Local

ApaVital SA cumpără echipamente pentru extinderea branșamentelor! A fost semnat contractul cu o firmă din București

Publicat: 05 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA cumpără echipamente pentru extinderea branșamentelor A fost semnat contractul cu o firmă din București
ApaVital SA cumpără echipamente pentru activitatea zilnică

Extinderea branșamentelor din Iași va fi executată de ApaVital cu noi echipamente. A fost semnat contractul pentru furnizarea mai multor loturi de aparate de sudură și accesorii. Oferta cu prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Compania de apă-canal a finalizat licitația pentru achiziția de echipamente pentru extinderea branșamentelor. Recent, contractul a fost semnat cu societatea Valrom Industrie SRL, din București, care a depus o ofertă financiară de 561.319 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Societatea este administrată de Cătălin Dan Coraci. În 2020, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 324,4 milioane de lei, aproape 60 de milioane de euro, profit de 18,6 milioane de lei, datorii de 106,2 milioane de lei, cu un număr de 408 angajați.

”Achiziția a fost creată de motivația asigurării în regim continuu a cantității de apă necesare populației, optimizării costurilor de exploatare eficientă, precum și de optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă. Cu ajutorul acestor aparate de sudură se vor realiza îmbinări ale țevilor și fitingurilor din polietilenă de înaltă densitate, de tip sudură cap la cap sau electrofuziune”, se arată în caietul de sarcini.

În trecut, ApaVital a cumpărat și produse de balastieră.

ApaVital SA are nevoie de un furnizor de echipamente pentru extinderea branșamentelor

Conform contractului, este nevoie de aparate de sudură și accesorii, pentru extinderea branșamentelor existente. Produsele urmează să fie furnizate în termen de 6 luni. Vor fi cumpărate 8 aparate de sudură prin electrofuziune pentru conducte PEHD și aparat de sudură cap la cap – 8 bucăți.

”Aparatele de electrofuziune trebuie să funcționeze automat, transferul datelor de identificare ale fitingului făcându-se prin citirea cartelei magnetice individuale și/sau a codului de bare cu ajutorul unui cititor optic tip scaner. Aparatele de electrofuziune trebuie să fie prevăzute cu posibilitatea pentru pornirea și oprirea procesului de sudură, atât de la butoanele aparatului, cât și cu posibilitatea pentru comanda de la distanță. Aparatele trebuie să permită introducerea manuală a datelor de sudură, în cazul în care codurile de bare nu pot fi citite cu ajutorul scanerului de coduri de bare”, se arată în documentația procedurii.

Compania de apă-canal a organizat o procedură și pentru furnizarea echipamentelor de protecție folosite de angajați.

Municipiul Pașcani va beneficia de o investiție de 20 de milioane de euro numai în sistemul de apă-canal

Totodată, ApaVital SA organizează pe data de 15.03.2022 licitația pentru extinderea sistemului de apă și canalizare în municipiul Pașcani. Valoarea estimată a contractului este de 93.029.466 lei, fără TVA, aproape 20 de milioane de euro. Conform proiectului, investițiile vor fi realizate în municipiul Pașcani, dar și în cele 5 suburbii: Blăgești, Boșteni, Gâștești, Lunca Pașcani, Sodomeni. Este vizată reabilitarea conductei de aducțiune pe o lungime de 6.432 de metri, dar și montarea unei conducte noi cu o lungime de 3.174 de metri.

Proiectul presupune și reabilitarea altei rețele de alimentare cu apă – 11.673 de metri, extindere rețea de alimentare cu apă – 13.711 metri, înființare rețea de alimentare cu apă – 19.248 de metri, reabilitare rețea de canalizare menajeră – 3.928 de metri, extindere rețea de canalizare menajeră – 8.909 metri, înființare de rețea de canalizare menajeră – 31.469 de metri. Sunt prevăzute și 21 de stații de pompare. Rămâne de văzut dacă ApaVital SA va reuși să cumpere echipamente pentru extindere, pentru că, recent, au fost anulate proceduri din cauza lipsei de participanți.

Adauga un comentariu