Coronavirus

Angela Merkel vrea amendă de 50 de euro pentru cei prinși fără mască în magazine sau în transportul public

Publicat: 27 aug. 2020
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că vrea amendă de 50 de euro pentru cei prinși fără mască în magazine sau în transportul public.

O amendă la nivel național de cel puțin 50 de euro va fi aplicată persoanelor care nu poartă mască atunci când este obligatoriu, se arată într-un proiect de hotărâre a Guvernului german.

Având în vedere numărul din ce în ce mai mare de noi infecții cu coronavirus, Angela Merkel dorește să consolideze măsurile de stopare a răspândirii Covid-19 în Germania.

Angela Merkel vrea amendă de 50 de euro pentru cei prinși fără mască în magazine sau în transportul public

Noile reglementări, care urmează să fie aprobate astăzi, se vor aplica la nivel național și vor include o amendă minimă de 50 € pentru persoanele care nu poartă mască atunci când trebuie.

Ca parte a măsurilor de combatere a răspândirii virusului, oamenii din Germania trebuie să poarte masca peste nas și gură atunci când călătoresc în transportul public și în anumite zone închise, cum ar fi magazinele.

Cu toate acestea, în landuri măsurile variază. Unele au impus controale și amenzi stricte, în timp ce altele au ales să nu o facă.

Sancțiunile au variat extrem de mult, de la 40 de euro în Hamburg la 250 euro în Bavaria.

Altfel, regiunea Renania de Nord-Westfalia a decis la începutul lunii  în august că cei prinși fără mască în transportul public vor plăti o amendă de 150 euro.

Discuții privind purtarea măștii de protecție

La începutul verii, serviciul de transport public din Berlin, Berliner Verkehrsbetriebe (BVG), a declarat că personalul lor a observat în jur de 30.000 de încălcări ale regulilor legate de purtarea măștii în trei săptămâni.

Obligația purtării măștii (Maskenpflicht) s-a dovedit, de asemenea, controversată, unii oameni spunând că regulile privind purtarea ei ar trebui să fie reduse pentru a încuraja mai mulți oameni să meargă la cumpărături pentru a sprijini companiile.

Un sondaj realizat de The Local Germany a arătat un sprijin imens pentru purtarea măștii în timpul crizei, 89% dintre cititorii de pe pagina lor de Facebook susținând măsura.

Pentru prima dată din iunie, liderii de landuri federale discută strategia coronavirusului în Germania cu Angela Merkel.

Proiectul de acord prevede că evenimentele mari vor fi interzise până pe 31 decembrie, petrecerile private ar trebui să fie limitate la 25 de persoane, iar testele gratuite de coronavirus pentru persoanele care se întorc în Germania din zone fără risc vor fi scoase după terminarea verii.

Care este poziția oficială a Germaniei în privința măștilor?

Guvernul german spune că, pentru a proteja oamenii din imediata apropiere, landurile „au introdus reguli privind purtarea măștilor non-medicale, numite măști comunitare, atunci când călătoresc în transportul public și la cumpărături”.

Regulile privind purtarea măștilor au diferit de la o regiune la alta, astfel încât guvernul a îndemnat oamenii să verifice regulile ce trebuie respectate. Noile reguli ar trebui să ofere o anumită claritate cu privire la aceste diferențe.

„În orice moment, chiar dacă purtați o mască: păstrați o distanță de cel puțin 1,5 metri față de ceilalți, practicați o igienă bună a mâinilor și respectați eticheta de strănut și tuse”, spune guvernul german. De asemenea, ei îndeamnă oamenii să nu cumpere măști medicale precum FFP 2 și FFP 3 pentru uz privat.

Adauga un comentariu