Titlurile zilei

Autobuzele CTP sunt spălate în bătaie de joc, în stradă, cu o mătură și o găleată. Firma de curățenie încasează câte 500.000 de euro pe an – VIDEO

Publicat: 14 ian. 2023
_____ Vizualizări 21 Comentarii
Autobuzele CTP sunt spălate în bătaie de joc în stradă cu o mătură și o găleată. Firma de curățenie încasează câte 500.000 de euro pe an  VIDEO
Anul trecut, societatea CFI Solution SRL a încheiat cu autoritatea contractantă, în speță Compania de Transport Public Iași, al treilea contract, cu o valoare de 2.599.725 de lei

Batjocură din partea firmei care încasează anual 500.000 de euro din banii publici. Autobuzele CTP sunt spălate în bătaie de joc, pe stradă, cu găleți de apă, ca în vremurile vechi

Caz revoltător la Compania de Transport Public (CTP) Iași. CFI Solution SRL, societatea care trebuie să igienizeze mijloacele de transport public, în baza unui contract anual, cu o valoare de 500.000 de euro, își bate joc de banii publici. În cursul zilei de ieri, 13.01.2023, un angajat de la CFI Solution a fost surprins la capătul liniei din Bucium, spălând autobuzele de pe traseele 30, 30B și 46 cu mijloace tehnice primitive.

Caroseria era curățată cu o mătură, în plină stradă, sub privirea mirată a șoferilor care treceau prin zonă. Nimeni nu poate stabili dacă, în cadrul contractului de 500.000 de euro, consumabilele sunt cu adevărat folosite pentru igienizarea mijloacelor de transport. Șefii CTP nu par să fie interesați de modul în care este derulat contractul pentru igienizarea tramvaielor și autobuzelor din dotare.

Autobuze CTP
Compania de Transport Public din Iași (CTP) încheie încă din 2019 contractele pentru furnizarea serviciilor de curățenie cu societatea CFI Solution SRL

Autobuzele CTP sunt spălate în bătaie de joc

Tencuri cu bancnote euro
Firma de curățenie încasează câte 500.000 de euro pe an

Și angajații din cadrul CTP se plâng de faptul că salariații societății CFI Solution SRL spală autobuzele pe partea carosabilă. Aceștia au spus pentru reporterii BZI că nu este un caz singular.

„Sunt niște probleme mari! Este vorba de firma de spălătorie care a început să spele autobuzele pe capăt de linie, ceea ce nu este normal. Dacă aș fi prins, ca cetățean, că îmi spăl mașina pe drumul public, aș fi amendat. Aici se spală în stradă, pur și simplu, cu mătura.

De exemplu, pe capăt Bucium, angajatul firmei de curățenie stă pe mijlocul drumului ca să spele autobuzul. În orice clipă poate veni o mașină din deal, dinspre Păun să îl ia înainte și ferească Dumnezeu, îl trimite la cele veșnice. Nici măcar nu e o spălătorie acolo, e un om la marginea străzii care stă cu gălețile de apă, o mătură și le spală, dacă pot numi spălat. Se dă cu mătura și se stropește cu găleata cu apă. Firma de curățenie spală autobuzele și de câte 10 chiar 15 ori pe zi, în stradă. La fiecare capăt de linie le bagă la spălat.

Nu e normal! Locația este una periculoasă, se pot întâmpla accidente grave. În fiecare zi, de dimineață până la ora 16:00 se întâmplă acest lucru. Din cauza temperaturilor scăzute, apa îngheață imediat”, au transmis surse din cadrul CTP Iași.

Pe de altă parte, administratorul societății de curățenie, Florin Cojocaru, a declarat că această situație nu este o practică a societății.

„A fost o situație de urgență când am fost rugați să facem acest lucru printr-o excepție, dar nu se va repeta. Fiind foarte murdare autobuzele, am fost rugați să intervenim urgent, dar nu este un serviciu pe care îl facem periodic. Sun acum să mă interesez, eu nu am dat dispoziție să se facă acest lucru! CTP ne-a pus la dispoziție un spațiu special amenajat în cadrul companiei, la Gară ”, a spus Florin Cojocaru, administratorul firmei CFI Solution SRL din Iași.

Reporterii BZI au încercat de nenumărate ori să ia legătura cu reprezentanții CTP Iași, dar aceștia nu au răspuns apelurilor telefonice.

