Sanatate

Aspirina: Cinci beneficii uimitoare pentru sănătate și frumusețe. Cum să o utilizezi corect

Publicat: 11 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Aspirina Cinci beneficii uimitoare pentru sănătate și frumusețe. Cum să o utilizezi corect
Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian, care face parte din familia salicilaților.

Aspirina are numeroase beneficii pentru sănătate. Potrivit mai multor studii, acidul acetilsalicilic previne atacul vascular cerebral, infarctul, anumite tipuri de cancer și chiar preeclampsia (afecțiune cu care se pot confrunta femeile însărcinate, care constă în valori crescute ale tensiunii arteriale).

Aspirina, sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian, care face parte din familia salicilaților. Este utilizat, în general, ca analgezic minor, ca antipiretic sau ca antiinflamator. În doze mici, aspirina are efect antiagregant și este folosit pe termen lung pentru a diminua riscul de infarct. În plus, în conformitate cu un studiu recent, acidul salicilic, ingredientul activ din aspirină, blochează o proteină, răspunzătoare de apariția unor boli precum Alzheimer sau Parkinson.

Deși și-a dovedit eficacitatea în medicină, aspirina este utilă chiar și în prepararea zarvaturilor sau pentru menținrea sănătății pielii. Iată cinci dintre cele mai cunoscute beneficii ale aspirinei.

multe pastile albe de aspirină
Deși și-a dovedit eficacitatea în medicină, aspirina este utilă chiar și în prepararea zarvaturilor sau pentru menținrea sănătății pielii.

Aspirina: 5 beneficii pentru sănătate și frumusețe

Nu doar că înlătură durerea de cap, reduce riscul de accident vascular și previne infarctul, dar aspirina are beneficii și asupra pielii sau părului.

Aspirina menține sănătatea pielii

Nu multă lume știe, dar aspirina face pielea să arate mult mai tânără și o menține elastică mai mult timp. De asemenea, tratează acneea, grație acidului salicilic din compoziție. Acesta are acțiune exfoliantă și antiinflamatoare, accelerând regenerarea pielii.

Pentru înlăturarea petelor de pe piele și a coșurilor cauzate de acnee, zdrobește două tablete de aspirină, adaugă puțină zeamă de lămâie, cât să obții o pastă și aplic-o pe zonele afectate de pe ten. Lasă această mască să acționeze timp de cinci-zece minute, după care clătește bine, fără să agresezi pielea. Acidul salicilic conținut de aspirină va usca numaidecât comedoanele și le va ajuta să se vindece mai repede.

femeie cu o mască albă pe față
Aspirina face pielea să arate mult mai tânără și o menține elastică mai mult timp.

Aspirina reduce cearcănele

Aspirina te ajută să scapi de acele zone umflate de sub ochi, cauzate de oboseală, retenție de apă sau inflamarea sinusurilor.

Tot ce trebuie să faci este să dizolvi trei comprimate de aspirină în puțină apă, cât să obții o pastă. Aplic-o pe zona de sub ochi și las-o să acționeze aproximativ 15 minute. Ai grijă să nu lași pasta cu aspirină să îți intre în ochi.

Aspirina te scapă de bătături

Pulberea de aspirină este eficientă în caz de bătături și te ajută să ai călcâie fine. Zdrobește două-trei comprimate de aspirină și amestecă-le cu jumătate de linguriță de suc de lămâie și puțină apă. Aplică pasta obținută pe bătătură și las-o să acționeze 15 minute, după care clătește și freacă pielea aspră cu o piatră ponce.

Aspirina te scapă de mătreață și de scalpul gras

Chiar dacă ai părul vopsit, poți să folosești aspirină pe scalp. Aceasta combate mătreața și te scapă de scalpul gras. Zdrobește două comprimate de aspirină, pentru a obține o pulbere fină. Pune această pulbere în șamponul pe care îl folosești în mod normal și ai grijă să nu fie unul anti-mătreață.

un scalp gras cu mătreață
Aspirina te scapă de mătreață și de scalpul gras.

Aspirina reface culoarea părului

Atât părul vopsit, cât și părul natural tinde să se decoloreze în sezonul cald, din cauza razelor solare, a clorului din bazine sau a apei sărate din mare. Situația poate fi, însă, remediată cu ajutorul a 6-8 pastile de aspirină. Dizolvă-le în 500 de mililitri de apă și spală-te cu această soluție pe păr. Las-o să acționeze aproximativ 15 minute, după care clătește bine cu apă călduță. Vei observa rezultate după câteva utilizări.

Adauga un comentariu