Stiri medicale

Avertisment OMS: Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei, la începtutul anului viitor

Publicat: 22 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertisment OMS Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei la începtutul anului viitor
Guvernele au ratat construirea infrastructurii necesare în lunile de vară

Europa s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus la începutul anului 2021 dacă guvernele repetă greșelile care au condus la un al doilea val în acest an, a declarat duminică David Nabarro, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Guvernele au ratat construirea infrastructurii necesare în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control”, a declarat David Nabarro, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății într-un interviu acordat ziarului elvețian Solothurner Zeitung.

Europa se va confrunta cu al treilea val al pandemiei, la începtutul anului viitor

„Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus Nabarro.

Oficialul OMS a lăudat răspunsul la criză din țările asiatice, cum ar fi Coreea de Sud, unde infecțiile sunt relativ scăzute.

„Oamenii sunt pe deplin angajați, își asumă comportamente care îngreunează virusul. Se mențin la distanță, poartă măști, se izolează când sunt bolnavi, se spală pe mâini și curata suprafețele. Aceste masuri protejează cele mai periclitate grupuri.”

Ridicarea măsurilor s-a facut prea devreme

Nabarro a cerut guvernelor UE să reziste la ridicarea măsurilor prea devreme.

„Un alt element care este foarte clar în Asia de Est este că, odată ce au scăzut numărul cazurilor, nu s-au relaxat măsurile. Așteptați până când numărul cazurilor este scăzut și rămâne scăzut. Trebuie să pregătiți măsurile necesare pentru a opri viitoarele focare”, a spus oficialul OMS, care avertizeaza ca al treilea val al pandemiei ar putea lovi la inceputul anului viitor.

Răspunsul Europei, a adăugat el, „a fost incomplet”.

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a sugerat, de asemenea, că unele țări europene erau prea dornice să ridice măsurile de blocare după primul val.

„Dacă te uiți în urmă, poți vedea că multe lucruri au fost făcute în direcția corectă în primul val, dar, evident, strategiile de ieșire au fost parțial prea rapide și măsurile au fost relaxate prea curând”, a spus aceasta la o conferință de presă online.

Adauga un comentariu