WoW!

AMC – Definiție și utilizare. Cum se traduce, în funcție de domeniu

Publicat: 05 apr. 2021
logo de la postul american de filme clasice AMC
Acronimul AMC provine nu doar de la prescurtarea American Movie Classics, ci și de la sintagma Acel Moment Când

Cine e obişnuit cu mediul online şi cu reţelele de socializare, cu siguranţă, nu mai are nevoie de nici o explicaţie. Cine însă foloseşte internetul mai puţin, sigur se poate întreba de la ce vine amc. Vorbim nu doar de o prescurtare din limba engleză. De aceea, în materialul de mai jos vom încerca să găsim o definiţie pentru amc.

Probabil, te întrebi ce înseamnă acronimul amc. În primul rând, vorbim despre o sintagmă din limba română, şi anume Acel Moment Când. Îl întâlnim cel mai des pe unele fotografii amuzante, imprimat ca mesaj care să stârnească râsul. Totuşi, amc se referă şi la altceva. Ai auzit de programul TV AMC? Dar de AMC ca abreviere din domeniul medical? Haideţi să vedem ce definiţie avem pentru AMC.

AMC azi – Definiţie

AMC vine de la American Movie Classics şi este un post de televiziune de peste ocean, care emite în România de pe 5 noiembrie 2014. La acea dată, AMC a înlocuit postul MGM. Varianta dedicată României a fost lansată pe 1 octombrie 2016. Programul-mamă a debutat pe 1 octombrie 1984. Conform formatului, predominau filmele clasice , în mare parte realizate înainte de anii `50. Iar de pe 1 decembrie 1990 a început să emită 24 din 24. Sloganul programului TV este „Something More”.

Înrudite cu AMC sunt: Film Cafe, CBS Reality, TV Paprikă, JimJam, Minimax etc. Azi, pe AMC, spre exemplu, rulează Swamp Devil. Iar mâine, de la 8.50 dimineaţa, va fi difuzat filmul Cele două fețe ale dragostei.
În limba engleză, acronimul AMC vine şi de la denumirea American Motors Corporation. Această corporație a fost creată în anul 1953, prin fuziunea companiilor Hudson şi Nashville. Se spune, de altfel, că e cea mai mare fuziune din istoria Statelor Unite ale Americii. AMC poate să provină şi de la Alternative Motor Company. Este vorba despre cea mai ciudată maşină scoasă pe piaţă, de către corporaţia creată prin fuziunea dintre Hudson şi Nashville. În anul 1986, Chrysler Corporation a cumpărat AMC.

APF ce înseamnă

Dacă am adus în discuţie acronimul AMC, trebuie să ştii că în comentariile la unele posturi de pe reţelele de socializare, poţi să citeşti şi termenul APF. Ce înseamnă? Ei bine, el vine de la Aproape Frumos. Şi se foloseşte la anunţurile promovate cu up, la postări cu poze şi filmuleţe şi nu numai. Aşadar, să nu te miri dacă vei vedea comentariu cu AMC & APF.

AMC vine şi de la American Medical Center. Este vorba despre o clinică multidisciplinară, care se asigură pe medicina personalizată, din Republica Moldova.

AMC poate să mai vină și de la sintagmele:

  • Asset Management Company;
  • Afterlife Media Communication;
  • Associated Merchandising Corporation;
  • After Market Closes;
  • Alexis Minerals Corporation;
  • American Mortgage Acceptance Corporation;
  • AMC Theatres (American movie theater chain);
  • Accident Management Company etc.

Așadar, iată că avem o definiție pentru termenul AMC în funcție de domeniu. Mai sus am atins următoarele domenii: asigurări, finante, auto, școală, sănătate etc.
Adauga un comentariu