Actualitate

Alexandru Coita: „Guvernul Orban, blat tacit cu negaționiștii și conspiraționiștii”

Publicat: 28 iul. 2020
ALT=«Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România»
Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România

Alexandru Coita, liderul Partidului Republican din România, consideră că Guvernul Orban a făcut un blat tacit cu negaționiștii și conspiraționiștii. Acesta îi acuză pe membrii Executivului de realizarea unor jocuri murdare. De asemenea, Alexandru Coita consideră că prin modul în care Guvernul Orban gestionează pandemia de coronavirus acesta reușește să dea apă la moară conspiraționiștilor și pun în pericol sănătatea românilor. Acesta menționează că, Executivul dorește ca românii să nu creadă în gravitatea pandemiei pentru că, în acest fel ar putea pune pe seama nerespectării măsurilor de prevenție eșecul lui din ultimele luni.

„Guvernul Orban, blat tacit cu negaționiștii și conspiraționiștii

Guvernul Orban face un joc murdar și dă apă la moară conspiraționiștilor, punând în pericol sănătatea românilor. De ce? Pentru că ceasul lui Orban ticăie iar alegerile trebuie organizate urgent, cu sau fără pandemie, până să vină ziua decontului politic.

Lui Orban îi convine să existe cât mai mulți români care să nege pericolul virusului și care să nu creadă în situația dezastruoasă din spitale, pentru că în spatele lor poate să ascundă eșecul celor șase luni în care putea să crească capacitatea tehnică și umană a unităților medicale. Tot așa, Orban este avantajat de curentul celor care nu cred în testele pentru COVID, pentru că în acest fel subiectul testării în masă pe care trebuia să o asigure PNL este dus în derizoriu.

România nu a testat masiv niciodată.

La începutul pandemiei se făceau câteva sute de teste pe zi-total nesemnificativ-, deși alte țări au urmat această strategie și au avut imaginea clară a situației. De abia de la începutul lunii iunie am trecut de 10.000 de testări zilnice și am ajuns la peste 20.000, cu vârf de 34.127, în iulie, atunci când românii au început să se testeze la cerere și pe bani mulți pentru plecarea în străinătate.

În 6 luni, Guvernul Orban nu a fost în stare să găsească specialiști în diagnosticul molecular, capabili să realizeze testarea la capacitate maximă în toate județele. În continuare sunt zone în care nu se testează la stat atât cât s-ar putea. Nici măcar în Capitală nu se testează la timp persoanele cele mai vulnerabile.

Aflăm acum de la profesorul Rafila că nu s-a instituit în tot acest timp un sistem de control extern al calității și al instruirii în testare, deși s-a propus acest lucru. În lipsa lui, speculațiile cu privire la testare sunt în floare. Guvernul nu acceptă testarea gratuită a tuturor românilor, cu decontare prin CNAS și cost standard impus, așa cum a propus în Parlament Partidul Republican. Interesele de partid ucid”, a declarat Alexandru Coita.

Adauga un comentariu