Actualitate

Alfred Bulai, despre rezultatul alegerilor parlamentare: „Orban urmează să fie sacrificat“

Publicat: 30 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Alfred Bulai despre rezultatul alegerilor parlamentare Orban urmează să fie sacrificat
Sociologul Alfred Bulai

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre rezultatul alegerilor parlamentare. Alfred Bulai susține că varianta cea mai plauzibilă este a unui guvern „de sacrificiu“, actualul premier Ludovic Orban urmând să fie sacirifcat de partid.

„Există posibilitatea să avem un guvern de sacrificiu, Orban chiar, care urmează să fie sacrificat în momentul în care deja ai probleme serioase în societate. Nu-i convine, cred, lui Iohannis chestia asta, pentru că el are deja un an de mandat din cinci. Încă un an, înseamnă că îi mai rămân trei. Acum factorii de putere din România se gândesc cu cine vom vota în viitor. Adică doi ani, trei, mai e cum mai e, dar în penultimul şi în ultimul nu mai are nicio putere să pună, să aranjeze“, a declarat Alfred Bulai.

Alfred Bulai: „Guvernul PNL va supraviețui și anul viitor“

Sociologul a precizat că se așteaptă ca noul guvern va rezista anul viitor cu sprijinul parlamentarilor PNL, care vor avea majoritate.

„Deci dacă el vrea să fie jucător şi să construiască ceva, să rămână PNL-ul nu ştiu cum, trebuie să o facă în perioada următoare. Sunt optimist; adică nu cred că guvernul care e pus acum în decembrie pică anul viitor, pentru că e prea repede. Chiar dacă iese cu criză, cu nu ştiu ce. Pentru că va supravieţui pe acelaşi principiu ca PSD-ul, cu voturi în Parlament, chiar dacă ţie nu îţi place”, a menționat Alfred Bulai.

Mihai Tudose: „Ludovic Orban mai are 2-3 săptămâni în funcţie!“

Și vicepreşedintele PSD Mihai Tudose crede că premierul Ludovic Orban va fi debarcat după alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie. Mihai Tudose consideră că Ludovic orban mai are „două-trei săptămâni“ în fruntea Guvernului. Mihai Tudose le-a transmis celor care votează stânga că un vot în favoarea Pro România la alegerile parlamentare din 6 decembrie este, de fapt, un vot pentru PNL.

„Orban, nu ştiu dacă el ştie că n-o să mai fie. Toată lumea ştie, dar el n-a aflat. El mai are vreo 2-3 săptămâni (n.r. – ca prim-ministru,) Orban, cât mai e acum, a zis aşa: cu cei de la USR ar fi o posibilitate, dar mai vedem. Interesant, a spus «nu facem cu PSD», de parcă noi eram pe prag şi plângeam şi el ne-ar fi spus «marş de-aici, că nu vă primesc». Nu ne-am oferit să facem guvern cu PNL, el poate să viseze în continuare“,. A declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose: „Preşedintele PRO România a spus că ar susţine un guvern PNL-USR“

Liderul social democrat a precizat că un vot pentru Pro România înseamnă un vot în favoarea PNL.

„În schimb, cu PRO România a spus că «mai vede el». Mai vede, pentru că înţeleg că şi preşedintele PRO România a spus că ar susţine un guvern PNL-USR. Asta arată clar că, în varianta super-optimistă în care PNL intră în Parlament, un vot pentru PRO România înseamnă un vot pentru PNL. Şi-atunci, logica noastră este simplă: să iasă românii la vot, să ne voteze, ca să nu mai facă băieţii ăştia planuri fără să-i consulte şi pe români”, a menționat Mihai Tudose.

 

Adauga un comentariu