Coronavirus

Autoritățile din Brazilia, decizie neașteptată. Toate informațiile cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară au fost șterse

Publicat: 07 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoritățile din Brazilia decizie neașteptată. Toate informațiile cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară au fost șterse
FILE - In this May 14, 2020 file photo, relatives cry during the funeral of Kokama Chief Messias Martins Moreira, who died of COVID-19, during his burial service at the Park of Indigenous Nations in Manaus, Brazil. People of Kokama ethnicity have been unable to get medical treatment from the nearby health system or from the government’s indigenous care provider, federal prosecutors said in a lawsuit filed this week. (AP Photo/Edmar Barros, File)

Autoritățile braziliene au șters informațiile din ultimele luni cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus din țară, după criticile președintelui Jair Bolsonaro, transmite BBC. Informațiile de pe site-ul guvernamental au fost șterse, iar ministrul interimar al sănătății, un general de armată, a anunțat că va fi anunțat doar bilanțul din ultimele 24 de ore. Decizia a venit după criticile președintelui țării. Jair Bolsonaro a spus că bilanțul total nu reflectă imaginea de ansamblu. El nu a dat argumente în acest sens, dar a spus că vor fi realizate alte metode de raportare a cazurilor.

Țara sud-americană a devenit a doua din lume, după SUA, la numărul infectărilor cu coronavirus și înregistrează cel mai grav bilanț zilnic în ceea ce privește decesele. Până acum au fost depistate peste 640.000 de cazuri de infectare, dar numărul persoanelor infectate ar putea fi mult mai mare, din cauza testării insuficiente. Peste 35.000 de oameni au murit.

Liderul de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro a criticat guvernatorii pentru măsurile de protecție împotriva virusului, ba chiar a participat la o manifestație pentru relaxarea restricțiilor. Zilele trecute, el a amenințat că va scoate țara din Organizația Mondială a Sănătății, pe care a acuzat-o că este „o organizație politică cu partipriuri”.

Bilanţul deceselor provocate de Covid-19 în lume a depăşit duminică pragul de 400.000

Bilanţul deceselor provocate de Covid-19 în lume a depăşit duminică pragul de 400.000, iar totalul contaminărilor se apropie de 7 milioane, potrivit datelor publicate de Johns Hopkins University. De la depistarea noului coronavirus, pe 8 decembrie 2019, în Wuhan (China), la nivel mondial au fost înregistrate peste 6,91 milioane de contaminări şi 400.121 de decese. Cea mai afectată ţară este Statele Unite, cu aproximativ o treime din totalul cazurilor şi cu 109.802 decese. Brazilia, Rusia, Marea Britanie, India, Spania, Italia, Peru, Franţa şi Germania îi urmează, ca număr de contaminări.

Din punct de vedere al deceselor, SUA sunt urmate de Marea Britanie, cu peste 40.500, şi de Brazilia, cu aproximativ 36.000. Următoarele cele mai afectate ţări sunt Italia, Franţa, Spania, Mexic, Belgia, Germania şi Iran. În prezent, Americile reprezintă epicentrul pandemiei declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în luna martie. China a raportat oficial, până în prezent, 84.186 de cazuri şi 4.638 de decese asociate noului coronavirus.

Adauga un comentariu