Cancan ultimă oră

Aşa îţi vindeci ficatul de boli cu oţetul din bucătărie! Reţeta veche care chiar funcţionează

Publicat: 21 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aşa îţi vindeci ficatul de boli cu oţetul din bucătărie Reţeta veche care chiar funcţionează

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman, motiv pentru care îmbolnăvirea lui are efecte neplăcute asupra întregului corp. Există însă un leac 100% natural care ameliorează problemele şi chiar te poate scăpa de ele. Tot ce trebuie să faci este să prepari un amestec din jumătate de borcan de miere, 100 ml de oţet de miere şi jumătate de lămâie tăiată cubuleţe.

Amestecă foarte bine până când obţii o pastă omogenă. Ulterior ia în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o linguriţă din acest amestec.

Oţetul este foarte util că detoxifiant hepatic, consumat înainte de masă ajuta la scăderea absorbţiei grăsimilor.

10 de utilizări ale oţetului
Majoritatea dintre noi au mereu în casa clasicul oţet de vin alb dar şi minunatul oţet de mere. Haideţi să vedem ce putem face în casă, dar şi pentru frumuseţea şi îngrijirea noastră cu aceste două produse.

1. Musculiţele de oţet ( de fructe) adora legumele şi fructele coapte şi dulci, în special când acestea se apropie de perioada de fermentare. Cu siguranţă v-aţi confruntat cu această problemă. În loc să introduceţi tot felul de chimicale pentru a le elimina de ce nu încercaţi oţetul de mere? Adăugaţi oţet de mere pe fundul unui borcan de sticlă, adăugaţi peste câteva picături de detergent de vase şi acoperiţi totul cu o bucată de folie de plastic pe care o găuriţi din loc în loc. Adio musculiţe de oţet !
2. Oţetul de mere este bun pentru frumuseţea părului. Adăugaţi într-o cană cu apă câteva linguri cu oţet de mere şi utilizaţi amestecul după ce v-aţi spălat părul în prealabil cu şampon. Acesta va descâlci părul mai uşor şi va conferi strălucire.

3. Pentru a desfunda canalizarea înfundată la bucătărie sau la baie urmaţi următorii paşi. Amestecaţi o jumătate de cană de bicarbanit de sodiu cu o cană de oţet şi turnaţi amestecul în canalizare. Lăsaţi să facă spuma după care turnaţi 4 căni de apă clocotită. Daţi apoi drumul la robinet pentru a înlătura complet depunerile şi murdăria desprinsă. Această soluţie este mult mai sigură pentru familiile cu copii, deoarece nu intra în contact cu nimic chimic şi toxic.
4. Pentru curăţarea toaletei amestecaţi o cană bicarbonat de sodiu şi o cană oţet de vin alb pe care le turnaţi în vasul de toaletă. Daţi capacul în jos şi între timp curăţaţi şi restul băii. După ce aţi terminat veţi observa că petele au început să dispară. Frecaţi cu o perie de toaletă şi gata. Petele au dispărut.

5. Îndepărtaţi etichetele lipicioase, pline de adeziv, înmuind în oţet o lavetă, pe care o puneţi peste eticheta pentru a o înmuia. Apoi luaţi un card vechi pe care nu îl mai folosiţi şi răzuiţi suprafaţa respectivă. Dacă încă au rămas urme de adeziv, repetaţi procedura, de data aceasta înmuind obiectul respetiv în oţet şi apoi frecaţi cu laveta.
6. Dacă ştergătoarele de la maşina dumneavoastră nu-şi mai fac treaba, nu le înlocuiţi. E posibil să le curăţaţi cu o cârpă înmuiată în oţet . Acesta va îndepărta murdăria şi resturile prinse pe ştergătoare.
7. În loc să plătiţi pentru a vă curăţa interiorul maşinii mai bine lăsaţi oţetul să facă asta. Aspiraţi interiorul maşinii, după care folosiţi o cârpă înmuiată într-un amestec format dintr-o parte apa şi o parte oţet. Veţi îndepărta astfel murdăria şi chiar sarea adusă de la plajă. La final ştergeţi cu o cârpă umedă pentru a îndepărta toate rămăşiţele.

8. Puteţi curăţa şi dezodoriza frigiderul folosind tot un amestec format dintr-o parte apa, o parte oţet cu care veţi şterge toate rafturi şi sertarele acestuia. Nu numai că va îndepărta mirosul dar va distruge şi bacteriile nedorite.

9. Dacă folosiţi maşina de splat vase atunci oţetul vă va fi de un real ajutor în clătirea şi limpezirea vaselor. În loc de chimicalele nocive puneţi în recipientul pentru clătire oţet. Astfel, veţi avea vase curate şi strălucitoare şi veţi face şi economie.
10. Tigăile neaderente sunt acoperite cu chimicale periculoase. În loc de teflon folosiţi tigăile clasice din oţel inoxidabil dar înainte de a le folosi umpleţi-le cu oţet de mere şi fierbeţi pentru 10-12 minute. Noul strat antiaderent va rezista până la 2-3 săptămâni , depinde cât de mult veţi găti.

Adauga un comentariu