International

Al doilea val de COVID ar putea face sute de mii de morţi, în Marea Britanie – STUDIU

Publicat: 14 iul. 2020
Al doilea val de COVID ar putea face sute de mii de morţi
Al doilea val de COVID ar putea face sute de mii de morţi

Al doilea val de COVID ar putea face sute de mii de morţi în Marea Britanie arata un studiu dat publicităţii în această perioadă. Un studiu făcut în Regatul Unit pune pe jar autorităţile din Marea Britanie după ce acesta a arătat că în Regatul Unit, un nou val coronavirus ar putea să facă peste 120.000 de morţi în spitale

Al doilea val de COVID ar putea face sute de mii de morţi

Un al doilea val de COVID s-ar putea dovedi catastrofal pentru Marea Britanie. Conform studiului publicat în presa din Regatul Unit, în cel mai rău caz rezonabil, virusul ar face până 120.000 de morţi în spitale. Studiul a fost publicat de Academia de Ştiinţe medicale din UK. Totuşi, specialistul care a stat la baza studiului, Stephen Holgate, explica faptul că studiul e o previziune, nicidecum o posibilitate. Proiectul a fost coordonat de Stephen Holgate şi a fost realizat de peste 37 de experţi.

Raportul atrage atenţia asupra faptului că este necesară o pregătire intensă de pe acum pentru a reduce riscul ca sistemul de sănătate să intre în colaps.

Cercetările provoacă temeri pentru că acestea susţin faptul că al doilea val de coronavirus va fi mult mai dificil de gestionat iar acest lucru s-ar vedea în numărul de morţi pe care l-ar face. Conform cercetătorilor, valul al doilea este aşteptat să apară în anotimpul rece atunci când virozele respiratorii sunt o obişnuinţă. Până la această dată, coronavirus a făcut 45.000 de morţi în Marea Britanie, tara fiind cea mai afectată din Europa.

Virusul ar putea avea o rată de reproducere de 1.7 începând cu luan septembrie, faţă de 0.7 cât este în prezent, iar acest lucru ar putea însemna o catastrofă sanitară dacă situaţia nu va fi tratată cu maximă responsabilitate. Modelele stabilite pe baza unui asemenea scenariu arată un vârf al deceselor şi internărilor în spital în ianuarie şi februarie 2021 „similar sau mai rău” decât la primul val din primăvară şi care ar coincide cu vârful de activitate pentru sistemul spitalicesc generat de bolile sezoniere.

Numărul de decese cauzate de COVID-19 la spital între septembrie 2020 şi iunie 2021 ar putea atinge 119.000. Această estimare nu ţine cont însă de acţiunile guvernului pentru a reduce rata de transmisie, nici utilizarea dexametazonei, un steroid care permite reducerea ratei mortalităţii la pacienţii grav afectaţi, nuanţează autorii.

Nu sunt tari care să fi scăpat de pericolul de infectare cu coronavirus sustine Raed Arafat

În continuarea declaraţiile, Raed Arafat a vorbit şi despre problema infectărilor în lume. Deşi sunt multe ţări care au fost bine, situaţia din ele s-a agravat. Acest lucru îl face pe Raed Arafat să declare că toate ţările vor trece prin problema creşterii cazurilor de COVID-19.

”Sunt tari care au fost bine şi acum au probleme. Nu cred că vreo ţară a scăpat, toate vor trece prin probleme Trebuie să ţii sub control ca să nu ai probleme mari. Problema nu este a cazurilor uşoare ci dacă ajungi la 10% de cazuri în Terapie Intensivă. La Prahova am pus unitate mobilă de Terapie Intensivă. Deja este o presiune pe sistemul medical. Sunt câteva care au presiune pe sistemul medical.”

Adauga un comentariu