Actualitate

Amenzi de sute de mii de lei pe litoral. Ce au descoperit autoritățile

Publicat: 08 aug. 2020
Amenzi de sute de mii de lei pe litoral
turisti pe litoralul romanesc

Amenzi de sute de mii de lei pe litoral. ANSVSA a dat, săptămâna aceasta, amenzi în valoare de 368.000 de lei, în urma unor controale la mai multe unități de alimentație publică de pe litoral.

Potrivit ANSVSA, seria controalelor pe litoral este în plină desfăşurare la unităţile de alimentaţie publică aflate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

Amenzi de sute de mii de lei pe litoral

Astfel, medicii veterinari care activează în cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2020,” au verificat, în intervalul 3-7 august, 163 de unităţi de alimentaţie publică: estaurante, cafe-baruri, pizzerii, unităţi tip fast-food, braserii, unităţi de tip bufet, baruri, rulote, magazine alimentare, laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand cu produse alimentare, unităţi tip bistro, o tonetă şi o autoutilitară.

„Au fost constatate abateri de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor la 60 de unităţi (…) Neregulile au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 368.000 de lei”, a transmis, vineri seară, ANSVSA.

118 kilograme de produse au fost retrase

De asemenea, a fost emisă o ordonanţa de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food şi au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Printre deficienţele constatate de inspectorii sanitar-veterinari se numără manipularea neigienică a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare; depozitarea alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Alte amenzi date pe litoral

Și în weekend-ul trecut, oamaneii legii au dat sute de amenzi pentru nerespectarea regulilor.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 133 de societăți comerciale și au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 la O.G. 21/1992 privind protecția consumatorilor, 4 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 10 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 11 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).
În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 39 de deficienţe, fiind aplicate 50 de sancțiuni (34 de avertismente şi 16 amenzi), în valoare totală de 3.500 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Adauga un comentariu