Stiri si curiozitati

Rugăciune Sf. Xenia: Cum să-ți protejezi familia de spiritele rele

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune Sf. Xenia Cum să-ți protejezi familia de spiritele rele
Sfânta din Roma este una dintre cele mai puternice

Creștinii când se află în impas rostesc rugăciunea Sf. Xenia. Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă sau vrei să-ți protejezi familia ce spiritele rele rostește o rugă adresată Cuvioasei Xenia. Sfânta este considerată întruchiparea smereniei.

Sfânta din Roma este una dintre cele mai puternice. Cuvioasa Xenia a avut de îndurat multe, devenind extrem de cunoscută după moartea ei. În momentul în care Sfânta a trecut în cealaltă lumea s-a întâmplat o adevărată minune. Pe cerul senin a apărut o cunună de stele foarte luminoase, având la mijlocul ei o cruce. Această cunună era extrem de strălucitoare. Lumina acesteia era mai puternică decât soarele. Prin acest miracol, Dumnezeu a dorit să arate tuturor sfințenia Sfintei Xenia.

icoana sfanta xenia
Multe femei se roagă către Sfânta Xenia atunci când doresc să-și întâlnească sortitul

Rugăciune Sf. Xenia: În ce momente trebuie să te închini Cuvioasei

Mulți credincioși consideră că Sfânta Xenia este de mare ajutor la învățătură. Din moment ce ortodocșii îi cunosc viața și îi citesc rugăciunile devin extrem de împliniți. Viața pe pământ a Sfintei este unu cu adevărat uluitoare. De cele mai multe ori, ortodocșii citesc despre greutățile prin care a trecut Xenia în momentele în care se ciocnesc de probleme sau au temerea că nu vor reuși la examen.

Multe femei se roagă către Sfânta Xenia atunci când doresc să-și întâlnească sortitul și să se căsătorească. Multe dintre tinerele domnișoare apelează la ajutorul Cuvioasei atunci când doresc să conceapă un copil. Rugăciunea către această Sfântă ajută credincioșii să-și găsească liniștea sufletească și armonia.

icoana sfanta xenia
Mulți credincioși consideră că Sfânta Xenia este de mare ajutor la învățătură

Rugăciunea trebuie citită atunci când vezi că ispitele și provocările doresc să te abată de la drumul cel bun. Această rugă poate alina dorul de casă atunci când un student este departe sau când dorește ca puterile duhovnicești să-i ocrotească familia.

Sfânta Xenia a trecut printr-o viață extrem de tumultoasă. În momentul în care părinții acesteia au dorit să o mărite, Sfânta a fugit de acasă. Împreună cu două dintre slujitoarele sale, aceasta s-a refugiat pe Insula Cos. Sfânta Xenia a procedat astfel doar din cauza dragostei pe care o purta față de Hristos. Pentru Cuvioasa Xenia adevărata dragoste consta în unirea cu El.

icoana sfanta xenia
Cuvioasa Xenia a avut de îndurat multe, devenind extrem de cunoscută după moartea ei

În ce moment al zilei și cum se citește puternica rugăciune

Sfânta Xenia este considerată și ocrotitoarea familiei. Mulți dintre credincioși se roagă atât Sfântului Mina sau rostesc rugăciunea talisman pentru a-și ocroti familia de spiritele rele. Pentru ca ruga să ajungă către Sfântă este bine să te rogi timp de 40 de zile. Seară de seară, rostind această rugă vei reuși să te apropii de puterea cerească. Atât ruga către Sfânta Xenia, cât și acatistul acesteia au puteri miraculoase. Pentru a te rugă către Sfânta Xenia cea nebună pentru Hristos începe în felul următor:

„O, Sfântă maică Xenia, vieţuind sub acoperământul Celui Preaînalt şi întărită fiind de Maica lui Dumnezeu, răbdând foamea şi setea, gerul şi arşiţa, defăimările şi prigonirile, ai primit de la Dumnezeu darul înainte-vederii şi al facerii de minuni, iar acum sălăşluieşti întru lumina Celui Atotputernic. Sfânta Biserică te preamăreşte acum ca pe o floare bineînmiresmată. Stând înaintea sfintei tale icoane, ne rugăm ţie ca uneia care eşti întru viaţa cea neîmbătrânitoare, dar petreci şi împreună cu noi: primeşte cererile noastre şi le du la scaunul Milostivului Părinte Ceresc, ca ceea ce ai îndrăznire către El; cere pentru cei ce aleargă la tine mântuire veşnică, îmbelşugată binecuvântare pentru faptele şi începuturile cele bune, izbăvire din toate nevoile şi necazurile. Mijloceşte cu rugăciunile tale înaintea Atotînduratului nostru Mântuitor, pentru noi netrebnicii şi păcătoşii.

Credincioșii spun că după ce au citit rugăciunea Sf. Xenia li s-au îndeplinit cele mai puternice visuri. Pentru a reuși să-ți găsești un loc de muncă poți apela și la Sfântul Efrem sau Maicii Domnului, aceștia îți vor arăta calea cea dreaptă.

icoana sfanta xenia
Creștinii când se află în impas rostesc rugăciunea Sf. Xenia
Adauga un comentariu