Economic Local

ApaVital SA cumpără nisip și piatră spartă pentru activitățile curente! Contractul are o valoare de 270.000 de euro

Publicat: 17 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
ApaVital SA cumpără nisip și piatră spartă pentru activitățile curente Contractul are o valoare de 270.000 de euro
ApaVital SA achiziționează produse de balastieră și de carieră

La începutul lunii noiembrie 2020, ApaVital SA cumpără produse de balastieră pentru întreținerea rețelelor de alimentare cu apă potabilă. Necesarul constă în piatră spartă, nisip și sort. Furnizorul care va câștiga licitația trebuie să asigure și transportul produselor

Compania de apă-canal, ApaVital SA, intenționează să achiziționeze produse de balastieră și de carieră. Astfel, pe data de 02.11.2020 este programată licitația pentru achiziția produselor. Prevederea bugetară a procedurii este de 1.300.750 lei, fără TVA, aproximativ 270.000 euro.

„Necesitatea achiziționării acestor produse pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extinderi a sistemului de alimentare cu apă și de canalizare ale ApaVital SA a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatare eficientă și în condiții de siguranță a obiectivelor existente din cadrul sectoarelor de exploatare, precum și optimizarea cheltuielilor privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă-canal. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificarea a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului”, este contextul în care se realizează achiziția.

S-au stabilit cantitățile necesare pentru realizarea lucrărilor

Conform caietului de sarcini, cantitățile necesare sunt următoarele: piatră spartă granulația 25-63 mm – 7.500 tone, piatră brută – 300 tone, balast granulație 0 – 32 mm – 150 mc, nisip nespălat de râu (pufar) granulație 0-4 mm – 250 mc, nisip spălat granulație 0 – 4 mm – 1.000 mc, sort concasat 0 – 63 mm – 100 mc, sort 5-8 mm – 150 mc, sort 8 – 16 mm – 800 mc și sort 16 – 30 mm – 200 mc.

„Să provină din roci stabile, nealterabile la apă, aer sau îngheț și nu va conține corpuri străine (bulgări de pământ, cărbune, lemn, resturi vegetale) sau alte materiale. Produsule de carieră să fie conforme, clasa A, rezistență la sfărâmare prin compresiune în stare naturală, minimum 65 la sută, rezistență la îngheț/dezgheț”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alegere oferta furnizorului cu prețul cel mai mic.

Compania ApaVital investește 400.000 de euro și în mai multe loturi de fitinguri

Recent, ApaVital SA a demarat altă licitație pentru extinderea rețelelor de canalizare. Vor fi achiziționate mai multe loturi de fitinguri pentru realizarea branșărilor la rețelele de distribuție a apei potabile și a canalizării. Prevederea bugetară este de aproximativ 400.000 euro, fără TVA. La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Valplast Industrie SRL, Tehno World SRL, Fusion România SRL, Vestra Industry SRL, AMP Grup SRL, Valrom Industrie SRL.

„Necesitatea achiziționării acestor fitinguri pentru asigurarea continuității desfășurării activității de întreținere, exploatare și extinderi a rețelelor de apă potabilă și canalizare precum și realizarea conexiunilor între branșamentele noi construite și conductele ce aparțin rețelei publice de distribuție a apei ale ApaVital SA Iași a fost creată de motivația optimizării costurilor de exploatarea eficientă”, se arată în obiectivul procedurii.

Adauga un comentariu