Culinar

Aperitive festive ușor de făcut. Idei spectaculoase pentru mese rafinate

Publicat: 18 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aperitive festive ușor de făcut. Idei spectaculoase pentru mese rafinate
Aperitivele festive sunt rafinate, gustoase și ideale de pregătit la ocaziile speciale.

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu adevărate delicii culinare, ideale sunt niște aperitive festive ușor de făcut. Acestea au un aspect deosebit, sunt incredibil de gustoase și cu siguranță vor fi pe placul musafirilor pretențioși. Iată câteva idei spectaculoase pentru mese rafinate.

Aperitive festive ușor de făcut

Aperitivele festive reci sunt savuroase și merg de minune la zilele aniversare, la mesele în familie sau de sărbători. Rețetele de aperitive sunt diverse, gustoase și pot fi adaptate în funcție de gust și preferințe.

Pe lista celor mai apreciate aperitive festive se află rulourile de somon afumat umplute cu brânză, terina din brânză cu ardei gras, salata de icre, salata de hering afumat, crema de ton cu avocado, ardeii umpluți cu salată grecească, salată de ciuperci cu maioneză și usturoi și multe altele.

Cu aceste aperitive putem pregăti niște platouri festive spectaculoase și rafinate. Un aperitiv adorat de mulți dintre noi este gustoasa terină de brânză cu ardei gras. Pentru câteva porții vom avea nevoie de 250 g de brânză de vaci, 125 g de cremă de brânză, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben, sare, piper, boia dulce de ardei, 5 g de gelatină, 3 linguri de lapte și 1 ceapă verde pentru decor.

Brânza se amestecă într-un bol mare cu toate ingredientele. Legumele trebuie să fie tăiate cât mai mărunt. Ceapa se păstrează pentru ornat. Gelatina se pune la hidratat în lapte apoi se amestecă cu brânza. Se toarnă compoziția obținută într-o formă, se uniformizează, se pune la rece timp de 3 ore apoi se scoate din frigider și se ornează terina cu frunze de ceapă verde.

Aperitivele din foietaj sunt gustoase, rafinate și ideale de servit la mesele festive. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Aluatul foietaj este ideal pentru aperitive, prăjituri și plăcinte de casă. Pentru iubitorii de preparate rafinate și gustoase putem face și un chec aperitiv cu carne de pui și legume.

Rețete spectaculoase pe placul celor pretențioși

Un aperitiv savuros și adorat de mulți este cel cu rulouri de somon afumat cu brânză. Pentru acesta vom avea nevoie nevoie de 300 g de somon afumat, 400 g de cremă de brânză, 1 legătură de mărar, zeama de la o lămâie, 1 ardei kapia, sare și piper.

Într-un vas mare se amestecă brânza cu sucul de lămâie, mărarul tocat, sarea și piperul. Pe fileurile de somon se întinde crema apoi se așază câte o felie de ardei în mijloc. Se rulează fiecare fâșie de somon și se pune la rece apoi se servește.

La fel de gustoasă este și salata de icre. Pentru aceasta vom avea nevoie de 120 g de icre sărate, 300 ml de ulei, 3 linguri de zeamă de lămâie, 3 lingurițe de apă minerală, 1 ceapă și măsline pentru ornat. Salata de icre merge de minune cu câteva felii de pâine prăjită.

Aperitivele festive sunt rafinate, gustoase și ideale de pregătit la ocaziile speciale. Rețetele sunt inedite și pot fi adaptate după gust și preferințe. Platoul aperitiv poate fi făcut cu tot felul de brânzeturi, verdețuri și legume proaspete, dar și cu carne.

Adauga un comentariu