Local

Astăzi și-au unit destinele doi tineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Dr. Florin Roșu: „Pacienta infectată cu HIV ne-a impresionat și sensibilizat” – VIDEO

Publicat: 03 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Astăzi și-au unit destinele doi tineri la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Dr. Florin Roșu Pacienta infectată cu HIV ne-a impresionat și sensibilizat - VIDEO
Căsătorie la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Urgență de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, a transmis detalii despre pacienta infectată cu HIV. Aceasta și-a unit destinul cu bărbatul vieții ei chiar în incinta unității medicale.

„Așa cum am spus când împărtășeam cu bucurie faptul că am reușit să împlinim dorința unei paciente cu o patologie gravă de a fi mireasă, oamenii încercați de boală ne dau lecții de viață.

Demersurile noastre, încununate de succes au venit după ce atât el cât și ea ne-au spus povestea de viață și visul de a se căsători curând,  vis spulberat de urgența situației medicale în care se află pacienta și de necesitatea monitorizării stării de sănătate doar în regim de spitalizare și cu tratament asistat.

Atunci când le-am zis: ”Ba da, se poate!”, ne-a impresionat și ne-a sensibilizat reacția lor. Nu au zis nicio secundă:  ”nu este momentul, nu aici”, sau alte motive pe care noi, cei mai norocoși că suntem  sănătoși și avem posibilitatea de a alege le invocăm de multe ori atunci când trebuie să organizăm ceva, sau să luăm o decizie. NU, ei au zis, da ..semn că în ciuda dificultăților au tot ce trebuie și anume unul pe celălalt.

O bucurie să ajuți astfel de oameni pentru care timpul este prețios de la cea mai mică unitate de măsură.

Astăzi au spus ”DA, sigur”– ea și un mare DA el, ținându-și de mână mireasa în rochie albă, din toată inima în fața ofițerului de stare civilă, a unor rude foarte apropiate și a personalului care îi poartă de grijă pacientei de când este internată la noi. Tinerii s-au căsătorit și religios iar slujba a fost oficiată de preotul ortodox care, dacă de obicei alină suflete, astăzi le-a unit în fața lui Dumnezeu.

Implicarea nostră, empatia față de ei ca oameni nu doar ca pacienți a însemnat și o reușită în ceea ce privește actul medical. Soțul a acceptat să se testeze pentru prima dată pentru HIV iar rezultatul a fost din fericire negativ. Acesta a învățat din povestea ei că trebuie să aibă grijă de sănătate. În ceea ce privește pacienta noastră, starea acesteia este gravă dar stabilă cu medicație pentru complicația neurologică determinată de neglijarea tratamentului pentru HIV inițial și  o schemă de tratament schimbată pentru infecția cu HIV pe care o are de o viață. Sperăm ca bucuria de astăzi să contribuie la dorința ei de a lupta și împreună să poată fi familia pe care au visat-o”, a transmis dr. Florin Roșu.

 

Adauga un comentariu