Titlurile zilei

Atenție, ieşeni! Se vinde carne expirată în piețele din oraş. Măcelăriile scot bani frumoși din resturi: „Curgea din ea şi mirosea groaznic” – FOTO

Publicat: 24 iul. 2023
_____ Vizualizări 25 Comentarii
Atenție ieşeni Se vinde carne expirată în piețele din oraş. Măcelăriile scot bani frumoși din resturi Curgea din ea şi mirosea groaznic - FOTO
În măcelăriile din interiorul pieţelor din Iaşi se vinde carne expirată, firmele nu emit bon fiscal iar banii intră direct în buzunarele patronilor

Într-o măcelărie din Piața Nicolina este vândută carne expirată. O femeie a descoperit „surpriza” când a ajuns acasă

Oamenii ar trebui să aloce mai multă atenţie în ceea ce priveşte locurile de unde cumpără produsele de origine animală. În cursul zilei de duminică, 23 iulie 2023, o femeie din Iaşi a cumpărat o bucată de carne de la o măcelărie din piaţa agroalimentară Nicolina. Când a ajuns acasă, mirosul pregnant de carne stricată a determinat-o să revină la magazin pentru a cere explicaţii.

Carne expirată, vândută într-o măcelărie din Piaţa Nicolina

Carne expirată, vândută într-o măcelărie din Piaţa Nicolina. Mariana Florea a transmis faptul că a cumpărat o bucată de ceafă de porc de la magazinul ce promite clienţilor „carne proaspătă” direct de la producător. Din cauza mirosului specific din măcelărie, aceasta a realizat de abia când a ajuns acasă faptul că produsul este un pericol pentru consum. Se pare că sortimentele de carne ar fi spălate pentru ca cei care le achiziţionează să nu îşi dea seama de situaţie.

„Anul trecut am cumpărat la fel și am aruncat-o la gunoi. Atunci am zis că de la ăștia nu mai cumpăr în veci. După aproape un an de zile, aceeași problemă. Ei nu dau bon fiscal pentru că sigur nu au acte, altfel nu îmi explic. Se știe că sunt escroci! Au vrut să îmi ia punga, să o înhațe, ca să nu mai am nicio dovadă. Ei sunt obligați să îmi dea bonul fiscal, nu mi-au dat. E o practică, ei nu eliberează bon în mod frecvent. Pentru că mă grăbeam, am numărat restul şi am plecat.

Am vrut să evit magazinul, dar am întrebat pe la alte carmangerii, nu aveau ceafă, ei aveau şi am zis să iau totuşi de aici. Carnea era şi spălată, deci ei au încercat să elimine cumva mirosul şi faptul ca e infectă. Mi-a curs şi în maşină. Uitaţi-vă şi dumneavoastră, de unde atâta zeamă la o carne proaspătă? Curge din ea. Miroase groaznic. E inadmisibil, pun în pericol sănătatea tuturor. Am fost aici, la administraţia piețelor, ei ne-au transmis faptul că nu au ce să facă, locația e închiriată.

Am chemat echipajul de poliție care patrulează prin piață, mi-au spus că nu au ce să facă. Am aflat atunci când am ajuns acasă şi am scos-o din plasă, brusc m-a lovit mirosul, în măcelărie fiind mirosul specific nu mi-am dat seama că e stricată, când am ajuns acasă şi am descărcat bagajele, ne-am întors imediat aici. Trebuie să îl sancționăm de data asta pentru că prea s-a repetat şi prea ne păcălesc de fiecare dată.

Au şi închis, au pus în ultimul moment program duminica, 06:00 – 12:00, au închis acum. Am sunat la Protecția Consumatorului, dar astăzi este închis, voi face luni (n.r. – 24 iulie 2023) o sesizare”, a povestit Mariana Florea.

Oamenii din zonă care frecventează piaţa agroalimentară au confirmat reporterilor BZI faptul că, de obicei, măcelăria ar fi deschisă şi după orele 12:00. Însă se pare că din cauza scandalului produs vânzătorul a decis să pună lacătul pe uşă.

„De obicei au program până mai târziu că lumea sâmbăta şi duminica cumpără mai mult, e mai aglomerat. Dar azi a fost scandalul ăsta cu o doamnă, i-au vândut carne stricată şi au făcut scandal, după ce a plecat doamna, ei au închis repede, să nu cumva să le ceară cineva explicaţii. Da, au mai fost cazuri aici, să ştiţi, am mai auzit. Cine ştie, poate ei o aduc proaspătă, dar, dacă poate o ţin în condiţii proaste, se strică. La carne trebuie o anumită temperatură, mai ales pe căldurile astea”, a transmis un ieşean care frecventează Piaţa Nicolina.

