Sanatate

Antibiotic pentru tuse seacă adulți: La ce să fii atent atunci când urmezi un astfel de tratament  

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Antibiotic pentru tuse seacă adulți La ce să fii atent atunci când urmezi un astfel de tratament  
În funcție de natura cauzei ce a provocat tusea, pentru tratamentul acesteia, medicul prescrie medicamente din diferite grupe

Când suferi de o viroză puternică este bine să administrezi un antibiotic pentru tuse seacă pentru adulți. Tusea este un reflex de protecție care ajută la curățarea căilor respiratorii de corpi străini. Tu Cu toate acestea, o tuse uscată, iritantă, care devine excesivă și neproductivă, poate reduce foarte mult calitatea vieții.

Potrivit statisticilor, o astfel de tuse ocupă primul loc printre toate plângerile legate de infecții respiratorii acute cu care adulții se adresează la medic. Tusea este unul dintre cele mai comune simptome ale inflamației tractului respirator superior. În funcție de durată, tusea se împarte în trei categorii. Cea acută durează până la 3 săptămâni, prelungită în jur de 8 săptămâni, iar cea cronică poate dura și mai mult de 8 săptămâni.

femeie care tine mana la gura si sufera de tuse seaca
Pentru a nu provoca probleme în timpul tratamentului, doza și durata cursului de administrarea al antibioticelor trebuie respectat cu atenție

Cum se manifestă tusea uscată: Cum să ameliorezi simptomul

Tusea acută este una dintre principalele manifestări ale unei răceli.  Adesea, tusea este însoțită de înfundarea nasului, mâncărime și dureri în gât. La începutul infecție, tusea este uscat, iar după 2-3 zile devine umedă.

Prin urmare, principiile de bază ale tratamentului sunt reducerea procesului inflamator, reglarea vâscozității și volumul sputei și formarea protecției mucoasei. În acest caz, simptomul poate trece de la sine și îngrijorează mult mai puțin pacientul. Nu este recomandabil să utilizați medicamente antitusive, deoarece acestea interferează cu evoluția normală a bolii. Mai bine administrați remedii naturiste pentru a scăpa de disconfort.

Tusea uscată provoacă adesea dureri în piept și se intensifică noaptea. Atacul se încheie cu eliberarea unui bulgăre dens de mucus din plămâni. O astfel de tuse poate provoca simptoame precum slăbiciune, oboseală, pierderea poftei de mâncare și a somnului. De asemenea, se intensifică durerile de cap, manifestându-se scăderea activității fizice și mentale. Unii pacienți se plâng de încordarea musculară la coaste, stern și abdomen.

barbat care tine mana la gura si sufera de tuse seaca
Tusea uscată provoacă adesea dureri în piept și se intensifică noaptea

Antibiotic pentru tuse seacă adulți: Reguli de respectat când administrezi acest tratament

În funcție de natura cauzei ce a provocat tusea, pentru tratamentul acesteia, medicul prescrie medicamente din diferite grupe. De cele mai multe ori, această tuse poate fi tratată cu ajutorul antibioticelor. Acestea sunt disponibile sub formă de tablete, siropuri sau soluții pentru inhalare.

Trebuie să știi că aceste medicamente trebuie prescrise numai de către medicul specialist. Este interzis să cumperi antibiotice pe cont propriu fără a consulta mai întâi un medic. Fiecare dintre aceste medicamente are efect puternic și este capabil să lupte doar cu un anumit tip de bacterii. În timpul tratării cu antibiotice, trebuie respectate anumite reguli.

Este bine să iei aceste medicamente împreună cu medicamentele care conțin lactobacili. Astfel, poți proteja intestinele de disbacterioză. Nu întrerupe tratamentul și nu utiliza remediul mai mult decât perioada recomandată. În caz contrar, există riscul ca boala să devină cronică.

Chiar dacă a existat o îmbunătățire rapidă a stării de sănătate, acest fapt nu înseamnă că boala a dispărut complet. În cazul unei pauze, toate simptomele revin înapoi, iar tratamentul va trebui continuat cu alte medicamente, deoarece microbii vor dezvolta imunitate la acest remediu.

femeie care tine mana la gura si sufera de tuse seaca
Tusea acută este una dintre principalele manifestări ale unei răceli

Efectele secundare a antibioticelor: Ce probleme provoacă aceste pastile

Aceste medicamente pe lângă faptul că aduc o ușurare mult așteptată a tusei, acestea au și o serie de efecte secundare. Trebuie să știi că nu trebuie să utilizezi aceste pastile prea mult timp, altfel pot apărea mai multe probleme.

În primul rând, ficatul își schimbă treptat funcțiile. Acest organ este conceput pentru a curăța organismul de toxine și de a-l proteja. Odată cu utilizarea prelungită a antibioticelor, ficatul își schimbă funcțiile și devine un furnizor de substanțe toxice. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că sistemele tampon ale acestui organ sunt epuizate.

Antibioticele pentru tusea uscată la copii pot crea un fel de zonă fără viață în organism pentru toate microorganismele. Adică, acestea sunt capabile să omoare nu numai microbii care dăunează organismului, ci și flora utilă.

De asemenea, sistemul imunitar nu mai funcționează la fel de bine. Pentru întărirea sa ulterioară, va trebui să urmezi un curs suplimentar de terapie pentru a restabili microflora intestinală și a satura corpul cu substanțe utile.

Pentru a nu provoca probleme în timpul tratamentului, doza și durata cursului de administrarea al antibioticelor trebuie respectat cu atenție, iar în cazul celor mai mici abateri ale stării de sănătate, informează medicul.

Atunci când se utilizează în mod repetat același antibiotic pentru tuse seacă la adulți, există riscul unei reacții alergice. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că microbii supraviețuitori numai sunt atât de sensibili la medicament. Prin urmare, dacă boala reapare după o perioadă scurtă de timp, antibioticele vor fi ineficiente.

femeie care tine mana la gura si sufera de tuse seaca
Potrivit statisticilor, o astfel de tuse ocupă primul loc printre toate plângerile legate de infecții respiratorii acute

 

Adauga un comentariu