Actualitate

Anunț ANM de ultimă oră! Cod galben de ceață în mai multe zone

Publicat: 01 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunț ANM de ultimă oră Cod galben de ceață în mai multe zone
Cod galben de ceață în mai multe zone

Românii s-au bucurat în prima zi a anului 2023 de o vreme frumoasă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ceață pentru mai multe zone din România. Ce județe din țară sunt vizate de avertizare, dar și până când.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunțat cod galben de ceață în mai multe județe din țară. Până la ce oră este valabilă averitizarea făcută de specialiști. Șoferii trebuie să fie atenți dacă vor să plece la drum lung.

Cod galben de ceață în mai multe zone din țară

Averitizarea de cod galben de ceață este valabilă pentru mai multe localități și zone din județul Harghita. Aceasta este valabilă până în seara aceasta, la ora 23:00. Șoferii trebuie să fie atenți dacă doresc să conducă în locurile vizate.

Zonele unde va fi semnalată local ceață sunt: Sărmaş, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârţa, Siculeni, Mihăileni, Tomeşti, Gălăuţaş, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dăneşti, Subcetate, Mădăraş, Tuşnad, Sântimbru, Voşlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Miercurea Ciuc, Topliţa, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Racu, Ciumani și Ciucsângeorgiu.

Din cauza condițiilor meteorologice, scăderea vizibilității va fi sub 200 m, iar izolat sub 50 m, dar în zona depresionară din Harghita.

Temperaturi de primăvară în România, după Revelion

Specialiștii ANM au anunțat că vremea este mai caldă în România decât în mod normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime au ajuns în Capitală chiar și la 15 grade. Potrivit meteorologilor, valorile termice pot ajunge chiar la 18 grade.

Temperaturile minime vor porni de la -2 și 7 grade, iar cele maxime de la 8 la 18 grade. La munte nu va fi la fel de cald ca și în celelalte zone din țară, însă valorile termice vor fi mai ridicate decât de obicei. Acolo vor exista și înnorări, mai ales în zona Munților Apuseni, dar și în nordul Carpaților Orientali.

Bucureștenii se vor bucura în continuare de o vreme frumoasă. Vântul va sufla slab, iar cerul va fi senin.

 

Adauga un comentariu