International

Asistentă socială din Franța a murit din cauza unei tromboze, la două săptămâni după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Publicat: 31 mart. 2021
Vaccin anti COVID-19 AstraZeneca
Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut mai multe precizări despre vaccinul AstraZeneca şi a afirmat că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile. Anunţul a fost făcut de Emer Cooke, directorul executiv al EMA

O asistentă socială în vârstă de 38 de ani a murit în urma unei tromboze, la Toulouse, luni, la 14 zile după ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin AstraZeneca-Oxford, dezvăluie France Info.

Asistenta socială la un institut medico-educativ din Toulouse a fost vaccinată chiar înainte de suspendarea temporară a vaccinului grupului farmaceutic suedezo-britanic, la jumătatea lui martie.

Ea nu suferea de vreo problemă de sănătate, potrvit mai multor surse medicale din oraş. Starea sănătăţii tinerei s-a degradat la scurt timp după vaccinare.

Ea a fost spitalizată la Toulouse, la Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) Purpan, unde i s-a indus o comă.

ANSM a menționat că nu există un risc al unei tromboze din cauza vaccinului AstraZeneca

Agenţia franceză a medicamentului (ANSM) a confirmat vineri existenţa unui risc ”rar” al unei tromboze atipice cauzate de vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, dar sublinia că raportul între beneficii şi riscuri rămâne ”pozitiv”.

Potrivit ANSM, ”două morţi” au fost semnalate de la 12 la 18 martie, inclusiv a unuistudent la medicină de la nantes, mort la 18 martie, la mai multe zile de la vaccinare.

Dintre cele 1,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca-Oxfrod administrate în Franţa până la 18 martie, aproximativ ”5.700 de efecte secundare” au fost descoperite de centre de monitorizare farmaceutică, majoritatea ”sindromuri pseudo-gripale”.
Adauga un comentariu