Actualitate

Armata Națională Republicană revendică asasinarea Dariei Dughina

Publicat: 22 aug. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Armata Națională Republicană revendică asasinarea Dariei Dughina
Daria Dughin a fost asasinată de Națională Republicană din Rusia

Sunt noi informaţii referitoare la asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului lui Vladimir Putin. Armata Națională Republicană a revendicat asasinarea acesteia. Oficialii au transmis şi un comunicat în care au oferit motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat.

Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, apropriat de Vladimir Putin, a fost asasinată într-un atentat cu maşina capcană.

Armata Națională Republicană revendică asasinarea Dariei Dughina

Conform comunicatului celor din Armata Națională Republicană, asasinarea Dariei Dughina a avut loc în contextul în care Vladimir Putin este un uzurpator. Scopul armatei este de a opri distrugerea Rusiei şi a vecinilor săi. Așadar, aceștia doresc să oprească activitățile bandelor de afaceriști de la Kremlin:

„Noi, activiștii, militarii și politicienii ruși, acum partizani și luptători ai Armatei Naționale Republicane, scoatem în afara legii belicoșii, hoții și asupritorii din Rusia. Scopul nostru este de a opri distrugerea Rusiei și a vecinilor săi, de a opri activitățile unei bande de afaceriști de la Kremlin care sug din bogăția poporului nostru. Îl declarăm pe președintele Putin un uzurpator al puterii și un criminal de război care a modificat Constituția, a declanșat un război fratricid între popoarele slave și a trimis soldații ruși la o moarte sigură și fără sens. Puţin va fi destituit și distrus de noi”, au subliniat activiștii NRA.

Asasinarea fetei ideologului rus a stârnit un val de reacții la Moscova și în întreaga lume. Oficialitățile de la Kremlin i-au acuzat pe ucrainieni că au plănuit asasinatul care a șocat comunitatea rusă. Specialiștii s-au așteptat, pe fondul asasinării, la o reacție și mai vehementă a Rusiei în războiul din Ucraina. Totuși, oficialii de la Kiev au transmis faptul că nu au nicio legătură cu acest atentat. În altă ordine de idei, presa internațională a scris și despre un posibil atentat orchestrat de FSB sau de către Vladimir Putin.

Daria Dughina a fost asasinată

Fiica unui aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin a fost ucisă într-un presupus atentat cu mașina cu bombă. Daria Dughina, în vârstă de 29 de ani, a murit în urma unei explozii pe un drum din afara Moscovei, a anunțat comisia de investigație a Rusiei. Se crede că tatăl ei, filozoful rus Alexander Dugin, cunoscut drept „creierul lui Putin”, ar fi putut fi ținta intenționată a atacului.

Dugin este un ideolog ultra-naționalist proeminent despre care se crede că este aproape de președintele rus. Alexander Dughin și fiica să fuseseră la un festival de lângă Moscova, unde filosoful a ținut o prelegere sâmbătă seara. Festivalul „Tradiția” se descrie ca un eveniment de familie pentru iubitorii de artă, care are loc la moșia Zakharovo, unde a stat cândva poetul rus Alexandru Pușkin. Cei doi trebuiau să părăsească locația în aceeași mașină, înainte ca Dughin să ia decizia în ultimul moment de a călători separat.

Un fost membru al Dumei a Rusiei a susținut că partizanii ruși ar fi fost în spatele atacului cu mașină-bombă . Ilya Ponomarev , care a fost expulzat pentru activități anti-Kremlin, a susținut că explozia a fost opera Armatei Naționale Republicane, despre care el a susținut că este un grup clandestin care lucrează în interiorul Rusiei și dedicat răsturnării regimului Putin. „Acest atac deschide o nouă pagină în rezistența rusă la Putinism”, a spus el. Faptul că Armata Națională Republicană a fost implicată în asasinarea Dariei Dughina a fost confirmat în aceste momente chiar de liderii acestei organizații.

 

Comentarii
Adauga un comentariu