Coronavirus

Experții au găsit cauza apariției celui de-al doilea val de COVID-19 în Europa

Publicat: 29 oct. 2020
Al doilea val de COVID-19 în Europa
Experții consideră că al doilea val de COVID-19 a fost cauzat de mișcarea de masă a turiștilor europeni

Al doilea val de COVID-19 în Europa este în plină desfășurare după o vară relativ calmă și cu o răspândire a bolii ținută sub control. Cu toate măsurile și restricțiile impuse, statele de pe Bătrânul Continent nu au reușit să oprească explozia de cazuri care face ravagii. Iar vina pentru acest al doilea val pare să fie a turiștilor.

După o vară relativ calmă, al doilea val al pandemiei lovește Europa inegal în această toamnă. Potrivit datelor compilate de Organizația Mondială a Sănătății, virusul se răspândește activ în mai multe țări. Cu toate acestea, potrivit epidemiologului Antoine Flahault, pandemia nu a fost niciodată atât de omogenă în Europa.

Rămâne un fundal de eterogenitate, dar tindem către o «însămânțare» mai generală a teritoriului european, cu o creștere a cazurilor în mare parte a Europei de Vest.”

Al doilea val de COVID-19 în Europa a fost cauzat de turiști

Mișcarea de masă a turiștilor europeni dornici să se relaxeze după impunerea restricțiilor în această vară ar putea fi cauza pentru apariția celui de-al doilea val de infecții cu coronavirus de pe continent, potrivit experților.

Oricine ar fi condus pe autostrăzile din Franța în luna august, putea vedea rulotele care se deplasau, asemănător cu o migrație de animale în Africa. Este incredibil și asta nu se întâmplă în alte părți ale lumii”, a mai precizat un specialist.

În unele cazuri, europenii au adus COVID-19 în țări care fuseseră în siguranță în primul val al pandemiei, precum Grecia. În alte cazuri, au mai spus ei, au adus virusul înapoi în țări care s-au descurcat destul de bine, precum Germania și Austria.

Acest fapt ar explica de ce pe continentul european a fost vorba de al doilea val al pandemiei, spre deosebire de celelalte, care încă nu au întâmpinat această problemă.

Nu vezi ca toți americanii să se mute în Florida, de exemplu, la un moment dat. Nu vezi pe toată lumea adunându-se pe plajele din Malaezia sau oriunde în Asia, în același timp”, a mai adăugat un expert.

Franța și Germania impun măsuri de carantină

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat reinstituirea carantinei începând de vineri. Aceasta se întâmplă în contextul creșterii accelerate a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Cu toate acestea, școlile vor rămâne deschise în această perioadă.

Totodată, și Germania a intrat în carantină pentru patru săptămâni. „Sunt măsuri împovărătoare”, a precizat cancelarul german Angela Merkel. Însă carantina are ca scop restabilirea vieții publice în Germania, în decembrie.

Așadar, în contextul celui de-al doilea val de COVID-19 în Europa, tot mai multe state reintră în carantină…

Adauga un comentariu