Remilin SRL este firma care ar comercializa produse din carne expirată

Firma care vinde produsele din carne în Piața Nicolina se numește Remilin SRL, are sediul înregistrat în satul Valea Adâncă din Iaşi, este deschisă din anul 2001 şi este deţinută de Elena Junică. Obiectul de activitate al acesteia este comercializarea cu amănuntul a cărnii şi a produselor din carne în magazine specializate.

Societatea a înregistrat, în 2020, o cifră de afaceri de 252.729 de lei şi un profit de 7.461 de lei. În ceea ce priveşte anul 2021, firma nu a înregistrat profit, însă a urcat cu cifra de afaceri până la suma de 299.630 de lei. Societatea figura, în 2021, cu 2 angajați.

Reporterii BZI au sunat-o pe Elena Junică, administratorul firmei, pentru a obţine un punct de vedere cu privire la situaţia semnalată de Mariana Florea, însă aceasta nu a răspuns apelurilor.

Este important ca ieşenii să fie prudenţi în ceea ce priveşte alegerea magazinelor din care aleg să cumpere produse perisabile. În măcelăriile din interiorul pieţelor din Iaşi se vinde carne expirată, firmele nu emit bon fiscal, iar banii intră direct în buzunarele patronilor.

Comentarii
  • in piata alexandru se vinde carne alterata de f mult timp ,oua de avicola drept oua de tara ,lapte acrit ,marfa de la moldoveni altetata fara acte de provenienta ,militia corupta din piete si vita de primar kirika e in cardasie cu ei !!! speculantii si bisnitarii cu acte false inseala pensionarii de prea mult timp ,militia doarmee

  • Daca ati avea putina educatie ati vedea ca nu arata a stricat carnea aia. Daca dupa fata femeii vi se pare ca puteti defaima o firma care comercializeaza carne de 22 ani, punand amprenta de ‘carne stricata’ dupa parerea unuia, atunci ce sa mai cerem de la voi. Popor de judecatori frustrati.

  • lasa dom’le ca nu va place Kaufland si Lidl ca e marfa straina. incurajati ca clientii sa cumpere marfa romaneasca de la tarani si de la producatorii din pietele agroalimentare. la hypermarketuri ai 50/50 si marfa straina si romaneasca. casca ochii cand cumperi. eu am mancat spata porc fara os din Kaufland din Spania sau Ungaria adus. super! mai bun la gust ca cel romanesc.

  • Defapt da, chiar va plac kauflandurile. Tipati de 1 decembrie ca va cumpara tara germanii, dar in rest ii sustineti. Cand vine vorba de un producator local daca ati putea sa il distrugeti. Tara care aresteaza batranii ca vand 2 legaturi de zarzavat. Eu cumpar des de la ei din piata de peste 5 ani si nu am avut niciodata probleme. Poate ar trebui sa verfiicati mai in amanunt cazurile de defaimare

  • Doamna asta tipa ieri ca isterica si filma in fata magazinului de nu am putut intra sa iau carne. Nu stiu daca era stricata sau nu, eu mereu am cumparat carne proaspata, insa comportamentul ei era execrabil. Pareau mai degraba pusi pe circ decat clienti reali.

  • dute domle si lasane in pace si cumparati voi de la kaufland…. noi mancam o bucata de carne romaneasca. oamenii astia is sariti de pe fix ce scandal au facut ieri acolo. daca erade carne stricata puteau rezolva si altfel. aasta pare o rafuiala persoanala. nu mai luati in considerare toate prostiile. si in supermarketuri cumperi stricat de multe ori si expirat si nu se mai face atata valva. acuma gata sa se inchida pietele sa mancati numai crescute in doua zile sa muriti de cancer la 30 ani. popor mai uracios cu semenii lui ca romanii nu exista

  • 1) Cine poate fi patron de macelarie in piete?…..caracatita,….fosti militieni…..2) Cine garanteaza provenienta carnii? Dimineata tare de tot, o singura masina aprovizioneaza toate macelariile din piata. Carne din UE.

