Sanatate

Antiinflamatoare pentru nevralgie intercostală. Primele semne care semnalează afecțiunea

Publicat: 29 apr. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Antiinflamatoare pentru nevralgie intercostală. Primele semne care semnalează afecțiunea
Respirația profundă, întoarcerea capului sau a corpului, înclinarea, apăsarea sau pur și simplu atingerea pieptului provoacă o creștere pronunțată a durerii

Pentru a scăpa de de durere tot mai multe persoane aplică antiinflamatoare pentru nevralgie intercostala. Nevralgia intercostală este una dintre cele mai frecvente cauze ale durerii în piept. Apare pe fondul deteriorării nervilor care trec între coaste sau spasme musculare. Afecțiunea necesită asistență medicală imediată. Antiinflamatoarele contribuie la eliminarea durerii și la excluderea altor cauze ale apariției lor, de exemplu, infarctul miocardic.

Există 12 perechi de nervi intercostali în corpul uman. Acestea provin din rădăcinile măduvei spinării toracice și acoperă întregul torace, adiacent peritoneului, mușchilor, pielii și glandelor mamare. Fibrele separate ale fiecărui nerv sunt responsabile pentru sensibilitatea țesuturilor, funcția motrică și reglarea activității tuturor structurilor. În consecință, deteriorarea sau un proces inflamator în orice zonă poate provoca durere în diferite părți ale corpului. Senzațiile pot imita boli ale organelor interne, precum infarctul miocardic, angină pectorală, pancreatită, gastrită sau colecistită. În unele cazuri, numai un medic poate determina cu exactitate natura durerii după o examinare completă. De aceea, este important să cauți ajutor în caz de durere în piept în timp util.

medic care verifica spatele unui pacient
În cazuri mai rare, o persoană poate simți ușoare contracții musculare în zona afectată

Ce simți atunci când suferi de nevralgie intercostală. Primele simptome

Principalul simptom al nevralgiei intercostale este durerea severă în piept de-a lungul nervului. De regulă, apare brusc și seamănă cu un șoc electric, răspândindu-se treptat de-a lungul coastelor. Natura senzațiilor poate fi diferită, împușcătoare, pulsatorie, constantă, arzătoare sau plictisitoare. Uneori, începe să se zbată și ochii.

Respirația profundă, întoarcerea capului sau a corpului, înclinarea, apăsarea sau pur și simplu atingerea pieptului provoacă o creștere pronunțată a durerii. În plus, semnele caracteristice ale nevralgiei presupun persistența durerii pe timp de noapte, capacitatea de a determina epicentrul durerii, înroșirea sau albirea pielii în zona afectată. Uneori, persoana poate suferi de o senzație de furnicături, târâre sau, dimpotrivă, amorțeală de-a lungul nervului afectat.

barbat care se tine de coasta
Principalul simptom al nevralgiei intercostale este durerea severă în piept de-a lungul nervului

În cazuri mai rare, o persoană poate simți ușoare contracții musculare în zona afectată. De regulă, în timpul unui atac de nevralgie, o persoană încearcă să se întindă sau să stea nemișcat într-o poziție în care durerea devine puțin mai mică. Dacă zona zoster a devenit cauza sindromului de durere, înroșirea apare secvenţial pe piele de-a lungul nervului afectat, apoi numeroase vezicule care se sparg, formând cruste. După recuperare, pigmentarea crescută persistă în această zonă ceva timp.

Antiinflamatoare pentru nevralgie intercostală. Terapie medicală

Nevralgia intercostală necesită tratament complex și adesea de lungă durată, inclusiv medicamente, fizioterapie și masaj.  În faza acută a bolii, terapia are ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea stării pacientului. În funcție de situația clinică specifică, se prescriu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Cele mai eficiente medicamente sunt pe bază de diclofenac, nimesulid, ibuprofen meloxicam și derivații acestora. Antiinflamatoarele sunt utilizate sub formă de tablete, injectabile și locale. Remediile locale reprezintă creme, unguente și plasturi.

persoana care se tine de coasta
Fibrele separate ale fiecărui nerv sunt responsabile pentru sensibilitatea țesuturilor, funcția motrică și reglarea activității tuturor structurilor

În unele cazuri, medicii prescriu și analgezice. Analgin și medicamente pe bază de acesta, ca și AINS, ameliorează durerea. Pentru a scăpa de durere se administrează și relaxante musculare pentru eliminarea spasmului muscular, mydocalm.

Spre administrare sunt indicate și vitaminele de grup, milgamma, neuromultivit. Acestea sunt necesare pentru a restabili funcționarea normală a fibrelor nervoase. Sedativele sunt luate pentru a reduce componența psiho-emoțională a durerii și pentru a îmbunătăți somnul.

Dacă este necesar, pe lângă antiinflamatoare pentru nevralgie intercostală se pot atribui suplimentar anticonvulsivantele. Acestea inhibă trecerea impulsurilor dureroase, iar antidepresivele sunt luate pentru ameliorarea stresului. Unii medici prescriu și antihistaminice și diuretice. Acestea ameliorează umflarea țesuturilor, în special relevante pentru rădăcinile nervoase ciupite sunt medicamentele antivirale pentru zona zoster.

grafica barbat care se tine de coasta
Există 12 perechi de nervi intercostali în corpul uman
Comentarii
  • Buna seara asi dori și eu o crema sau ceva de durere am durerea asta de 4 ani și nu mai fac față la ia daca sa pote veva

Adauga un comentariu