Titlurile zilei

Ele sunt fondatoarele singurului salon de acest fel din comuna Țibănești! La ușa acestor frumoase ieșence se face coadă în fiecare zi

Publicat: 16 mai 2022
_____ Vizualizări 10 Comentarii
Ele sunt fondatoarele singurului salon de acest fel din comuna Țibănești La ușa acestor frumoase ieșence se face coadă în fiecare zi
Roxana Nicoleta Vieru, Lucia Ilona Durnac Sârghie și Petronela Andrada Guzgă au deschis un salon de înfrumusețare în comuna Țibănești, Iași

Roxana, Andrada și Lucia sunt fondatoarele singurului salon de înfrumețare din comuna Țibănești, Iași. Tinerele antreprenoare susțin că nu s-au așteptat ca afacerea să meargă atât de bine, deși au deschis salonul de puțin timp

Roxana Nicoleta Vieru, în vârstă de 26 de ani, Lucia Ilona Durnac Sârghie, în vârstă de 33 de ani, și Petronela Andrada Guzgă, în vârstă de 25 de ani sunt trei prietene din Țibănești, Iași, care au decis să se asocieze și să deschidă un salon de înfrumusețare în comuna natală. Cei 18.000 de euro investiți în afacere provin din economiile celor trei ieșence care spun că recent au făcut cursurile de specializare.

„Am decis în luna septembrie 2021 să investim într-un salon de înfrumusețare din pasiune și dorința de a aduce comunității noastre din Țibănești diversificare și ceva nou. Am investit 18.000 de euro în cursurile de specializare, produse premium și ustensilele necesare salonului IRA Beauty Corner, bani câștigați din locurile de muncă pe care le avem la bază. Eu lucrez și în domeniul marketing online și sunt studentă la Facultatea de Drept în cadrul Universității Danubius Galați. Lucia Ilona este inginer cadastru în cadrul primăriei Țibănești și studentă la Facultatea de Drept, Universitatea Danubius Galați iar Andrada Petronela este inginer în cadrul APIA (n.r. – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură) Țibănești și masterandă în cadrul Universității de Științele Vieții (UȘV) Iași”, povestește Roxana Vieru, make-up artist în cadrul salonului de înfrumusețare.

Fondatoarele singurului salon de înfrumusețare din Țibănești au clienți zilnic

Tânăra antreprenoare mai spune că nu s-a așteptat ca afacerea să meargă atât de bine deși e deschisă de puțin timp. Mai mult a început sezonul evenimentelor, iar doamnele și domnișoarele au făcut programări la coafat, make-up sau unghi pentru perioada verii, când vor merge la nunți și cumătrii și trebuie să arate perfect.

„Suntem fericite că avem susținerea comunității noastre care ne-a felicitat și vin clienți în fiecare zi în salonul nostru. Pe noi acest lucru ne bucură și ne arată că suntem o comună cu oameni frumoși și deschiși la nou”, mai spune Roxana Vieru.

Chiar dacă salonul de înfrumusețare este în mediul rural, la aproape 60 de kilometri de Iași, serviciile sunt de cea mai bună calitate, la prețuri atractive, spun fondatoarele salonului IRA Beauty Corner. Alți 3 tineri prieteni din comuna Țibănești au înființat o cooperativă care promovează produsele locale.

Roxana Vieru: „Investiția estimăm să o acoperim la sfârșitul anului 2023”

Astfel, pentru coafat, make-up, laminare sprâncene sau manichiură se percep prețuri cuprinse între 30 de lei și câteva sute de lei. Tinerele care au investit toate economiile în acest salon de înfrumusețare estimează că vor amortiza investiția repede.

„Oferim servicii de coafat, barbershop, stilizare unghii cu gel și semipermanente, make-up, stilizare și laminare sprâncene și laminare gene. Costurile unui coafat diferă în funcție de complexitate și lungimea părului, dar la stilizarea sprâncenelor este prețul fix, de 30 de lei, iar pentru laminare gene, 50 de lei. Prețurile pentru stilizarea unghiilor sunt între 50 și 90 de lei. Denumirea salonului IRA Beauty Corner vine de la Ilona, Roxana, Andrada iar colțul de frumusețe l-am adăugat când am ales locația care este la etaj și pe colțul clădirii. Investiția estimăm să o acoperim la sfârșitul anului 2023”, mai spune Roxana Vieru.

Reporterii BZI au arătat, în edițiile anterioare, că ieșencele au depus mai multe proiecte pentru accesarea fondurilor europene necesare înființării unor saloane de înfrumusețare și cabinete medicale, în mediul rural. Pe de altă parte fondatoarele singurului salon de înfrumusețare din Țibănești spun că au făcut cursurile de specializare cu cei mai buni traineri, de aceea și clientele au încredere în serviciile oferite.

Comentarii
  • Ehe, viata la sat nu mai este ceea ce era candva. S-a mai emancipat lumea. Nu mai zic ce magazine alimentare au, uneori mai smechere decat unele din oras. Daca guvernul asta de cacat ar putea pune usor usor agronomia pe picioare (cat de cat) si viata la sat ar fi mult mai benefica decat sa haladuim toata Europa sclavindu-i pe altii. Spor fetelor si multa bafta in continuare.

  • Cat ati platit pentru stirea asta de cacao? Mari afaceriste peste noapte v-ati facut! Ati uitat de unde ati plecat de la sapa!

  • Maria si marean care este- si daca au plecat de la sapă ce? E cu atat mai admirabil. Sau trebuiau să rămână tot restul vieții la sapă precum voi?

  • Serioos, acum, ditamai articolul despre ce ?….despre pensat , taiat unghii si tuns. Cu banii dati pe articol faceati o reclama simpla : Dragii nostri consateni veniti la noi la IRA in colt unde: Roxana va penseaza cu 30 de lei, Ilona va taie unghiile cu 50 de lei si Andrada va tunde . Adica, iesiti toti pensati, cu unghiile taiate si coafati. Sau ma rog iesiti stilizati ca cica totul e stilizare acum nu, pensat, taiat unghii si tuns. Simplu..ca buna ziua…nu ..stai sa vezi ca studenta , inginerele….cursuri …bla…bla..bla… …Vorba lunga saracia omului….nu amortizarea investitiei…

  • interesant ca „iesencele” astea au studiat la Galati. Nu mai erau locuri la facultatile din iasi ?
    Tare folositoare diplomele alea.

Adauga un comentariu