Sanatate

Arsuri solare remedii rapide. Sfaturile specialiștilor pentru a calma pielea la domiciliu

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Arsuri solare remedii rapide. Sfaturile specialiștilor pentru a calma pielea la domiciliu
Primul ajutor pentru arsurile solare la domiciliu presupune să faci o baie rece

Din moment ce suferi de arsuri solare este indicat să aplici remedii rapide pentru a calma pielea afectată. Arsurile solare sunt o inflamație a pielii cauzată de expunerea excesivă la lumina ultravioletă. Puteți obține o arsură solară nu doar făcând plajă, ci și pur și simplu fiind afară, în vârful activității solare. O arsură solară reprezintă o leziune termică a pielii ca o arsură de la un obiect fierbinte, așa că nu trebuie să o ignorați și să lăsați boala să-și urmeze cursul.

Arsurile ușoare dispar destul de repede și fără consecințe, dar arsurile moderate și severe pot lăsa defecte pe piele pe viață. Pe lângă afectarea pielii, arsurile solare pot provoca diverse boli ale pielii. Urticarie solară, dermatită, lupus eritematos sau chiar cancer de piele.

persoana care are pe spate o arsura de la soare
Luați un medicament antiinflamator care conține acetaminofen sau ibuprofen pentru a calma instantaneu durerea cauzată de arsurile solare și pentru a reduce umflarea și roșeața

Arsuri solare remedii rapide. Cum să ameliorezi durerea în 5 minute

Luați un medicament antiinflamator care conține acetaminofen sau ibuprofen pentru a calma instantaneu durerea cauzată de arsurile solare și pentru a reduce umflarea și roșeața. Dacă arsurile solare provoacă mâncărime, se poate folosi unguent cu hidrocortizon amestecat cu vaselină. Acest amestec va calma pielea.

Pentru arsurile severe, produsele de farmacie cu o concentrație mare de pantenol și componente suplimentare care vor elimina inflamația și vor hidrata pielea sunt potrivite. Și cel mai important , purtați îmbrăcăminte uscată, lejeră, care să nu irite pielea.

persoana care are pe spate o arsura de la soare
Arsurile ușoare dispar destul de repede și fără consecințe, dar arsurile moderate și severe pot lăsa defecte pe piele pe viață

Primul ajutor pentru arsurile solare la domiciliu presupune să faci o baie rece imediat după ce au fost descoperite primele semne de arsuri. De asemenea, puteți face un duș sau o baie pentru a elimina simptomele unei arsuri. Acesta este indicat și pentru a reduce temperatura zonelor afectate și a calma durerea. Este indicat să aplici comprese antiseptice de răcire cu clorhexidină și să aplici preparate care conțin pantenol.

Vă rugăm să rețineți, dacă arsura este foarte gravă, au apărut vezicule sau răni deschise, atunci nu trebuie să căutați o soluție la problemă pe internet, trebuie să consultați imediat un medic. Nu o tratați acasă, există riscuri mari de infecție, manifestarea unei eczeme sau cicatrici.

Orice arsură este o deteriorare gravă a mai multor straturi ale pielii, așa că tratamentul ar trebui să reducă pe cât posibil inflamația și să accelereze vindecarea. Mai mult, arsurile solare, de regulă, au o suprafață mare.

Trucuri populare pentru arsuri. Opinia experților

Oțetul de mere este bogat în vitamine, oligoelemente și acizi organici, dar poate fi folosit doar pentru prima și a doua etapă a unei arsuri, dacă nu există vezicule. Acesta răcorește, dezinfectează și accelerează vindecarea. Cu toate acestea, un pansament umed este incomod de aplicat și trebuie schimbat frecvent.

persoana care are pe spate o arsura de la soare
Smantana ajuta la ameliorarea mâncărimii și roșeții datorită conținutului de proteine și acid lactic din ea, dar numai ingredientele naturale care alcătuiesc produsul sunt utile

Smântâna ajuta la ameliorarea mâncărimii și roșeții datorită conținutului de proteine ​​și acid lactic din ea, dar numai ingredientele naturale care alcătuiesc produsul sunt utile. Uleiul de cocos, solid și nerafinat, conține acizi grași naturali și antioxidanți care accelerează vindecarea, hidratează și ameliorează disconfortul și durerea. Adică ajută la ameliorarea simptomelor.

De asemenea, experții nu au nimic împotriva folosirii fulgilor de ovăz. Deoarece aceștia reprezintă o cereală care are efect antiinflamator, ajută la ameliorarea senzației de mâncărime și de strângere în caz de arsuri.

Potrivit experților, spuma de ras poate oferi cu adevărat un efect liniștitor dacă conține ingrediente precum aloe vera, centella asiatică, pantenol și apă de mentă. Aceste componente calmează perfect pielea.

Cu siguranță, în caz de arsuri solare folosiți remedii rapide. De asemenea, este mai bine să nu folosiți demachiante agresive, exfoliante, peeling și produse cu alcool în compoziție. Fără seruri cu retinol. Și, desigur, nu faceți dușuri fierbinți.

femeie care isi atinge cu mainile fata arsa de soare
Mai mult, arsurile solare, de regulă, au o suprafață mare
Adauga un comentariu