Autobuz CTP
CTP deține 146 de autobuze, 120 de tramvaie și 10 microbuze

Sunt încasate sute de mii de euro pe spatele CTP Iași

Interiorul unui autobuz
Autobuzele care ajung la capăt de linie în Bucium, în loc să fie curățate în condiții de siguranță atât pentru șoferii care trec prin zonă cât și pentru angajații firmei de curățenie, acestea sunt spălate cu găleata și mătura, pe partea carosabilă, în stația de autobuz

Compania de Transport Public din Iași (CTP) încheie, încă din 2019, contracte pentru furnizarea serviciilor de curățenie cu societatea CFI Solution SRL. Anul trecut, societatea CFI Solution SRL a încheiat cu autoritatea contractantă, în speță Compania de Transport Public Iași, al treilea contract, cu o valoare de 2.599.725 de lei, aproape 500.000 de euro.

Înființată în anul 2013, firma CFI Solution SRL, administrată de Florin Cojocaru, înregistrează cifre de afaceri de ordinul milioanelor de lei. De la an la an, CFI Solution SRL și-a rotunjit veniturile pe spatele CTP Iași, oferind servicii de calitate îndoielnică. Astfel, în anul 2021, societatea administrată de Florin Cojocaru a înregistrat o cifră de afaceri de peste 3 milioane de lei.

În anul 2020, firma care spală autobuzele CTP în bătaie de joc a înregistrat o cifră de afaceri de peste 4,3 milioane de lei și un profit de peste 200.000 de lei. Mai exact, în anul 2019, primul an în care a încheiat contract cu CTP, privind prestarea serviciilor de igienizare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 3,1 milioane de lei și un profit de 203.000 de lei.

Cu sute de mii de euro în conturi și contracte semnate an de an, autobuzele CTP sunt spălate în bătaie de joc, în stradă, de către firma de casă a Companiei de Transport Public Iași.

Comentarii
  • 500.000 de euro pe an e foarte putin pentru cata munca e si cat s-a scumpit apa, sa fim seriosi.

    O femeie de servici in Romania, cu sporuri si ore suplimentare ajunge la un salariu de 5-6000 de lei (cel putin la stat), deci costa un angajat niste banuti, altfel iti pleaca sau se duce afara si castiga 2-3000E (triplu in lei adica).

    Unde mai pui ca nici oamenii nu pastreaza curatenia si se murdareste instant autobuzul.

    La cat de scumpa a ajuns apa, gazul, mancarea, totul, 500.000 euro sunt apa-nploaie va zic. O nimica toata… stiu oameni care au venit din Polonia in vizita in Romania (niste prieteni) si s-au speriat de preturile de aici, au ramas cu cosmaruri, ei acolo impreuna castiga aproape 4000 de euro lunar in mana (sot si sotie) si cheltuiesc mult mai putin ca aici (zic de preturile la mancare, taxe, etc.) iar o iesire in restaurant acolo e mai ieftin decat aici…

    Eu momentan lucrez in Suedia si avand experienta de peste 20 de ani in domeniu cu multiple calificari (sunt sudor de meserie si am lucrari complexe pe care multi nu le vor sau nu se baga) castig bine, aproape 15.000 de euro lunar, in mana. Lucrez si in weekend si lucrez aproape zilnic peste program (este foarte obositor) insa partea buna e ca angajatorul imi plateste toate orele fara discutii si scandaluri, se poate, daca vrem. Salariu e bun dar chiria e mare aici in Suedia, oricum nu mai merita sa lucrezi in Romania, acum sunt aici in vizita la niste rude si sa ma vad cu vechi prieteni din tinerete, va spun cu mana pe inima, daca ramaneam aici nu imi permiteam Audi A6 din 2021 (schimb masina la 3-4 ani), vacante cu sotia si copiii de 2 ori pe an in afara tarii si sa-mi termin casa de construit… ca sa nu zic sa mai pui ceva deoparte, e jale!

    Deci despre ce vorbim?
    Astept pareri…

  • Nu este prima data, de multe ori scaunele sunt atat de ude ca pleci cu hainele ude daca te asezi pe ele. Pana iti dai seama, deja esti ud. Acest lucru l-am observat si in tramvaie.

