Economic Local

Au crescut salariile angajaților din cadrul DGASPC Iași. Directorul General are, în acest an, un salariu crescut cu circa 1.000 de lei, comparativ cu anul 2019

Publicat: 03 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au crescut salariile angajaților din cadrul DGASPC Iași. Directorul General are în acest an un salariu crescut cu circa 1.000 de lei comparativ cu anul 2019
Au crescut salariile de bază ale angajaților din cadrul DGASPC Iași

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a modificat, în acest an, salariile angajaților. Cele mai multe salarii au crescut simțitor, în timp ce câteva au rămas la același nivel apărut în raportul din luna septembrie 2019. Directorii instituției publice au salariile mărite cu aproximativ 1.000 de lei, comparativ cu anul trecut

Personalul angajat în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC) are salarii mai mari în 2020, comparativ cu anul trecut. Doar șefii de centru, coordonatorul personalului de specialitate și asistenții medicali au rămas la același nivel salarial ca în anul 2019. Astfel, șeful de centru are un salariu brut de 6.750 de lei, în timp ce un asistent medical poate câștiga între 3.850 și 3.950 de lei. Totodată, cele mai mari creșteri salariale le are personalul din conducerea instituției, directorul general, adjunct, dar și cel executiv primesc aproximativ 1.000 de lei în plus, câștigând salarii de bază, în acest an, în valoare de: 16.056 de lei pentru directorul general, 15.610 de lei pentru directorul adjunct și 14.763 de lei pentru directorul executiv. În anul 2020, toți angajații DGASPC Iași beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, iar lunar primesc indemnizații de hrană.

Medicii și asistenții medicali din cadrul DGASPC Iași primesc sporuri recalculate pentru condiții de muncă

Pe de altă parte, conducerea DGASPC Iași a dispus ca, începând cu drepturile salariale aferente lunii septembrie 2020, să se recalculeze salariile pentru medicii și asistenții medicali angajați în cadrul DGASPC Iași. Este vorba despre sporul pentru condițiile de muncă ale medicilor și asistenților medicali din cadrul DGASPC Iași, care va fi calculat și plătit prin raportare la salariul de bază aflat în plată la data de 31.12.2018. Astfel, pentru medicii și asistenții din cadrul centrelor unde sunt protejați copii sau adulți cu dizabilități, sporul va fi calculat cu un procent 50 la sută raportat la salariul de bază aferent luni decembrie 2018. Totodată, pentru personalul medical care se ocupă de beneficiarii cu nevoi sociale din centrele DGASPC Iași, sporul pentru condiții de muncă va fi calculat cu un procent de 15 la sută din salariul de bază.

„Prevederile prezentei dispoziții și drepturile salariale individuale vor fi prevăzute în acte adiționale la contractele individuale de muncă ale angajaților în cauză și vor fi duse la îndeplinire de către Serviciul Resurse Umane și formare profesională”, se arată în dispoziția emisă de DGASPC Iași.

Instanța de judecată va pronunța drepturile salariale ale medicilor și asistenților medicali, din ultimii doi ani

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași are, în această perioadă, pe masa instanțelor de judecată, un dosar care face referire la drepturile salariale ale medicilor și asistenților medicali ai instituției din perioada 01 martie 2018 și până în septembrie 2020, care sunt membri ai Sindicatului Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

„În ceea ce privește drepturile salariale aferente perioadei 01.03.2018 și până în prezent (retroactiv), urmează pronunțarea instanței de judecată prin acțiunea inițiată de Sindicatul A.S.P.C. Iași pentru membrii săi, în dosarul nr. 6595/99/2019”, au mai menționat reprezentanții Sindicatul Asistenței Sociale și Protecției Copilului Iași.

Adauga un comentariu