Local

Atacuri virulente pe străzile din Iași! Un individ i-a înfipt cuțitul în piept unui cunoscut! Un alt bărbat a făcut moarte de om și a lăsat cadavrul în drum!

Publicat: 18 nov. 2020
Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au condamnat ieri doi bărbați acuzați de omor și, respectiv, tentativă de omor
Un cuțit plin de sânge

Tot mai multe atacuri au loc pe străzile din județul Iași! Un bărbat a fost condamnat ieri după ce ar fi încercat să ucidă un cunoscut. Costel Sergiu Butnaru a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare. Un alt bărbat, Sebastian Constantin Mandache, a fost condamnat de judecătorii ieșeni la 8 ani de pușcărie, după ce a fost acuzat că a luat viața unui om

Atacuri virulente pe străzile din Iași! Un individ i-a înfipt cuțitul în piept unui cunoscut! Un alt bărbat a făcut moarte de om și a lăsat cadavrul victimei în drum!
În cursul zilei de ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași i-au condamnat pe amândoi la pedepse cu executare în spatele gratiilor. Astfel, Costel Sergiu Butnaru a fost condamnat la 4 ani de închisoare, pentru tentativă de omor.

„Instanța ia act că persoana vătămată Vasile F. nu s-a constituit parte civilă”, au menționat magistrații ieșeni.

Sentința nu este definitivă.

Costel Sergiu Butnaru, acuzat că a vrut să facă moarte de om

Procesul lui Costel Sergiu Butnaru (28 de ani) a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au acuzat pe acesta de tentativă de omor. Asta, după ce individul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 6 august 2020. Conform anchetatorilor, în urma unei discuții aprinse, Costel Sergiu Butnaru a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt în pieptul unui alt bărbat. Scena s-a petrecut în comuna Scânteia. Martorii au sunat la 112, iar un echipaj medical a ajuns de urgență la fața locului. După ce i-a acordat primul ajutor bărbatului, medicii l-au transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, pentru investigații. Mai apoi, victima a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Totuși, doctorii au constatat că leziunea suferită de victimă a fost de natură a-i pune viața în pericol. La scurt timp de la incident, un echipaj de Poliție a ajuns la fața locului și a demarat cercetările. Astfel, oamenii legii au ajus la Sergiu Costel Butnaru. Inividul a fost dus la audieri, iar, la scurt timp, a ajuns în spatele gratiilor.

8 ani de temniță, după ce a curmat viața unui ieșean

Un alt individ a fost pedepsit ieri de magistrații din cadrul Tribunalului Iași. De data aceasta, Sebastian Constantin Mandache a primit o pedeapsă de 8 ani de temniță, pentru omor. Nici această sentință nu este definitivă, putând fi contestată.
Procesul lui Mandache a început pe 5 august 2020. Asta, după ce individul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 14 iunie 2020. Procurorii au spus că, la mijlocul lunii iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au demarat cercetările în cazul unui tânăr de 36 de ani, găsit mort în fața casei sale, din localitatea ieșeană Mogoșești. Un vecin l-a observat pe bărbat pe jos, în fața casei, inconștient. L-a ridicat și l-a dus în casă. Mai apoi, același vecin a cerut ajutor la 112. Victima avea semne de violență pe corp și era plin de sânge. Un echipaj medical a ajuns în zonă, însă din nefericire pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic.

Tânăr de 18 ani, principalul suspect al atacului virulent

După ce oamenii legii au făcut cercetarea la fața locului, trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală Iași pentru necropsie. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au confirmat faptul că, în urma incidentului de la Mogoșești, au fost demarate cercetările. În urma sesizării, oamenii legii au stabilit că bărbatul a fost bătut până la moarte de un băiat de 18 ani din același sat. Conflictul a izbucnit pe fondul consumului de alcool. În cele din urmă, oamenii legii au ajuns la Sebastian Constantin Mandache. Tânărul a fost dus la audieri. Ulterior, el a fost reținut pentru 24 de ore pentru omor. De asemenea, procurorii au propus arestarea preventivă a acestuia, iar Tribunalul Iași a admis cererea.

Comentarii
  • Pe timpul lui ceaușescu pentru o crimă pedeapsa era peste 20de ani la bulău——acum e cu suspendare (o fi corupția de vină)în democrația lui werner care tot educă de vre-o 6 ani cu ghinion—–

Adauga un comentariu