Actualitate

Alegeri locale 2020. Iată lista primarilor din județul Constanța

Publicat: 28 sept. 2020
Alegeri locale
Alegeri locale

Alegerile locale din data de 27 septembrie 2020 au provocat o adevărată surpriză pe scena politică din România, în marile orașe, dar și în comune. Nu puține au fost cazurile unde primari care erau la conducere de zeci de ani au fost schimbați din funcție prin votul cetățenilor.

Prezență la vot de 46,02% la nivel național

Alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, s-au încheiat cu o prezență la vot de 46,02%, o prezență de-a dreptul nesperată, având în vedere contextul actual al pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, măsurile luate de autorități s-au respectat negreșit chiar în secțiile de votare pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus.

La Constanța, bătălia este în continuare extrem de strânsă între candidatul PNL Vergil Chițac și candidatul USR-PLUS Stelian Ion. Totuși, potrivit unor surse politice, Chițac ar fi obținut un mic avantaj în fața lui Stelian Ion.

Unicul candidat care a ieșit din cursă încă din primele ore de după alegeri a fost fostul primar, Decebal Făgădău.

Lista primarilor din localitățile județului Constana, potrivit primelor rezultate parțiale la alegerile locale 2020:

Nicoleta Vrabie – comuna Peștera
Stelian Gheorghe – comuna Topraisar
Scupra George – orașul Ovidiu
Georgescu Daniel – comuna Limanu
Mitroi Florin – comuna Valu lui Traian
Beiu Ion – comuna Saligny
Gheorghe Moldovan – comuna Albești
Dulgheru Viorel – comuna Cuza Vodă
Grameni Gheorghe – comuna Mihai Viteazu
Timofte Dumitru – comuna Nicolae Bălcescu
Neague Magdalena – comuna Bărăganu
Viorel Ionescu – orașul Hârșova
Dan Marian – comuna Deleni
Robert Șerban – orașul Eforie
Cristian Radu – municipiul Mangalia
Mariana Gâju – comuna Cumpăna
Reșit Taner – comuna Tuzla
Valentin Vrabie – municipiul Medgidia
Petre Urziceanu – orașul Negru Vodă
Belu Ancuța – comuna Mihail Kogălniceanu
Tudorache Iulian – comuna Crucea
George Ionașcu – comuna Mircea Vodă
Dumitru Guriță – comuna Mereni
Viorel Mitrana – comuna 23 august
Oprea Ion – comuna Săcele
Tufa Anica – comuna Gârliciu
Dumitru Jeanu – comuna Costinești
Florin Chelaru – orașul Năvodari
Constantin Baltă – comuna Topalu
Maricel Cîrjaliu – comuna Agigea
Nicu Ioniță – comuna Horia
Iulian Soceanu – orașul Techirghiol
Vasile Lumânare – comuna Corbu
Eugen Berbec – comuna Vulturu
Dumitru Timofte – comuna Nicolae Bălcescu
Ionuț Șerbu – comuna Ciocârlia
Cicilia Șerbănescu – comuna Adamclisi
Neamțu Mihalache – comuna Rasova
Cati Hristu – comuna Cogealac
Dumitru Chiru – comuna Lumina
MIhai Ionescu – comuna Istria

Rezultate la alegerile locale 2020. Mihai Chirica rămâne primarul Iașului cu peste 42 la sută!

Rezultate surprinzătoare la alegerile locale 2020 în județul Iași. Dacă primarul Mihai Chirica și-a reconfirmat mandatul la Primăria Iași, deputatul PNL Costel Alexe a reușit să câștige Consiliul Județean Iași. Astfel, Maricel Popa a pierdut lamentabil bătălia pentru șefia județului Iași, ieșind rușinos de pe scena politică locală. Surpriza alegerilor locale de ieri a fost alianța USR- PLUS, cea care a luat un scor mare pe municipiul Iași. În schimb, PNL a câștigat majoritatea primăriilor din județul Iași. Cel mai rușinos din această ecuație a ieșit PSD Iași, formațiune distrusă de Maricel Popa, Camelia Gavrilă și Cristian Stanciu.

Mihai Chirica la Primăria Iași și Costel Alexe la Consiliul Județean Iași este noua echipă de la vârful județului după alegerile locale 2020. Primarul și-a reconfirmat mandatul la Palatul Roznovanu, în timp ce ministrul Mediului l-a bătut pe Maricel Popa, candidatul PSD, și președintele în exercițiu al CJ Iași.
Mihai Chirica a câștigat Primăria municipiului Iași cu 42,1 la sută din voturi. Pe locul doi s-a clasat Cosette Chichirău cu 30 la sută din voturi, în timp ce pe poziția a treia a ieșit Camelia Gavrilă (PSD), cu 13,1 la sută din totalul voturilor.
La Consiliul Local Iași, PNL și USR au mers aproape umăr la umăr, în timp ce PSD s-a clasat pe locul al treilea.
La nivel de mandate: PNL va prinde 11 posturi, USR – PLUS 9 mandate, iar PSD va miza pe 5 consilieri, în vreme ce PMP va avea 2 consilieri.

Primarul Mihai Chirica: Ceea ce am promis se va transforma în fapte

După aflarea rezultatelor, primarul Mihai Chirica, a arătat că vrea să continuie proiectele județului alături de noul președinte al CJ Iași, Costel Alexe.

„Timpul vorbelor a trecut. Două luni de zile ne-ați tot ascultat cu programele electorale pe care vi le-am propus. A venit și vremea faptelor. Mulțumesc celor care au venit la vot, că ne-ați votat, ați ales pentru ceea ce noi credem că e mai bun pentru municipiul Iași, pentru județul Iași, pentru România. Trebuie să vă bazați că ceea ce am promis, ca vrem să facem, se va transforma în fapte. A fost o muncă titanică, dar scorurile care s-au înregistrat arată foarte clar că Iașul ca și toate celelalte mari orașe ale României au ales un alt drum. Sper să fie pentru toți clar că este drumul schimbarii care trebuie să recupereze aproape 30 de ani de decalaje majore ale Europei și ale României față de celelalte țări europene în care împreună cu un Parlament de dreapta și cu președintele Klaus Iohannis să putem într-adevăr să implementăm o strategie prin care să arătăm tuturor că este bine acasă la noi în România”, a spus primarul Mihai Chirica.

Iată reacția lui Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași

Noul președinte al Consiliului Județean Iași este Costel Alexe, liderul PNL Iași. Costel Alexe l-a învins detașat pe Maricel Popa, candidatul PSD Iași la aceste alegeri.

„Ziua de astăzi (duminică, 27 septembrie ) a consfințit faptul că în urma acestor alegeri locale au câștigat românii, iar dacă este să ne referim la județul nostru, au câștigat ieșenii. Locuitorii din municipiul Iași și din zona metropolitană, de la Iași la Pașcani, de la Miroslava la Cristești, ieșenii au ales un proiect de dezvoltare al județului nostru, au respins categoric tot acest circ politic făcut de adversarii noștri în ultima perioadă și evident nu au uitat anii guvernărilor trecute când Iasșul a fost lăsat pradă intereselor politice meschine și, evident, decalajele dintre estul și vestul țării s-au acutizat”, a menționat Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu