Actualitate

Anunţul momentului făcut de premierul României, Florin Cîțu. Când va fi aprobat PNRR-ul României – LIVE VIDEO

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Anunţul momentului făcut de premierul României Florin Cîțu. Când va fi aprobat PNRR-ul României - LIVE VIDEO
Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, susține că formațiunea politică pe care o reprezintă susține tăierea pensiilor speciale

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, transmite în aceste momente o declaraţie de presă în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Premierul Florin Cîțu a declarat marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, că luna aceasta va fi aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență de către Comisia Europeană.

„După aprobarea PNRR de către Comisia Europeană, care va veni în curând, chiar la finalul acestei luni, avem responsabilitatea punerii sale în aplicare, iar Guvernul României nu se abate de la acest obiectiv”, a spus premierul Florin Cîțu.

Ședință comună a României cu Republica Moldova

Premierul Florin Cîțu a declarat în cadrul discursului ținut la Reuniunea Anuală a Diplomației Române că urmează o ședință comună de guvern cu Executivul din Republica Modova, ocazie cu care le-a solicitat celor responsabili să pregătească această întâlnire cât mai în amănunt.

„Nu pot să omit nici importanța avansului în direcția consolidării rezilienței alături de partenerii estici ai UE, iar din acest punct de vedere, un astfel de curs este esențial și pentru Republica Moldova, unde noile condiții politice sunt cât se poate de favorabile. Vă rog să continuați să pregătiți ședința comuna de guvern pe care o vom avea în scurt timp astfel încât să se desfățoare cu rezultate substanțiale în sprojinul procesului de reformă asumat de noul guvern de la Chișinău”, a declarat prim-ministrul României.

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară

Premierul Florin Cîțu anunță că rectificarea bugetară a fost adoptată în ședința de guvern.

„La baza rectificării stă o reevaluare a PIB în lumina și a informațiilor pe care le-am avut azi referitoare la creșterea economică, PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde față de 1,11 miliarde la începutul anului”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Premierul a precizat că în prima parte a anului, investițiile au avut o contribuție majoră la creșterea PIB.

”Nu cred că a mai fost un an în care să vedem o astfel de contribuție, cred că în trimestrul II am avut o contribuție de 5 puncte procentuale, ceea ce arată că investițiile sunt motorul creșetrii economice”, a precizat Cîțu.

Florin Cîțu a făcut câteva precizări după demisiile miniștrilor USR-PLUS

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, după o întrebare în contextul demisiilor din Guvern, că va analiza situația mai întâi și apoi va veni și cu un răspuns.

”Încă analizez situația politică în care ne aflăm”, a punctat Cîțu. Întrebat dacă a avut documentele cu demisiile, Cîțu a spus ‘Nu, încă analizez.’

‘Urmează să fie demiși secretarii de stat USR din Guvern, în zilele următoare?”, a fost următoarea întrebare pentru premier.

Cîțu a răspuns că, atunci ‘când o să iau o decizie, o să vă anunț. Nu am luat nicio decizie în acest sens. Eu, în continuare, mizez pe o guvernare de dreapta în România”.

Adauga un comentariu