Local

Ancheta este în desfășurare la Spitalul Sf. Maria din Iaşi, după izbucnirea incendiului. La faţa locului se află reprezentații ISU, poliţişti criminaliști și polițiști – FOTO, VIDEO

Publicat: 23 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ancheta este în desfășurare la Spitalul Sf. Maria din Iaşi după izbucnirea incendiului. La faţa locului se află reprezentații ISU poliţişti criminaliști și polițiști - FOTO VIDEO
În urma incendiului de ieri, 22 iunie 2021, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, la faţa locului se afla în continuare pompieri, poliţiştii criminalişti şi poliţişti. În momentul de față se fac cercetări pentru a se stabili cauza izbucnirii flăcărilor

În urma incendiului de ieri, 22 iunie 2021, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iaşi, la faţa locului se afla în continuare pompieri, poliţiştii criminalişti şi poliţişti. În momentul de fată se fac cercetări pentru a se stabili cauza izbucnirii flăcărilor.

„În această seară (n.r. – 22 iunie 2021), în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. Ce spun forţele de ordine

La fața locului s-a intervenit cu autospeciale dotate cu apă și spumă, autoscară, dar și alte autospeciale din dotarea Inspectoratului pentu Situații de Urgență Mihail Grigore Sturză al județului Iași. Din fericire, forțele de intervenție au lichidat cu succes flăcările.

În sprijin au venit și medici de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, SMURD, Jandarmerie, Poliția Rutieră și Poliția Locală.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenţie. La faţa locului salvatorii intervin cu șase mașini de stingere, o autospecială de descarcarare, două autospeciale de transport victime multiple, două autoscări şi o cisternă. Totodată, la locul intervenţiei au fost trimise trei ambulante SMURD și o unitate de terapie intensivă mobila. La acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăţi. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate. Misiunea este în dinamică”, a declarat ieri, 22 iunie 2021, purtătorul de cuvânt al ISU Iași, locotenent Georgică Onofreiasa.

Managerul Alina Belu felicită promptitudinea cadrelor medicale care au evacuat pacienții

Managerul Spitalului Sf. Maria din Iași, Alina Belu, a transmis faptul că în momentul în care s-a simțit miros de fum s-a oprit alimentarea cu gaz, oxigen și curent. Pacienții au fost evacuați în 7 minute și nimeni nu a fost rănit. Sălile afectate de incendiu sunt dezinfectate, iar activitatea a fost reluată fără probleme. De asemenea, managerul unității spitalicești a felicitat cadrele medicale care au acționat de urgență, iar intervenția a fost una de succes.

„Cadrele medicale au fost instruite, s-au comportat excepţional. Avem două săli funcţionale, funcţionam la parametrii optimi. Încercam să dezinfectăm toată zona de fum. Avem un cabinet şi o sală de tratament care au fost afectate la zona 2, tampon Covid-19. Etajul 3 a fost afectat de fum, a trebuit aerisit doar. Se afla documentaţia medicală, calculator, mobilier. Echipamentele medicale nu erau puse în funcţiune şi nu a fost afectat niciunul. În momentul în care s-a simţit fum, s-au întrerupt gazele şi curentul şi s-au evacuat pacienţii. Noi am repetat lunar instruirea, iar aceasta s-a văzut. A fost o mobilizare extraordinară. Copilul rămâne intubat, cum era şi înainte de incendiu. Avem 44 de paturi de ATI, două sectoare. Pacientul a fost dus la etajul 1, este stabil. 7 minute a durat evacuarea. Nu au fost alte persoane care au avut nevoie de îngrijire, nu s-a panicat nimeni pentru că nu era vizil fumul. Doar când s-a simţit mirosul s-a şi intervenit de urgenţă”, a transmis Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iaşi.

 

Adauga un comentariu