Local

Atenție! Se execută trageri în poligonul Mogoșești. Populația este rugată să nu pătrundă în zona de siguranță a poligonului cu mașini sau cu animale

Publicat: 01 mart. 2021

Potrivit primarului comunei Mogoșești, Popa-Rosu Rodica, în zilele de 03, 09, 10, 11, 16, 17, 22, 23, 24, 30, 31 martie 2021, se execută trageri în poligonul Mogoșești, atât pe timpul zilei, cât și în timpul nopții. Astfel că, populația de pe raza comunei este rugată să nu pătrundă, în zilele menționate, în zona de siguranță a poligonului cu mașini sau cu animale.

„Primăria Comunei Mogoșești vă face cunoscut că în zilele de 03, 09, 10, 11, 16, 17, 22, 23, 24, 30, 31 MARTIE 2021, se execută trageri în poligonul MOGOȘEȘTI ziua și noaptea. Punem în vedere populației de pe raza comunei să nu pătrundă în aceste zile în zona de siguranță a poligonului cu mașini sau cu animale.

Zona de siguranță este cunoscută și marcată cu post de pază militar.

În cazul nerespectării acestor cerințe, vinovații vor suporta consecințele.”, a anunțat primarul Popa-Rosu Rodica.

Comentarii
  • Ceva prastii ciomege aveti sa le dati ? nu de alta dar armata a cam ramas la cai de lemn !, se joaca dea soldateii pana apare de nicaieri niste rachete trase de pe o drona de la 10 km inaltime !, ia uitativa la conflictul din Nagorno- Karabakh de acum cateva luni sa vedeti cum au fost tocati soldatii armeni cu tot cu tancuri, blindate , lansatoare de rachete, buncare si camioane de mureau ca mustele inainte da a auzi vajaitul rachetelor trimise de dronele turcesti Bayraktar , va laudati cu rachete Patriot si alte maturoaie expirate? sunt depasite baieti !, ia cititi despre rachetele HIPERSONICE care Nu pot fi interceptate de NIMIC si sunt deja in dotarea rusilor, chinezilor, nordkoreenilor !, americanii ? nu nu le au , inca lucreaza la proiect !

  • O mare bataie de joc la adresa oamenilor acest poligon de trageri! Nu stiu cum este posibil sa traga cu orice fel de arma , inclusiv cu armament greu, intr-o zona inconjurata de case! Bine ca avem legislatie pentru nivelul zgomotului facut de cetateni sau firme , dar cand descreieratii de generali hotarasc sa traga cu tunul la mai putin de 500 metri de case nu mai deranjeaza pe nimeni! Natie de ipocriti! Plus ca oricad se poate intampla o tragedie, dar nimanui nu-i pasa, iar atunci cand o sa se intample, ptr ca o sa se intample mai devreme sau mai tarziu, tot mortul o sa fie vinovat! Fostul primar a incercat sa scoata poligonul din comuna , dar cred ca interesele au fost mai mari decat cusma lui….

  • Aici NU am cum săți dau dreptate !, Poligonul de instrucție de la Mogoșești este acolo de 40 , 50 de ani !, oamenii tălălăi care șiau luat pămănturile inapoi dupa Loviluție și-au construit case pînă ăn poarta poligonului !, acum 30 de anu NU exista acolo NICI O CASĂ !, pe o rază de 2, 3 kilometri !

  • Daca stai putin si te gandesti, poligonul acela nu a picat din cer cu pamant cu tot ci a fost infiintat pe terenurile comunei Mogosesti care este atestata ca si sat undeva dupa anul 1450 – 1500. Ideea este ca mai intai au fost oamenii si nu un amarat de poligon! In ceea ce priveste casele construite acolo, au autorizatie de constructie, iar cele mai multe sunt pe terenuri retrocedate dupa revolutie, lovitura de stat sau cum vrei tu sa-i spui si daca tu nu ai teren aici mostenit ai scapat sa te ridiculizeze un destept ca tine si sa te faca talalau ca ai construit pe terenul de la ma-ta sau ta-tu. Daca stau si ma gandesc putin ai dreptate… nu sunt talalai, sunt chiar prosti ca si-au luat pamantul inapoi! De ce nu vii tu putin pe aici si sa le explici ?!

  • Acolo mostenitorii au luat pe drept pamantul inapoi dar era teren agricol !, teren arabil !, localitatea Mogosesti era cu mult mai incolo iar la Santa nu era decat o moara !, nu un sat !, a te simti jignit de ce am spus e problema ta ! si da sunt talalai cei care au construit case pana in poarta poligonului la fel de talalai ca cei din Aroneanu care tot asa si-au luat pamanturile inapoi pe langa aeroport , au construit case si acum cer talalaii mutarea aeroportului ca ii deranjeaza avioanele de pe pista de la cateva sute de metri de geamurile lor

  • Faci comentarii raportate la o perioada scurta de timp fara a lua in calcul dinamica cresterii populatiei si a cresterii nevoii de spatiu locativ, iar dreptul la proprietate este un drept fundamental. Asa cum exista proceduri de scoatere din circuitul agricol a unor terenuri in vederea schimbarii destinatiei ptr constructii, tot asa exista si varianta depagubirii proprietarilor daca autoritatile sunt mature civic si recunosc ca anumite suprafete nu pot fi transformate in zone rezidentiale. In schimb au fost emise autorizatii de construire! Daca emiti o autorizatie de construire ca si autoritate publica, atunci ai OBLIGATIA sa asiguri infrastructura (energie, apa, canalizare, drumuri etc) si conditii de trai civilizat, fara sa tragi cu tunul la usa lor si sa zbori cu avionul peste casa lor! In tara asta multe lucruri au pornit prost acum 30 de ani, iar polemici ca asta de o avem acum vor exista multi ani deacum inainte. Constat doar ca sunt multi care chiar daca ar putea schimba ceva in bine, din anumite motive precum prostie, egoism, rautate, nepricepere, lipsa de empatie, incultura si lista este mare, nu o fac! Sperand ca nu am jignit decat pe cei care simt ca o merita, imi inchei aci interventiile cu sugestia catre unii de a fi echilibrati!.

Adauga un comentariu