  • Țarani in piața? Nu exista așe ceva, alea sunt aduse di prin județ, sunt platite de alții…se numesc ” babe precupețe „.
    Doar cu asa ceva se ocupa, de exemplu: oul de gaina! In fața mea o contabila (o cunosc, lucreaza la mine la munca), a cumparat 30 „oua proaspete de țară”, dublu la pret fața de alea de Avicola.
    Dupa ce s-a indepartat, vanzatoarea mai scoate un cofraj sigilat cu eticheta Profi si se apuca sa stearga data de pe oua cu o carpa inmuiata in „ceva”(cerneala aia nu se duce doar cu scuipat, e posibil sa foloseasca si urină de vacă,etc. Data de pe ouțe nu sa sterge cu acetona/diluant că miroase si se prinde orașeanul) 🙂
    striga baba si imediat in dreptul ei, un alt domn bine imbracat cumpara 10 oua, pe motiv ca a mai cumparat de la ea, nu da bon da e ” femeie de incredere, oule de la ea este bune” sic.

    De fiecare data patesc asa, de fiecare data vad cum unii domni/ doamne bine de la birouri „incurajeaza” economia locală, cumparand oua, lapte (pus in sticle nespalate, luate de la gunoi,etc), carne alterata.
    Ei nu cumpara de la Kaufland & co, pentru ca aia tâmpenia asta am auzit-o de la o tipa corporatista, ce mananca „ECO” doar de la „țăranii autentici” din piața Nicolina Iași.
    a declarat un angajat Apia ( numit politic ) responsabil cu verificarea pietelor si certificatelor de producator,etc ;P

  • Veniți și în Piață Pacurari vinerea, sâmbăta și duminica sa vedeți cum stau cofrajele de oua la soare la 40 de grade pe taraba și găinile asa zise de tara tăiate și puse în pungi transparente tot direct pe taraba sub razele soarelui, menționez ca ouăle și găinile șanț cumpărate de la avicola și vândute ca oua și găini de tara, iar lumea naiva și snoaba pune botul, asta se întâmplă de 2 ani încoace și nimeni nu ia nici o măsură, cred ca ar fi cazul sa vina sa filmeze televiziunea națională, numai asa poate se va sesiza cineva

  • In Alexandru la intrare la branzeturi primele tarabe stanga si dreapta sant aceiasi vanzatori -patroni de 20 ani! Vand oua de la supermaket ca oua de tara branza la fel iar daca nu cumperi de la ei ….te-ar manca nu alta de invidie! E o mafie peste tot in pietele iesene! Daca ajungeti vreodata pe acolo mergeti in piata Oradea sa vedeti cum e acolo! ALTA LUME!

  • Vrem toatii televiziuniilii nationale si internationale sa filmeze piata Nicolina si piata Pacurari. Babele vand oua din cofraje sigilate Kauf****land.

    Bai, astea prințese de la birouri, voi stiți ce cumparați din piețe ? Statul la birou prea mult, in aer condiționat, nu face bine la păr/ materie cenusie ! 😛

  • ,,Producătorii” autohtoni care vând pepeni, încă mai au pe stocuri pepeni din Grecia de prin mai-iunie, pe care-i vând pe post de fructe românești. Când îi desfaci, sunt demult trecuți de a doua tinerețe. Iaca de ce iau din supermarket, cu bon fiscal. Hoții sunt la tot pasul și vor să câștige și din coaja fructului.

  • Asa miros si cele 2 fete ale taranului asta de Junica tot a carne expirata de la cat au dat baietii in ele ,un sclav si un praduitor care se va duce in curand la puscarie ,o zdreanta infecta cu tupeu de taran coclit toata ziua e rupt in gura de bautura!

  • Stiu pe cineva care a avut o experienta neplacuta nu cu carne, dar cu creier expirat. Era pe galantar, la Primaria Iasi.
    Stiu si cativa pesti care vand carne expirata. Prosparurile sunt duse in vest.

  • Cum asteapta prietenii o stire sa isi manifeste iubirea si aprecierea. Vorba aia, cum te sapa apropiatii nu te sapa nici groparul.

  • bai UN IESEAN..daca vrei..vino sa iti dau gratis carnea aia tie….FMM esti mana in mana cu excrocii vad
    ieri au fugit ,si de astazi sunt in concediu… Normal …Bonuri de casa nu dau,acte pe carne nu au ,mizerie la greu … tare ne mai place ticalosia

  • Taranu asta rosu la fata mereu de la alcool mereu isi bate joc de clienti si le vorbeste urat un gunoi analfabet acest junica si numele de familie spune multe JUNICA!!!

  • La piață Pacurari toți care vând, ( în afara de cei care vând și șanț producători și procesatori de carne), șanț numai semnați, nici unul nu e producători, vânzători de alcool și s au de oua, lapte, carne care nu au nici o treaba cu piață bio s au Tradițională, dar,,,,, în schimb nu întra nici o autoritate de control,,,,,, știi de ce?, ca șefa peste piață Pacurari e fosta nevasta a marelui corupt primar de Iași, piticul atomic, Chirica

Adauga un comentariu