Eveniment-Social

Ambasadorul Israelului în România, vizită oficială la UAIC Iași

Publicat: 21 ian. 2022
Studenți în fața Universității
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a câștigat o finanțare de peste 1 milion de euro pentru implementarea proiectului „Suport educațional și formativ pentru doctoranzi și tineri cercetători în pregătirea inserției în piața muncii”

Vineri, 21 ianuarie 2022, David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel Toader- Rectorul UAIC și prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii s-a amintit cooperarea de succes pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu instituțiile de învățământ superior din Israel, demarată în anul 2000, când UAIC a încheiat acordul cu Yozmot College Center for Interdisciplinary Studies, din Tel Aviv. În prezent, UAIC are încheiate 12 acorduri cu universități din Israel. În perioada 2010 – 2021, studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 130 de vizite la universități și alte organizații academice din Israel.

Între 2015 și 2021, 83 de studenți, cadre didactice sau angajați ai instituțiilor partenere din Israel au efectuat mobilități academice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul programului Erasmus. Cercetătorii UAIC au elaborat 415 lucrări științifice în comun cu parteneri din Israel, în perioada 2010-2021 (conform Web of Science). Pe parcursul discuțiilor, prof. univ. dr. Tudorel TOADER și E.S. David SARANGA au exprimat intenția de a contribui la dezvoltarea parteneriatelor actuale pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași le are cu universități din Israel dar și de a identifica noi oportunități de colaborare.
Adauga un comentariu