Titlurile zilei

Averea unei controversate familii din Iași se subțiază! Fratele afaceristei Magda Chiriac rămâne fără terenurile ideale pentru proiecte imobiliare: „Era o speranță pentru mine, rezolvam cu 50.000 de euro” – FOTO

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Averea unei controversate familii din Iași se subțiază Fratele afaceristei Magda Chiriac rămâne fără terenurile ideale pentru proiecte imobiliare Era o speranță pentru mine rezolvam cu 50.000 de euro  FOTO
Marian Chiriac s-a trezit cu terenurile scoase la vânzare de executorii judecătorești. Cu banii surorii și-ar fi rezolvat problemele

Marian Chiriac ar fi vrut să primească bani pentru că a avut grijă de proprietățile de milioane de euro ale Magdei Chiriac, sora acestuia. Între timp, bărbatul riscă să rămână fără terenurile din comuna Miroslava ce urmează să fie vândute de executorii judecătorești din cauza unui credit neachitat ce a fost contractat în urmă cu 14 ani

Familia Chiriac, din Iași, implicată în mai multe scandaluri, este urmărită și de alte probleme, tot de natură financiară. De precizat că Magda Chiriac, proprietara mai multor terenuri cu o valoare de câteva milioane de euro, din cauza problemelor de sănătate l-a mandatat pe Marian, fratele acesteia, să se ocupe de obținerea avizelor necesare pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare. Între timp, relațiile s-au răcit, iar Marian Chiriac nu a văzut niciun ban pentru eforturile depuse.

Acum, bărbatul are o nouă problemă pe cap, după ce executorii l-au căutat din cauza unei datorii neplătite din 2008. În acea perioadă, Marian Chiriac a contractat un împrumut de la BCR după ce a ipotecat mai multe terenuri agricole din comuna Miroslava, în aproprierea satului Proselnici. Au fost organizate sesiuni și pentru vânzarea altor imobile.

Averea unei controversate familii din Iași se subțiază. Este urmărită de executorii judecătorești

Proprietățile lui Marian Chiriac sunt scoase la vânzare prin intermediul a două licitații. Astfel, pe data de 5.10.2022, ora 11:00, este programată procedura pentru vânzarea a două suprafețe de teren de 5.000 și 10.000 de metri pătrați. Prețul de pornire a procedurii este de 200.900 de lei, aproape 40.000 de euro. A doua procedură este programată în aceeași zi, dar la ora 10:00. Sunt scoase la vânzare 3 suprafețe de teren de 5.000, 6.200 și 6.300 de metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 238.158 de lei, aproape 47.000 de euro. Procedurile sunt organizate la cererea creditoarei EOS Credit, care a preluat creanțele de la BCR. Ambele licitații sunt organizate la sediul executorului judecătoresc Andreea Darie.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Executorii scot la vânzare și un apartament cu două camere, situat într-un bloc din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, pe strada Pepinierii, nr. 7, et. 1.

Marian Chiriac a negociat cu creditorul

Contactat telefonic de reporterii BZI, Marian Chiriac a explicat că, dacă nu ar fi fost exclus de propria soră din afaceri, ar fi putut salva terenurile din comuna Miroslava.

„Alea sunt niște terenuri cu care am obținut un credit înainte de criză, în 2008. Am avut o afacere în Alexandru cel Bun, dar nu a mai mers, nu am mai putut plăti ratele. Dacă nu am găsit înțelegere de la sora mea pentru munca depusă, asta este. Era o speranță pentru mine, rezolvam cu 50.000 de euro, am vorbit cu cei de la EOS care acceptau jumătate din sumă și rămâneam proprietar. Terenurile sunt în continuare pe numele meu. Eu m-am ocupat de administrarea terenului din Bucium deținut de sora mea, i-am crescut valoarea, dar nu am mai văzut niciun ban. Acum nu mai știu nimic de ea”, a precizat Marian Chiriac, făcând referire la un teren de 8.000 de metri pătrați, din Bucium, ce beneficiază de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) avizat în Consiliul Local privind construirea unui număr de 11 blocuri de locuințe colective, cu regimul înălțime D+P+3E. Indicatorii urbanistici prevăd un procent de ocupare a terenului de 30 la sută și un coeficient de utilizare a terenului de 1.50.

Rezultă, astfel, o suprafață desfășurată a clădirilor de 12.000 de metri pătrați. Acum, terenul este scos la vânzare, prețul cerut fiind de 960.000 de euro.

O datorie făcută de Magda Chiriac i-a lăsat pe părinți fără apartament

Ieșeanca Magda Chiriac a reușit să provoace un adevărat scandal în familie. Totul a început în momentul în care și-a convins mama să transfere pe numele ei un apartament situat în cartierul Alexandru cel Bun. Afacerista s-a folosit de apartament ca să obțină un împrumut de la un anumit Gheorghiță Sachelariu. A împrumutat nu mai puțin de 65.000 de euro, sumă ce nu a mai fost returnată creditorului. Recent, executorii i-au înștiințat pe bătrâni că imobilul va fi scos la vânzare, moment în care aceștia au răbufnit. Dumitru Chiriac, în vârstă de 75 de ani, a explicat că fiica acestuia a dus o viață dezorganizată și, în momentul în care i-a cerut socoteală în legătură cu situația apartamentului, nu a primit niciun răspuns.

A intervenit și Marian Chiriac ce a susținut că sora lui are probleme psihice și de aceea a fost internată la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, la finalul lunii septembrie 2021. Până la urmă, părinții au trebuit să părăsească imobilul și să se retragă la casa bătrânească dintr-un sat din județul Iași. De menționat că Magda Chiriac deține o clădire în centrul Iașului, spații comerciale, un teren în zona Viticultori și imobilul din Bucium deja menționat.

Averea unei controversate familii din Iași se subțiază, dar rămâne de văzut dacă vor fi găsiți cumpărători pentru proprietățile menționate pe lista executorilor judecătorești.

Adauga un comentariu