National

Alexandru Rafila: ”Este o creștere lentă a numărului de cazuri”

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alexandru Rafila Este o creștere lentă a numărului de cazuri
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila: ”Este o creștere lentă a numărului de cazuri”.

Alexandru Rafila a discutat despre numărul mare de cazuri raportate în fiecare zi și atenționează că numărul de decese va crește, așa cum o va face și cel al cazurilor noi.

Numărul de cazuri a crescut lent

Rafila a arătat că această curbă creată de cazurile noi este în creștere în continuare, iar astfel va crește și numărul cazurilor de la terapie intensivă, dar și al deceselor.

”Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri.

Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi.

Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă.

Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă.”, a declarat Rafila

Alexandru Rafila, informații noi despre coronavirus. Alexandru Rafila: ”Este o creștere lentă a numărului de cazuri”

Președintele Societății Române de Microbiologie a afirmat faptul că numărul mare de infectări are o influență foarte mare asupra situației generale, fie că vorbim despre economie sau sectorul educațional. De asemenea, Alexandru Rafila a precizat că tendința de creștere sau de stagnare în jurul a o mie de cazuri pe zi se va menține o perioadă destul de lungă în România.

Alexandru Rafila, despre situația epidemiologică din România

„Creșterea numărului deceselor și al pacienților de la ATI e un lucru pe care deja îl consemnăm. E din cauza faptului că în ultimele 10 zile am avut un număr mare de cazuri, în jur de 1.000 sau peste 1.000. Lucrul acesta se reflectă după un anumit interval de timp, în sensul că cazurile care ajung la Terapie Intensivă și decesele apar după o perioadă de evoluție a bolii. O să vedem în continuare o tendință destul de neplăcută din punct de vedere al corpului medical.

Deocamdată nu cred că lucrurile se pot schimba rapid în această zonă pentru că am avut foarte multe cazuri înregistrate în această perioadă.

În primul rând, aș încerca să le explic de ce e o anumită măsură, de ce în anumite zone aglomerate se poartă mască. E foarte simplu, pentru că nu poți păstra acea distanță de siguranță de 1,5 metri și dacă e o aglomerare mare într-un spațiu limitat, singura soluție e să folosești o barieră și bariera este masca.

Lucrurile acestea trebuie explicate mai mult, trebuie exemplificate, chiar făcute niște demonstrații video, pentru ca oamenii să înțeleagă, indiferent de nivelul de pregătire. Dacă reușim să limităm consecințele transmiterii bolii, toată zona economică, socială poate să funcționeze. Trebuie să ne apărăm sănătatea, dar și locurile de muncă. Mesajul nu trebuie să fie unul amenințător, ci să-i aducă pe oameni împreună într-o direcție pe care ne-o dorim cu toții,” a declarat specialistul Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu