Stiri si curiozitati

Arhanghelul Gabriel, îngerul păzitor al lui Isus Hristos și cel care te ajută să ai protecție divină

Publicat: 17 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arhanghelul Gabriel îngerul păzitor al lui Isus Hristos și cel care te ajută să ai protecție divină
Arhanghelul Gabriel împreună cu Arhanghelul Mihail ghidează, vindecă și veghează oamenii

Arhanghelul Gabriel, sau îngerul Bunei-Vestiri, este al doilea în rangul îngerilor. Împreună cu Arhanghelul Mihail, ei ghidează, vindecă și veghează oamenii, dar și pe cei credincioși.

Guvernatorul divin al paradisului, Arhanghelul Gabriel, semnifică în limba ebraică „Dumnezeu este puterea mea”. Ne ajută să devenim mult mai încrezători în valorile spirituale autentice, aduce harul divin în viața omului și te ajută și te inspiră în clipele de grea încercare.

Ce este un arhanghel?

Cuvântul arhanghel își are originea din limba greacă, prin unirea cuvintelor „arche” și „angel”, „arche” însemnând principal, dar și cu un sens gnostic însemnând sursa originară sau principiul primordial al cunoașterii. „Angel” în greacă înseamnă „cel ce dă veștile” sau „mesagerul divin”. Astfel, arhanghelii sunt îngeri divini ce conduc grupuri de îngeri. Dacă îngerii normali au grijă de un suflet, arhanghelii precum Uriel, Rafael sau Gabriel sunt cei ce poartă comanda deciziilor date de Dumnezeu, având în grijă lor popoare sau comunități.

În credința creștină există șapte arhangheli, însă doar trei dintre aceștia sunt identificați cu nume proprii: Gabriel, Mihail și Rafael. Numele Arhanghelul Gabriel înseamnă „Puternic ca Dumnezeu” sau „Dumnezeu este puterea mea”. A fi puterea lui Dumnezeu înseamnă că el poate să ne inspire din puterea Dumnezeiască și să ne insufle mentalitatea de a nu renunța niciodată. Acesta este de multe ori scris și sub numele de Arhanghelul Gavril, fiind doar o variantă slavonă a acestui nume cu origini grecești.

Arhanghelul Gabriel este de asemenea cel ce protejează femeile însărcinate sau care își doresc un copil. Gabriel este portretizat de multe ori cu crinul, trâmbița și un pergament, simbolizând darurile și grijile pe care le-a avut pentru Isus. Dacă îți dorești să ai un copil sau dacă ești însărcinată, invocă-l pe Gabriel citind Acatistul Sfântului Arhanghel Gavril pentru ocrotire

Arhanghelul Gabriel, îngerul protector al lui Isus Hristos

Arhanghelul Gabriel este cel mai important mesager din Noul Testament. I-a dat vestea lui Zaharia despre nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, lui Ioachim și Ana despre nașterea Fecioarei Maria, iar cel mai important, lui Iosif despre nașterea lui Isus. De asemenea, este considerat îngerul păzitor al lui Isus, protejându-l din naștere până la ridicarea sa spre ceruri. Acesta l-a anunțat în Grădina Ghetsimani despre ce urma să se întâmple și a fost cel care a răsturnat piatra de la Mormântul Sfânt și le-a vorbit femeilor despre faptul că Isus a înviat.

Sfântul Arhanghel îi ajută și pe cei care lucrează în comunicare sau în arte, ajutându-i să își elibereze vocea interioară, să se deschidă către clarviziune și să își cultive puterea, să aibă încredere în ea, astfel încât tu, la rândul tău, să fii mesagerul divin către ceilalți oameni.

Rugăciunea Sfântului Arhanghel Gabriel pe care să o spui înainte de culcare:

„Fie ca Sfântul Arhanghel Mihail să fie și să rămână mereu în dreapta trupului și a ființei mele.

Fie ca Sfântul Arhanghel Gabriel să fie și să rămână mereu în stânga trupului și a ființei mele.

Fie ca Sfântul Arhanghel Uriel să fie și să rămână mereu în fața trupului și a ființei mele.

Fie ca Sfântul Arhanghel Rafael să fie și să rămână mereu în spatele trupului meu și a ființei mele.

Fie ca Preasfânta Prezență a Duhului lui Dumnezeu să fie și să rămână mereu deasupra capului și a ființei mele.”

Arhanghelul Gabriel este cel mai important arhanghel din credința creștină, fiind îngerul păzitor al lui Isus Hristos.

Adauga un comentariu