Economic Local

ApaVital SA cheltuie 12 milioane de euro pe piese auto, după ce a scumpit apa potabilă

Publicat: 11 mart. 2021
Sediul ApaVital SA
Compania de apă-canal din Iași a alocat o sumă exorbitantă pentru piese auto

Autovehiculele și utilajele din dotarea companiei ApaVital vor fi reparate cu o sumă record, de 12 milioane de euro. Suma ar urma să fie cheltuită în următorii 2 ani. Furnizorii care vor depune oferte cu prețul cel mai mic vor câștiga procedura

Compania de apă-canal continuă programul anual de achiziții. ApaVital SA organizează pe data de 08.04.2021 o licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Procedura a fost anunțată imediat după ce ApaVital a scumpit tarifele percepute pentru apa potabilă și canalizare. Prețul actualizat este de 5,13 lei/mc apă potabilă și 4,19 lei serviciul de canalizare/epurare. Revenind la procedură, autoritatea contractantă a împărțit-o în două loturi.
Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Peste 100.000 de piese reprezintă necesarul companiai de apă-canal

Conform procedurii, ApaVital SA a identificat un necesar maxim pentru lotul 1 de 57.378 piese, în timp ce pentru lotul 2 necesarul este de 67.468 piese.

„Toate cheltuielile legate de înlocuirea produselor defecte sau cu vicii ascunse, de remediere a defecțiunilor cauzate de acestea (inclusiv manoperă și montaj) sau restituire a contravalorii acestora, și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, vor fi suporate de către ofertant. Constatarea defecțiunilor se va efectua la punctul de lucru al achizitorului. Ofertantul are obligația să se prezinte la punctul de lucru precizat de către achizitor în termen de maximum două zile lucrătoare de la semnalarea evenimentului”, se arată în documentația procedurii.

ApaVital SA cumpără și soluții pentru tratarea apei potabile

Totodată, ApaVital SA achiziționează soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. Recent, ApaVital SA a lansat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.

Comentarii
  • Dobitoci cu diplome angajati ca ingineri in loc sa cumpere scule pt muncitori pompe genti cu scule etc sa mareasca salariile de rhat ei cumpara lucruri inutile

  • Nenorocitii din birouri au cate 1700 euro..5000 de euro iar muncitorii amarati ce trudesc prin santuri si mal iau 1700 de lei ..unde e dreptatea romanasilor..

  • toata mafia ce zace in apa vital de multi ani si folosesc bietii muncitori ca pe negri pe propria plantatie ,isi trag salarii de mii de euro ,isi trag bransamente ilegale ,folosesc utilajele si bunurile companiei in folos propriu fara sa ii verifice nimeni ,de ce politia,primaria si organele de control nu ii verifica ? de ce nu l-i se verifica conturile si averile castigate din spagi si mita ?

  • DE SPAGILE LUNARE SI SPAGA PT ANGAJARE NU VORBESTE NIMENI ? DE NEPOTISMUL EXTREM SI DE SATE INTREGI ANGAJATE CU PORCU SI BUTOIU DE VIN NU VORBESTE NIMENI ,DE PLICU CU EURO PT FUNCTII NU VORBESTE NIMENI ? ETC ETC

  • O solutie ar fi transparenta totala ,fara penali in functii publice si inlaturarea tuturor maistrilor,inginerilor si sefi de birou corupti si spagari odata pt totdeauna .

  • PROGENITURILE SECURISTILOR SI TURNATORILOR SUNT ACUM LA CONDUCEREA MAJORITATILOR INSTITUTIILOR DIN IASI SI DIN TARA ,DE ASTA TREBUIE DESFIINTAT ACEST CUIB DE TRADATORI DE TARA SI DE NEAM CUM SUNT ACESTI PESEDISTI MUIE PSD

  • Atâta timp cât există șefi gen Mihăilescu, Plian, Nistor, Agrici, Casian, Mariniuc,niste atotștiutori (pilele directorilor: unu e tăticul și unul e prietenul) care se cred cei mai deștepti și cei mai tari din firma și salarii la oameni doar ce le trece printre degete, o sa existe aceste discuții și probleme in firma .Daca voi credeți că vreo instituție o să facă ceva sau vreun director,vă înșelați amarnic(toți apelează la pile și salariile le fac pe baza de relații; nu pe baza de calitate și cantitate). O mana spala pe cealaltă. Sa se roage că din foștii angajați să nu își de-a drumul la gură toți că nu se mai spala nici cu 10 ape. Vor urma mai multe dezvăluiri și în alte articole.

Adauga un comentariu