Coronavirus

Avertisment al directorului OMS: „Ce e mai rău abia acum urmează!“

Publicat: 30 iun. 2020
ALT=
Avertisment al directorului OMS: „Ce e mai rău abia acum urmează!“

Avertisment al directorului OMS! Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă toate statele de pe glob să depășească disputele politice și să lupte împotriva coronavirusului la unison. Avertismentul OMS vine în contextul în care mai multe țări virusul pare să revină în forță în urma măsurilor de relaxare.

Marea Britanie a luat decizia de a reintroduce măsuri stricte de combatere a virusului în Leichester după ce s-a confruntat cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri.

Dincolo de ocean, multe state au decis să își amâne redeschiderea economiilor dat fiind numărul crescut de infectări.

Avertisment al directorului OMS: „Numărul îmbolnăvirilor va crește!“

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că noul coronavirus va infecta mult mai mulți oameni dacă guvernele lumii nu vor lua măsurile necesare. Acesta a dat exemplul Germaniei, Japoniei și Coreei de Sud. Acestea sunt țări cau au impus măsuri stricte în perioada pandemiei și care s-au axat pe o testare amplă a populației.

„Ce e mai rău, abia acum urmează! Îmi pare rău să spun asta, dar cu acest tip de mediu și condiții, ne temem de ce e mai rău. De aceea trebuie să acționăm împreună”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății.

Similitudini cu gripa spaniolă

Epidemia de coronavirus crește ca intesitate în multe țări, chiar dacă, în altele, răspândirea bolii a încetinit.

Experții susțin pandemia se comportă așa cum au prezis și că urmează al doilea val, așa cum s-a întâmplat și cu gripa spaniolă.

„Acea gripă a ucis 50 de milioane în timpul celui de-al doilea val”, a declarat Ranieri Guerra, director adjunct al OMS, potrivit La Repubblica.

Această pandemie „se comportă așa cum am prezis” și „comparația este cu gripa spaniolă, care s-a comportat exact precum COVID-19: a scăzut vara și s-a reluat cu înverșunare în septembrie și în octombrie, provocând 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, avertizează Ranieri Guerra, director adjunct la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în cadrul emisiunii „Agorà”, de la Rai 3.

Răspunsul lui Guerra vine ca urmare a unei scrisori semnate de experți din Italia care susțin că „urgența a trecut”.

„Când virusul dispare din clinică totul pare să se fi terminat, dar nu este așa”, susține directorul adjunct al OMS.

Trebuie luate toate precauțiile pentru a limita circulația virisului

Guerra susține că evoluția pandemiei este previzibilă și că trebuie luate toate precauțiile pentru a limita circulația virisului.

„Mă uit la fapte și faptele spun că genomul virusului este în continuare același, iar faptele spun că tendința unei epidemii ca aceasta este prevăzută pe scară largă și previzibilă. Există o descendență care coincide cu vara. Este adevărat că terapia intensivă s-a goli, însă s-a golit așa cum era de așteptat și nu vrem să se umple din nou în toamnă. Toate precauțiile pe care le luăm au ​​scopul de a limita circulația virusului în septembrie-octombrie”, a mai declarat Ranieri Guerra.

„Italia este gata să vaccineze 100% din populație împotriva gripei, conform recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății”, a mai declarat Guerra, indicând una dintre armele care vor ajuta la o mai bună confruntare cu un posibil al doilea val de COVID-19, la toamnă.

Adauga un comentariu