Actualitate

Analiză a jurnalistului H.D. Hartmann, în platoul BZI LIVE: „Rusia a avut dreptate? Se încearcă a se crea o super putere Ucraina-Polonia?” – VIDEO EXCLUSIV

Publicat: 27 mai 2022
analistul h.d. hartmann
Jurnalistul H. D. Hartmann a discutat despre relația dintre Rusia și China

Astăzi, 27 mai 2022, în Studioul BZI LIVE a fost programată o nouă ediţie de impact alături de analistul politic H.D. Hartmann. Jurnalistul a abordat subiectul relaţiei dintre Ucraina şi Polonia.

Analiza profilerului denotă că în momentul actual se încearcă crearea unei super puteri polono-ucraineana.

H.D. Hartman, despre relaţia dintre Ucraina şi Polonia

În exclusivitate pentru BZI, jurnalistul H.D. Hartmann a menţionat faptul că în momentul de față s-a creat o uniune vamală între Ucraina şi Polonia. Cu ajutorul acesteia s-ar facilita transportul produselor de bază din Ucraina spre Polonia. Aşadar, prin această mişcare Polonia încearcă să se extindă şi să creeze un spaţiu comun împotriva Rusiei.

„Se pare că această uniune vamală este la început. Preşedintele Poloniei s-a dus la Kiev şi a purtat discuţii. Duda a anunţat un lucru fenomenal şi tipic polonez. El a anunţat uniunea vamală. Anularea politicilor vamale pentru a uşura transportul dinspre Ucraina: produse de bază. Ucraina vinde cipuri electronice şi sateliţi. Polonia face ceea ce a făcut atunci când a vrut să se extindă spre est. Să nu uităm că Polonia a utilizat această expansiune în estul său spre Kiev pentru a lupta împotriva Rusiei. Mişcarea strategică pentru Polonia înseamnă crearea unui consorţiu anti-rus. Polonia a fost împărţită de 2 ori de Rusia. Acolo există frustrare istorică. Uniunea va crea un spaţiu comun pentru transport. O putere agricolă care fără discuţii că va rivaliza cu orice putere agricolă a Europei: Germania, Franţa sau Italia. În acest context, previziunea era clară. Acum trei ani atrăgeam atenţia asupra ciudatei tentaţii a SUA, a investiţiei ideologice. Marea Neagră este pierdută în favoarea Rusiei. NATO cu toată puterea sa, Rusia dictează. Turcia nu spune nimic, foarte interesant. Politica propagandistică de a da 2 la sută din PIB, întărirea de Flancului Estic a fost pentru Polonia. Elementul concret este în dispariţia NATO din Marea Neagră. De când a început războiul nu există marină NATO în Marea Neagră. S-a confirmat că ceva nu este în regulă, unde a participat și Turcia. Polonia a trădat România, ştiţi istoria doar. Istoria în acest sens nu a dat dreptate soluţiei poloneze, pentru că face nedreptate României. Principiul declamat de SUA, nimic nu se spune despre un stat, când un stat nu este de faţă”, a transmis H.D. Hartamann.

Jurnalistul H.D. Hartamnn: „Se vrea dizolvarea unei mari puteri europene”

În continuarea declaraţiei sale, H.D. Hartmann a menţionat faptul că Polonia prin uniunea vamală cu Ucraina încearcă dizolvarea graniție. Prin această acțiune, Germania va fi atacată şi astfel cele două state vor deveni o supraputere care vor muta centrul Uniunii Europene.

„Întărirea Poloniei duce la minorarea intereselor de securitate a României şi Bulgariei. Nu poţi să-ţi construieşti securitatea ta în dauna securităţii veciunului. Polonia ce face cu această uniunea vamală? Primul efect este că dizolvă granita UE. Noi nu intrăm în Schengen. Olanda, Suedia şi alte state au fost împotriva României să intre în Schengen şi acum sunt de acord cu această uniune vamală. Produsele dintr-o ţară din non UE se acceptă să intre într-o ţară UE fără graniţă, atunci se va schimba totul. Aşa poate spune oricine oricui şi poate cere să dizolve granița UE între mai multe ţări. Atunci nu vom mai avea UE, nu vom mai avea principiile pentru care am aderat şi am dus toate campaniile UE fără să aibă legătură cu poporul român. Atunci de ce le-am făcut pe toate astea? Să vină Polonia ajutată de SUA să spună că dizolvă graniţa? Mişcarea pe Baltică atacă şi Germania. Nu cumva este izolarea UE printr-o putere europeană care vrea să-şi facă un spaţiu politic şi agricol enorm? Ucraina unită cu Polonia devine supraputere. Mutăm centrul UE de la axa Paris – Berlin spre o axă cine ştie de cine condusă. Polonia nu a acţionat de unul singur. Polonia va da cetăţenilor ucraineni drepturi egale pe teritoriul Poloniei, spunea preşedintele Zelenski. Avem o uniune şi de paşapoarte. Dacă le dăm dreptul ucrainenilor aflaţi pe teritoriul Poloniei, atunci i-am transformat în cetăţeni europeni. Anunţă preşedintele Zelenski pe lângă chestiunea cu judecătorii că poliţia poloneză va putea conduce anchete suverane pe teritoriul Ucrainei. Asta înseamnă că Ucraina intra în UE prin dizolvarea sa pe teritoriul Poloniei. Ucraina devine stat client al Poloniei. Confirmă temerile de securitate ale Rusiei. Am văzut o rupere a conducerii UE care vrea să taie petrolul şi gazul rusesc şi am văzut ce propune Timerman”, a conchis analistul politic, în Studioul BZI LIVE.
Adauga un comentariu