Atentie la contraindicatii! Mic avertisment despre sucul de sfecla rosie

Atentie la contraindicatii! Mic avertisment despre sucul de sfecla rosie

07 iun. 2021, 11:41
BZI.ro, în Sanatate

Din aceeași familie ca spanacul, sfecla rosie este formată din rădăcini mai moi și frunze ușor amare, comestibile. Mulți oameni nu știu că frunzele de sfeclă sunt comestibile. Fie în suc, cruda sau gătita, beneficiați de avantajele sfeclei roșii.

În ceea ce privește sucul de sfeclă, a fost folosit de secole ca medicament pentru vindecarea și înfrumusețare.

Persoanele cu pietre la rinichi ar trebui să evite să bea suc de sfecla rosie. Persoanelor cu cistita cronică, diabet sau urolitiază a rinichilor li se interzice, de asemenea, să il consume.

Pentru a evita riscul de greață și vărsături, este recomandat să pregătiți din timp sucul de sfeclă și să îl păstrați la frigider pentru câteva ore.

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sucului de sfeclă, combinați-l cu banane intr-un smoothie. Sau adăugați kiwi în sucul de sfeclă roșie. Smoothie-ul cu sfeclă si banane este deosebit de bun pentru sportivi.

Sucul de sfeclă este foarte puternic și vă poate provoca disconfort la primele pahare. Prin urmare, vă recomand să beți doar cantități mici, în jur de 300 ml pe zi, până când corpul dumneavoastră se va obișnui. Apoi puteți bea cantități mai mari.

Sucul de sfeclă este un suc foarte bogat care garantează sănătatea fierului. Fără exagerare, este un „must have” în bucătărie pentru sănătatea ta și a familiei tale. Învățați copii cum să-l mănânce pentru un aport nutrițional excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *