Titlurile zilei

Angela Moisei va ajunge pe străzi: „Nu am unde să mă duc! Nu știu ce o să fac!“ – GALERIE FOTO

Publicat: 25 nov. 2022
Angela Moisei va ajunge pe străzi Nu am unde să mă duc Nu știu ce o să fac GALERIE FOTO
Angela Moisei locuiește într-o locuință socială de 12 ani, iar acum este evacuată

Angela Moisei va ajunge pe străzi după ce a fost somată să părăsească locuința socială din bulevardul Chimiei. Femeia în vârstă 74 de ani riscă să ajungă pe drumuri. Contractul de închiriere prevede că, dacă un membru al familiei achiziționează o locuință, acesta se reziliază. Bătrâna riscă să ajungă în stradă, în luna ianuarie 2023. Are o pensie de 1.500 de lei și nu își permite să plătească o altă chirie

Angela Moisei a primit în urmă cu 12 ani o locuință socială din partea Primăriei Municipiului Iași. Aceasta s-a mutat împreună cu cei patru copii în apartamentul cu două camere dintr-un bloc ANL, situat în bulevardul Chimiei din Iași. Doi dintre copiii acesteia au plecat în străinătate pentru a-și face un trai mai bun, una dintre fete s-a măritat și împreună cu soțul a achiziționat o casă în comuna Țuțora, iar băiatul cel mai mic locuiește cu aceasta.

 

canapea cu jucarii si o persoana cu par alb in fata acesteia
Bătrâna va fi evacuată din casă în termen de 60 de zile

După o viață de muncă, Angela Moisei va ajunge pe străzi

dulap cu carti, poze si flori
Angela Moisei a investit 1.500 de euro în termopan pentru a închide balcoanele

Bătrâna în vârstă de 74 de ani beneficiază de o pensie în valoare de 1.500 de lei. Din cauza neajunsurilor, în ultimele luni a renunțat să își mai cumpere medicamente, deși este diagnosticată cu probleme grave de inimă. Soțul acesteia este decedat de ani buni, iar femeia se zbate ca din pensia de mizerie să își ajute în continuare copiii și nepoții.

„Acum vor să mă dea afară pe motiv că fata mea și-a luat o căsuță. De 12 ani locuiesc în acel apartament. Acum mă scot în stradă! Ce o să fac cu toate lucrurile? Unde anume să mă duc? Am muncit o viață și nici acum nu am liniște. Nu îmi permit să plătesc chirie în altă parte. Aici plătesc 87 de lei pe lună, plus toate cheltuielile cu utilitățile. În toți acești ani am luat tot felul de lucruri. Doar în tâmplărie am investit 1.500 de euro. Am mobilă, aparate electrocasnice și tot felul de alte lucruri. Nu știu unde să mă duc!“, precizează Angela Moisei, cu lacrimi în ochi.

Contractul de închiriere semnat între Angela Moisei și Direcția Fond Locativ prevede clar articolul în care locatarul se obligă să comunice locatorului, în termen de maxim 30 de zile calendaristice, dacă a dobândit, pentru el sau un membru al familiei sale, o locuință, chiar și în cotă parte. În acest caz, contractul de închiriere se reziliază de drept, iar contractul prezintă titlu executoriu în ce privește obligația de restituire a locuinței.

camera de apartament cu dulap, televizor si tapet cu flori
Angela Moisei va ajunge pe străzi

Stresul prin care trece bătrâna este inimaginabil

bucatarie de apartament cu dulapuri si masina de spalat
Bătrâna are o pensie de 1.500 de lei

Viața bătrânei nu a fost una ușoară. A rămas de mică fără mamă și a lucrat încă de la o vârstă frageda. Soțul a fost bolnav și a murit în urmă cu 14 ani. Singură s-a chinuit și a muncit pentru a oferi un acoperiș propriilor copii.

„Parcă nu vor să mai scăpăm de sărăcie! Mi-au spus să mă duc să mă mut cu fata. Suntem prea mulți, nu încăpem. Fata are o casă mică pentru ea și familia ei. Am la dispoziție 60 de zile să evacuez apartamentul. Practic, pe 17 ianuarie trebuie să ies în stradă“, adaugă femeia.

Înștiințarea de a se muta a sosit prin poștă, în data de 15 noiembrie 2022. Bătrâna are la dispoziție 60 de zile să evacueze apartamentul și să își găsească altă locuință sau va rămâne pe străzi.

Potrivit directorului executiv al Direcției Fond Locativ Iași, Cristina Petronela Bălan, nimeni nu poate fi evacuat fără hotărâre judecătorească, deci în acest moment nu se pune problema evacuării din domiciliul acordat de Primăria Municipiului Iași.

