Diete si regimuri

Pana la urma, apa te poate ajuta să slăbești?

Publicat: 20 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pana la urma apa te poate ajuta să slăbești
Apa te poate ajuta să slăbești

Apa te poate ajuta să slăbești? Chiar dacă oamenii de știință nu pot înțelege motivul real al acestui proces, consumul de apă este asociat cu pierderea în greutate. Iata cum se explica acest fenomen!

Cercetătorii încă nu știu de ce consumul mare de apă ajută o persoană să slăbească, dar multe studii demonstrează că intr-adevar există o legătură. Hidratarea este esențială pentru mulți factori care joacă un rol în pierderea în greutate, inclusiv digestia și funcția musculară.

Taie pofta exagerata de mancare

Când stomacul se simte plin, trimite semnale creierului pentru a nu mai mânca. Apa ocupă spațiul în stomac, ceea ce duce la o senzație de plinătate și astfel reduce senzația de foame. A bea un pahar cu apă înainte de a mânca poate ajuta, de asemenea, la reducerea portiei ingerate. Participanții la un studiu din 2014 au băut 500 ml de apă cu aproximativ 30 de minute înainte de fiecare masă, pe lângă consumul lor obișnuit de apă. După opt săptămâni, au observat o reducere a greutății, a grăsimii corporale și o scădere a apetitului.

Apa te poate ajuta să slăbești?

Unele cercetări indică faptul că apa poate ajuta la arderea caloriilor. Oamenii de știință au observat că apa crește temporar cheltuielile energetice ale organismului în repaus. Apa rece ar fi deosebit de eficientă: organismul cheltuie și mai multă energie și, prin urmare, calorii pentru a încălzi lichidul pe care îl digeră.

Toxinele sunt eliminate mai eficient

Când organismul este deshidratat, acesta nu poate elimina în mod corespunzător produsele reziduale sub formă de urină sau fecale. Apa ajută rinichii să filtreze toxinele, în timp ce organismul păstrează nutrienți și electroliți esențiali. Când corpul este deshidratat, rinichii rețin lichid. De asemenea, apa ajută organismul să se redreseze dupa probleme ale tractului digestiv, cum ar fi diareea și constipatia.

Aport redus de calorii

Este ușor să ingerezi calorii lichide consumând sucuri dulci, cafea dulce sau ceai, ca să nu mai vorbim de băuturi sportive și alcool. Înlocuirea chiar a câtorva băuturi bogate în calorii în fiecare zi cu apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceaiurile din plante, poate avea efecte benefice pe termen lung asupra pierderii în greutate.

Apa te poate ajuta să slăbești?

Fără apă, organismul nu poate metaboliza în mod corespunzător grăsimile sau carbohidrații depozitați. Studiile efectuate în 2016 și citate de Medical News Today au relevat că o creștere a consumului de apă duce la o creștere a lipolizei (metabolismul grăsimilor) și la o pierdere de grăsime.

Adauga un comentariu