Sporturi

Ana Maria Romanțov, de la ACS Power Box, medaliată cu argint la turneul internațional de box de la Brașov

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ana Maria Romanțov de la ACS Power Box medaliată cu argint la turneul internațional de box de la Brașov
Ana Maria Romantov, de la ACS Power Box, a obtinut medalia de argint la turneul internațional de box de la Brașov

Ieșeanca Ana Maria Romanțov, de la ACS Power Box, antrenată de tatăl ei Radu Romanțov a obținut medalia de argint la turneul internațional de box de la Brașov. În semifinale pugilista a întâlnit-o pe Csenge Csorba din Ungaria, iar în finală pe franțuzoaica Kaelya Mopin.

Ana Maria Romanțov a luptat la categoria 54 de kg, tineret.

Sportiva Ana Maria Romanțov, de la ACS Power Box, medaliată cu argint la turneul internațional de box de la Brașov

Pugilista a luptat în semifinala turneului cu sportiva Csenge Csorba din Ungaria. După un meci extrem de disputat, decizia a fost unanimă în favoarea sportivei de la ACS Power Box. În finala competiției, sportiva a dat peste franțuzoaica Kaelya Mopin care a învins-o la puncte.

“Mă simt mândru de rezultatele fiicei mele, dublă medaliată la Campionatele Europene, și sper ca pe viitor să ne autodepășim. Așteptăm cu nerăbdare Cupa României unde speram să aducem rezultate mult mai bune”, a precizat Radu Romanțov, antrenorul și tatăl pugilistei.

Turneul de sub Tâmpa a avut loc în perioada 23 – 28 februarie, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași” și au fost prezenți  300 de sportivi din 25 de țări. Competiția s-a desfășurat pe 26 de categorii la juniori (13 băieți și 13 fete) și 25 de categorii la tineret (13 băieți și 12 fete).

„Federația Română de Box are proiect de promovare a boxului în toată țara. La Brașov am găsit un partener corect pentru organizarea de turnee naționale și internaționale. Prima țară care a confirmat participarea la Brașov Open este SUA. Am trimis invitație și celor din Cuba, dar nu au putut veni”, a declarat Vasile Câtea înainte de începerea competiției.

Ana Maria Romanțov, de la ACS Power Box, s-a deplasat alături de tatăl și antrenorul ei Radu Romanțov la Cupa României, care se va desfășură în perioada 2-7martie, unde iși doresc să facă o figură frumoasă.

Ieșenii Ionuţ Chiriac, Nicholas Boncu si Alexandru Boboc  s-au remarcat și ei la turneul de sub Tâmpa, sportivii reușind să obțină medaliile de aur la juniori respectiv tineret.

Adauga un comentariu