  • Această firmă de curățenie are contracte Cu Ctp Iași din anul 2013 și la fiecare licitație câștigă fiindcă e firma de casă a actualei conduceri, aici ar trebui să se sesizeze cei de la anticorupție,
    Pentru cei care comentează dar nu cunoaște detaliile va spun că:
    Apa e plătită tot de Ctp nu de firma de curățenie iar plata serviciilor de curățenie se face astfel:
    Igienizarea mijloacelor de transport la interior contractului de 500 000 mii euro anual exterior se plătește separat astfel factura lunară pentru serviciile de igienizare interior exterior ajunge și la 75 000 euro.

  • Ceva nu este ok. 500.000 de euro pentru spălare și curățenie este prea mult. Este posibil ca acești bani în mare parte din ei sa ajungă la manager. Uite așa se inbogatesc unii. Igienizarea și curățenia costa mai puțin.

  • 500.000€? Cam putin, se pot trage banuti publici frumosi mult mai multi daca vrei, intr-un oras plin cu mamaligi moldovenesti cum e Iasiul. Din aia 500.000, arunca la salariati vreo 50.000€ pe an, vreo 30.000€ pe consumabile si ramane ca blegul cu vreo 400 si ceva de mii. Asta pe an… deci nici macar 40.000 lunar.

  • Oi fi plecat tu in Suedia, dar dupa atata timp tot n-ai scos romanismul din tine. Tu ai scris comentariul ala fara nici o legatura doar ca sa te lauzi ca ai si tu un Audi A6 din 2021. Sa mor daca nu unii dintre voi sunteti oligofreni autisti plecati cu sorcova. Credeam ca banul mai cizeleaza, dar…

  • @Vasilescu-Georgian Tomascan, 48 de ani, sudor profesionist, iesean de origine (nascut aici).

    „O femeie de servici in Romania, cu sporuri si ore suplimentare ajunge la un salariu de 5-6000 de lei (cel putin la stat)” esti handicapat?

    „altfel iti pleaca sau se duce afara si castiga 2-3000E (triplu in lei adica).” o femeie de servici? esti retardat? cum sa castige o femeie de servici 2000-3000 EUR pe luna? cand o bandanta in Italia sau Spania care are atatea atributii asupra persoanei ce o ingrijeste castiga maxim 700 și 1.500 EUR pe luna.

    de pe ce planeta ai aterizat?

    „15.000 de euro lunar, in mana” in Suedia? nici macar un parlamentar suedez nu castiga 15.000 EUR lunar. ala castiga 40.000 de coroane pe luna, adica undeva la 3560 EUR pe luna.

    MANANCA CACAT LA ALTA MASA!!!

  • de multi ani,o matura si o galeata de apa murdara,rerefolosita!bani practic aruncati,sigur cu complicitatea societatii de transport ,care nu putea sa nu vada(mai ales ca are de multe ori la capetele de linii, personal suplimentar de supraveghere si control)!!

  • de multi ani,o matura si o galeata de apa murdara,rerefolosita!bani practic aruncati,sigur cu complicitatea societatii de transport ,care nu putea sa nu vada(mai ales ca are de multe ori la capetele de linii, personal suplimentar de supraveghere si control)!!

  • Eu lucrez ca livrator tazz în România și am 8000 euro în mana…pe luna ..nu pe pământ!!!! Va dau clasa ….deci ce vb.hellou????….bai mai lăsați vrăjeală ca nu e nimeni prost.

  • Uai rahat cu ochi, mai scoate capu din cloaca aia cu gunoi in care te zbati tu cu familia ta! Nu ai cum sa intelegi cum poti sa iti iei in 4-5 luni cu CASH un Audi A6 nou nout pentru ca traiesti intr-un alt univers! Un univers al urii, al mizeriei, al neputintei, al Romaniei! Hai valea ca deja am pierdut prea multa energie ca sa iti scriu!

  • Ieseni prosti si inapoiati. In Suedia se castiga mii de euro pe luna. Eu spal wc-urile si iau 4500 de euroi pe luna!

  • Când șpăgile și nepotismul asociat cu influența intr-o zona a Moldovei, nu ma mira. O banda de derbedei ce încasează bani frumoși, dar pentru ce!?… dând zoaie cu o matura și o găleata peste un cazan de autobuz. Sa trăiască nepotismul!

  • bravo lui k a tras bani pt el.. 😉 orice trompeta smiorcaita care comenteaza p aicea ar face la fel dak ar avea okazia.. 😉 fortza baietilor destepti care rup tara asta de fraieri in doua.. 😉

Adauga un comentariu