Local

Aproape o sută de ieșeni au fost amendați weekendul trecut pentru că nu purtau mască de protecție sau nu aveau asupra lor declarație pe propria răspundere

Publicat: 24 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aproape o sută de ieșeni au fost amendați weekendul trecut pentru că nu purtau mască de protecție sau nu aveau asupra lor declarație pe propria răspundere
Numeroși ieșeni sunt amendați în spațiile publice de polițiștii locali deoarece refuză să poarte mască de protecție sau nu au asupra lor declarația pe proprie răspundere

Peste 500 de ieșeni au fost legitimați de către polițiștii locali pe perioada weekendului trecut pentru prevenirea efectelor pandemiei de COVID-19, iar aproape 100 dintre aceștia au fost sancționați pe motiv că nu purtau mască de protecție sau nu aveau asupra lor declarația pe proprie răspundere

Sute de persoane au fost legitimate weekendul trecut de către polițiștii locali în contextul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În urma activităților desfășurate, oamenii legii au legitimat 526 de persoane și au întocmit 204 procese-verbale, valoarea amenzilor fiind de 44.550 lei. Cele mai multe sancțiuni, 82 la număr, au fost aplicate conform Legii numărul 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului T.I., care a fost depistat pe strada Libertății, fără a purta mască de protecție”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Declarația pe propria răspundere nu este folosită de numeroși cetățeni din Iași

Conform normelor impuse, ieșenii pot ieși din case după ora 23:00 numai cu declarație pe proprie răspundere, însă în multe situații aceste reguli nu sunt respectate.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției, conform Legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitei T.A.F., care a fost depistată în zona Rond Agronomie, iar cu ocazia legitimării nu a putut justifica prezența în zona respectivă, neavând declarație pe propria răspundere”, au mai precizat reprezentanții din subordinea municipalității ieșene.

Ieșeni care spun că nu vor purta niciodată mască de protecție

În multe situații, oamenii legii au de a face cu cetățeni care refuză categoric purtarea măștii de protecție, însă aceștia nu sunt scutiți de sancțiuni.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au întocmit proces-verbal de constatare a contravenției stabilind drept sancțiune o amendă în valoare de 500 lei, numitului R.M., care a fost depistat fără a purta mască de protecție, refuzând semnarea procesului-verbal și afirmând că nu va purta niciodată mască”, au mai declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Adauga un comentariu