferite probleme sociale locale sau naționale. Aceștia au șansa să dezbată subiecte de interes pe diferite tematici cu experții în domeniu sau organizații care participă la eveniment. Tema acestei ediții este diversitate, echitate și incluziune.

Desfășurată în format hibrid în timpul pandemiei, AIESEC Iași invită tinerii ieșeni la o nouă ediție Youth Speak Forum, de data aceasta derulată în Palas Mall, în Congress Hall, în perioada 30 iunie – 1 iulie 2022.

grafica Youth Speak Forum
Scopul Youth Speak Forum este de a aduce în atenția studenților diverse probleme ale comunității și de a propune sfaturi de gestionare eficientă a acestora

Care este tema ediției iunie – iulie Youth Speak Forum

grup de tineri stau în fața unui perete gri și folosesc telefoanele
Tinerii care participă la eveniment pot fi premiați, iar proiectele lor pot fi implementate

Dovedind un înalt nivel de implicare în problemele tinerilor ieșeni, AIESEC Iași, alături de colaboratorii lor, invită studenții la o nouă ediție a Youth Speak Forum la finalul lunii iunie 2022. Scopul evenimentului este de a aduce în atenția studenților diverse probleme ale comunității și de a propune sfaturi de gestionare eficientă a acestora. Atrăgând atenția asupra diferitelor chestiuni, ei doresc să facă tinerii conștienți de aceste teme pentru a-i împinge să se implice într-un mod real în viața socială.

Tema acestei ediții este „diversitate, echitate și incluziune” și ea a fost aleasă în urma unui sondaj realizat de AIESEC.

„Noi, la începutul anului am creat un sondaj care s-a numit Youth Speak Survey, realizat la nivel global. Sondajul în România a fost completat de 690 de tineri, iar 65% dintre ei au menționat că sunt interesați de această temă, în timp ce 35% au zis că s-ar implica și în realizarea unor proiecte. Astfel, noi am considerat că este util și necesar societății și comunității ieșene. Ne dăm seama că sunt niște lipsuri în ceea ce privește echitatea anumitor categorii de persoane și am dorit să ne implicăm”, a explicat Adelina-Maria Buliga, vicepreședintele departamentului de proiecte locale AIESEC Iași.

Tânăra a mai explicat, de asemenea, că ei doresc să îi facă conștienți pe tineri de problemele contemporane, sociale și modalitățile prin care pot lua acțiune. Totodată, anul acesta, participanții vor avea parte de o surpriză, anume Youth Speak Project, un spațiu în timpul conferinței în care tinerii vor putea veni cu idei despre ce ar face ei dacă ar beneficia de susținerea AIESEC și sponsorizarea partenerilor ca să creeze propriul lor proiect și o idee care să fie implementată în toamnă.

 grafică cu un grup de tineri care încearcă să găsească soluții
Tinerii ieșeni vor putea discuta cu diverși experți în domeniu pe tematica aleasă și vor putea găsi soluții de gestionare a acestora

La ce să se aștepte ieșenii care vor să participe la eveniment

fațada Palas Mall din Iași
Youth Speak Forum se va desfășura în Congress Hall, în incinta Palas Mall

Prima zi a evenimentului va fi 30 iunie 2022, în ea urmând să se desfășoare workshop-uri facilitate de partenerii AIESEC și diverse ONG-uri, iar, ziua următoare, 1 iulie 2022, participanții vor putea pune în practică noile cunoștințe dobândite. Ideile cele mai bune vor fi premiate și implementate de AIESEC și partenerii evenimentului.

Deocamdată, primul ONG care și-a confirmat prezența la eveniment este Rise OUT, urmând ca lista să fie completată în perioada următoare.

Vicepreședinta departamentului de proiecte locale a anunțat că ei își doresc cât mai mulți participanți și că înscrierile se pot face din pagina evenimentului. Tot ce trebuie să facă doritorii este să accese link-ul pus la dispoziție pe pagina de Facebook a evenimentului, să se înscrie pe formular, după care vor fi contactați de reprezentanții AIESEC Iași fie pe whatsapp, fie pe email prin newsletter.

Ultima ediție a evenimentului s-a desfășurat în format hibrid, dar, având în vedere eliminarea restricțiilor la începutul acestui an, ediția din această vară se va desfășura exclusiv fizic.

„La această ediție, fiind prima de după pandemie, ne gândeam la cca. 60-80 de persoane, dar rămâne de văzut”, a declarat Adelina-Maria Buliga.

Astfel, Youth Speak Forum se va desfășura în Congress Hall, în incinta Palas Mall.

Adauga un comentariu