National

ANAF face modificări! Ce trebuie să știe toți românii

Publicat: 21 aug. 2020
ANAF face modificări! Ce trebuie să știe toți românii
ANAF face modificări! Ce trebuie să știe toți românii

ANAF face modificări! Ce trebuie să știe toți românii. Datorită unei noi facilități dezvoltate în Sistemul Privat Virtual, Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că impozitele sau contribuțiile vor putea fi plătite de către români în numele oricărei alte persoane fizice.

„În noul meniu disponibil în serviciul SPV, pentru accesarea acestei facilități, se selectează opțiunea Plată obligații fiscale PF și apoi În numele altei persoane, se optează pentru plata obligațiilor fiscale declarate prin declarația unică (impozit pe venit, contribuții de asigurări sociale de sănătate/ contribuții de asigurări sociale). Apoi se completează codul numeric personal/ numărul de identificare fiscală al persoanei pentru care se face plata, precum și suma care se dorește a fi achitată, după care plata poate fi efectuată”, se arată într-un comunicat al ANAF.

În momentul de față, prin intermediul site-ului ghiseul.ro, această nouă opțiune nu este posibilă.

De asemenea, contribuabilii persoane fizice pot genera două noi rapoarte prin contul SPV:

1. Istoric declarații = Declarații depuse de persoană fizică în formă electronică (până acum era disponibil acest istoric doar pentru persoane juridice)

2. C168 = Duplicat Cerere de înregistrare a contractelor de locațiune.

Potrivit ANAF, se are în vedere implementarea plății prin SPV și interconectarea cu ghiseul.ro a unor categorii de obligații fiscale pentru persoanele juridice, facilitate care va fi disponibilă în perioada următoare.

Românii scapă de cozile de la Administrația Financiară. Aceștia vor putea plăti taxele și impozitele on-line. ANAF face modificări! Ce trebuie să știe toți românii

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a afirmat că românii vor scăpa de statul la cozi la Administrația Financiară pentru plata taxelor și impozitelor. Acesta a anunțat că, de acum, aceste plăți vor putea fi făcute on-line.

”Gata cu drumurile la ANAF. Doar click-uri. Am promis reforma digitală a Administrației Fiscale și mă țin de cuvânt”, a scris Florin Cîțu.

Florin Cîțu consideră că acest sistem va putea fi accesat cu ușurință. Românii vor fi nevoiți să își facă un cont în spațiul privat virtual.

”Gata. Nu mai este nevoie să mergeți la ANAF sau administrațiile locale să stați la coadă ca să plătiți impozite și taxe. Acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus”, a mai scris Cîțu. Ministrul îi acuză pe social democrați că nu au vrut digitalizare, deși aceastea este inamicul evaziunii.

Florin Cîțu: „Aceste lucruri puteau fi făcute de ani de zile”

Pentru a accentua beneficiile acestei modificări, acesta a făcut o comparație prin care a criticat guvernarea PSD.

”Aceste lucruri puteau fi făcute de ani de zile. Socialiștii nu au vrut pentru că digitalizarea este cel mai mare inamic al evaziunii. Iar socialiștii, în special PSD-istii, iubesc evaziunea. Așa își finantateaza toate acțiunile de partid. A trebuit să vina un guvern cu adevărat liberal care să facă acete modificări în doar 6 luni”, a conchis Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu a avut succes! Deși Ministerul Finanțelor planificase 300 de milioane, a împrumutat doar 201 milioane de lei

Florin Cîțu nu a avut succes! Deși Ministerul Finanțelor planificase 300 de milioane, a împrumutat doar 201 milioane de lei.

Într-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 300 milioane lei, scadentă în octombrie 2030, la o dobândă anuală de 3,96%, Ministerul Finanţelor a împrumutat luni de la bănci 201 milioane lei, sub nivelul planificat.

De asemenea, în cadrul licitației au luat parte şapte dealeri primari.

Adauga un comentariu