O femeie în vârstă de 73 de ani, din comuna ieșeană Păușești, a rămas fără casă, însă din cauza unui incendiu devastator. După ce a fost internată de urgență din cauza flăcărilor nimicitoare, aceasta a rămas pe drumuri. În comuna Dumești, o familie cu 5 copii a rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu, unde doar pereții mai există din imobilul respectiv.

Angela Moisei speră că nu va fi evacuată, întrucât nu are datorii la întreținere sau utilități și nici nu își permite o chirie în altă parte.
Comentarii
 • Dna Angela, dar haideti sa veniti la noi in strainatate in diaspora, m-ai ales ca aveti 2 copiii aici veniti la un trai mai bun si viitor luminis. Cu siguranta ca va vor primii la ei pana ce va ve-ti cumpara vila dvs personala, cat poate sa dureze ?
  In plus, aici pensiile sunt in euro si sunt m-ai mari ca acasa, deci nu va face-ti griji, avem si magazine romanesti. Si auntem multi romanii care ne ajutam intre noi din prima clipa si o sa va ajute si pe dvs cu bani, cu alimente si haine, daca aveti permis auto va da si masina mica.

 • Daca fiica doamnei s-a maritat, a intemeiat o alta familie. Nu mai face parte ca membru din familia parentala, deci nu sunt aplicabile prevederile articolului : „locatarul se obligă să comunice locatorului, în termen de maxim 30 de zile calendaristice, dacă a dobândit, pentru el sau un membru al familiei sale, o locuință, chiar și în cotă parte”. Ca sa fie aplicabile prevederile acestui articol, fiica doamnei ar fi trebuit sa achizitioneze o locuinta, dar FARA SA FIE CASATORITA. Acelasi lucru este valabil pentru oricare dintre copii. Daca copilul isi achizitioneaza o locuinta FARA SA FIE CASATORIT, atunci se aplica prevederile acestui articol. Daca copilul care isi achizitioneaza o locuinta este casatorit, vorbim despre o alta familie, si deci prevederile articolului NU SE APLICA. Doamna sa contacteze un avocat, care o poate ajuta sa clarifice situatia foarte simplu si usor. Succes.

 • @Ins: Ai impresia ca Primaria nu a mai avut asemenea cazuri? Sau nu au mai incercat avocati in alte cazuri sa rezolve problema asta de care spui? Ba da. N-a reusit niciunu.

 • @Ilie.

  Dl Ins se referea la situația dată în sensul ca petenta să găsească un avocat care să o ia în gazdă.

  Chichițele legale prezentate sunt apă chioară: Primăria trebuia să reacționeze imediat ce primul dintre copii și-a luat vilă în străinătate, nu abia acum. Chirie de 87 de lei si termopane de 1500 euro, zău, chiar e caz de avocat ?

 • Hai că deveniți penibili !, toată lumea are necazuri , după ce a trăit 12 ani , a crescut copii întrun apartament plătit de ieșeni ar cam fi cazul ca copchii care au crescut în munca ieșenilor ( locuințele sociale sunt din banii noștri ) so îngrijească și ei pe maicăsa ! Și așa ajutorul de înmormîntare tot pe banii ieșenilo o să fie

 • Copii uita de părinții care i au ajutat,renunțând toată viața,că sa le fie bine copiilor,când părinții ajung bătrâni,bolnavi,îi vizitează rar,invoca d lipsa de timp,dar de fapt nu ii mai intereseaza,din păcate!

 • Dar munca nu li se potrivește ? Copiii doamnei sunt adulți nu sunt copii așa că ar trebui să meargă la muncă. Nu-mi spuneți că în România nu se găsește de muncă sau că e prost plătită munca. Toți vor să stea la birou să bea cafele , să fumeze si să aibă salarii de 2000 de eur… Până a ajunge în locuința socială unde au locuit ? că eu nu cred că o mamă cu 4 copii nu a avut o locuințămai ales că în vremea lui Ceașcă primeau apartamente și în89 coamna avea 40 de ani nu cred că a născut după așa zisa revoluție…
  Stați liniștită doamnă că la anul este an electoral și veți primi pomeni ca să votați dvs și neamurile dvs atât din țară cât și din diaspora cu escrocii care trebuie

 • Dacă vreți să faceți economie la bugetul Iașului și să cheltuiți banii ieșenilor responsabil anulați toate contractele de la locuințele sociale și faceți anchetă socială pe fiecare caz, znurați din centru pe cei cu probleme în societate ! O să aveți surpriza că în realitate vreo 75 % nu merită sâ stea mocca pe spinarea ieșenilor

Adauga un comentariu