Titlurile zilei

Antonio Ciliberti, hairstylist-ul italian care le-a coafat pe Miss Venezuela și actrițe de telenovele, și-a deschis salon la Iași. „Îmi place competiția”

Publicat: 17 iun. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Antonio Ciliberti hairstylist-ul italian care le-a coafat pe Miss Venezuela și actrițe de telenovele și-a deschis salon la Iași. Îmi place competiția
Antonio și Monica Ciliberti au deschis un salon de înfrumusețare în Iași

Antonio Ciliberti, hairstylist italian cu 40 de ani vechime în domeniu, a deschis un salon de înfrumusețare în Iași. S-a școlit în Venezuela și a coafat vedete de televiziune, actrițe de telenovele, dar și pe Miss Venezuela

Antonio Ciliberti, hairstylist italian, a deschis un salon de înfrumusețare pe Bulevardul Nicolae Iorga, lângă Piața Nicolina. Cu peste 40 de ani vechime în domeniu, Antonio a decis, împreună cu soția sa, să se stabilească în Iași.

„Din 2017 suntem în Iași, dar mai mult în vizită. Abia de curând ne-am stabilit aici. Eu am cunoscut-o pe soția mea acum 10 ani, în Italia, când a venit să se angajeze la salonul meu din Roma ca manichiuristă. Mai am și salonul la Roma, dar cred că o să-l închid dacă reușim să facem ceea ce ne-am propus aici. Clima de aici nu prea îmi place (n.r. – râde). Am venit de la o climă perfectă, din Andaluzia, de la 30 de grade. Înainte de a veni aici am avut un salon și în Málaga, Spania. Când aveam salonul în Málaga, veneam doar în vacanță, în Iași. Apoi am cunoscut multe persoane de aici și ne-au convins să rămânem. Am lucrat în Iași și cu Andrei Florin, de la salon Duflon”, susține Antonio Ciliberti, hairstylist stabilit la Iași.

Antonio Ciliberti, hairstylist italian, a colaborat cu nume importante din industria de înfrumusețare

Împreună cu soția, Monica, a investit aproximativ 20.000 de euro în salonul de înfrumusețare „Antonio’s Fashion Style”. Chiar dacă locația este într-o zonă cu multe saloane de înfrumusețare cu vechime, maestrul spune că nu își face probleme în privința clienților. Antonio povestește că a învățat meserie în Venezuela, unde a copilărit.

„Aici, în zona aceasta din Iași, sunt multe saloane, dar nu e nicio problemă, pentru că mie îmi place competiția. Eu sunt un profesionist! În Caracas, Venezuela, am învățat meseria aceasta. Am crescut acolo, împreună cu sora mea. Noi suntem italieni. Am învățat meseria de hairstylist mai întâi în Venezuela. Cumnatul meu, soțul surorii mele, avea un salon de înfrumusețare, el fiind italian, transferat în Venezuela. Eu veneam la salon, când aveam vreo 13 ani și eram curios ce se întâmplă acolo. Vedeam că intră în salonul cumnatului meu blonde frumoase, latinoamericane, și voiam să le ating părul acela frumos. M-a pus la încercare și mi-a zis să spăl cu șampon o fetiță de 13 ani. O oră și jumătate am spălat-o și i-a plăcut. De acolo a plecat totul. Pe parcurs am participat la diverse concursuri, am studiat și am câștigat multe premii. A fost o concurență stilistică pentru Miss Venezuela și am câștigat când aveam doar 16 ani, în 1979. Am cunoscut și coafat mai multe actrițe de telenovele, am colaborat cu Luigi Bovanini (n.r. – frizerul vedetelor din Venezuela). Eu m-am format ca hairstylist în Venezuela. Am făcut și 6 luni de psihologie feminină, ca să înțeleg mai bine ce gândesc femeile. Eu sunt specializat pe schimbare de look radicală (n.r. – râde)”, povestește Antonio Ciliberti, hairstylist-ul italian în vârstă de 53 de ani.

Reporterii BZI au prezentat și povestea singurului salon de înfrumusețare din comuna Țibănești, Iași.

Antonio Ciliberti: „Avem o perioadă aglomerată”

Prețurile practicate în salonul familiei Ciliberti sunt cuprinse între 35 de lei, un tuns pentru păr scurt, și vopsit păr foarte lung, 100 de lei. Un tratament cu keratină costă între 300 și 500 de lei. Hairstylist-ul spune că pentru lunile următoare sunt deja programări din partea clientelor din Iași.

„Am fost în multe locuri din Europa și am deschis saloane în câteva. Înainte de a veni în Iași am deschis salonul în Malaga, în Spania. Acolo a mers foarte bine salonul până a venit pandemia. Apoi l-am închis și am decis să venim în România. Aici am deschis totul repede și avem o perioadă aglomerată, mai ales în luna august, când sunt multe evenimente”, mai spune Antonio Ciliberti.

În edițiile BZI anterioare a fost prezentată și povestea lui Valentino Beltrano, hairstylist-ul italian stabilit de câțiva ani în Iași și care s-a specializat pe tehnica balayage. Pe de altă parte, colegul său, Antonio Ciliberti, tot hairstylist italian, spune că anul acesta se poartă culorile puternice.

Comentarii
  • Hmmm, nu creeed….Un hair stylist bun castiga muuuult mai bine in occident….De ce nu a ramas sa lucreze in Italia, Spania???? Probabil isi spune ca romanii sunt mai usor de fraierit cu reclame false. Toti frizerii romani se lupta sa isi deschida in afara tarii saloane ca sa se faca cunoscuti si Antonio vina in Romania ….Nu creeeed si gata!

  • Si bine faci ca nu crezi !, ”cainele nu pleaca de la macelarie ” spune proverbul, frizerul asta se lauda cu saloane prin toata Europa, ca are salon la Roma unde a cunoscuto pe romanca (probabil mai tinara cu vreo 15 ,20 de ani ), dar el de fapt e din Spania Malaga cu afacerea dupa ce a emigrat din Venezuela, , si dupa ce a avut el saloane prin Europa sa gindit el asa sa vina la Piata Nicolina intro camera de camin sa tunda femeile, mam uitat pe Google si Antonio Style salon coafura este inregistrat in Constanta de prin 2005 !, cit despre salonul de coafor Antonio Fashion Style este o firma cu traditie si clienti , dar este in Elvetia in Mendrisino si e cu totul alcineva , hmmm

Adauga un comentariu