National

Alcoolul și vaccinul anti-COVID-19. Ce părere are Raed Arafat despre această combinație

Publicat: 24 ian. 2021
Raed Arafat in conferinta la Palatul Parlamentului
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Duminică, 24 ianuarie, la Antena 3, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost întrebat despre legătura dintre alcool și vaccinul anti-COVID-19, deoarece în ultimul timp, există o astfel de controversă.

Astfel, la întrebarea „înainte și după momentul vaccinării este adevărat că nu ai voie să consumi alcool?”, Raed Arafat a oferit următorul răspuns:

„Eu n-am văzut o contraindicație de acest gen. Clar că alcoolul afectează sistemul imunitar în mod negativ, dar n-am văzut o contraindicație științifică să spună că dacă ai consumat alcool nu poți fi vaccinat.

N-am văzut așa ceva. Trebuie să vedem dacă se găsește sau dacă este doar folclor. Eu cred că e doar folclor.”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat, despre un local din Centrul Vechi al Capitalei: „Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise”. Alcoolul și vaccinul anti-COVID-19

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că terasele care prezintă bule de plastic, în care se află o singură masă, sunt considerate spații închise și sunt ilegale.

”Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă (…) Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi.

Este şi vina şi faptului că nu se impun măsuri (…) În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile. Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina noua care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val’. (…) Acest lucru este iresponsabil”, a spus Raed Arafat, duminică la Antena 3.

La auzul acestei declarații, Dan Bittman a hotărât să îl informeze pe șeful DSU că există o mulțime de astfel de terase în Centrul Vechi.

Dan Bittman: „Eu sunt de acord cu domnul Arafat. În condițiile legii, terasa aia e ilegală”

Dan Bittman i-a transmis un mesaj lui Raed Arafat, care a marcat drept ilegalitate faptul că o terasa funcționa ca spațiu deschis, deși era evident că este spațiu închis: „Vreau să îl anunț pe domnul Arafat că în cazule acelei terase mai sunt cel puțin 20-30 de restaurante. Sunt zeci de restaurante și numai în București, în toată țara”

„Eu sunt de acord cu domnul Arafat. În condițiile legii, terasa aia e ilegală. Vreau să îl anunț pe domnul Arafat că în cazule acelei terase mai sunt cel puțin 20-30 de restaurante. Sunt zeci de restaurante și numai în București, în toată țara.

Ba chiar am fost într-unul din ele, unde am intrat, m-am mirat. Avea și terasă care era plină. Nu aici, în județul Prahova. Dacă o sa căute, o să găsească. Era excepțional de mic și se mâncă înăuntru civilzat, nu știu dacă erau familii, dar aici e exact ceea ce discutam acum. Legea e lege doar pentru unii, pentru alții e doar așa…”, a declarat Dan Bittman, duminică seara, la Antena 3.

Comentarii
Adauga un comentariu