Actualitate

Avertismentul medicului Mihai Craiu: „Nu faceți asta dacă ați luat contact cu o persoană infectată cu COVID-19!“

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avertismentul medicului Mihai Craiu Nu faceți asta dacă ați luat contact cu o persoană infectată cu COVID-19
Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală

Medicul Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală, lansează un avertisment în legătură cu tratamentele luate acasă, fără un consult medical, chiar și în cazul celor care au intrat în contact cu o persoană infectată.

„Despre modă, spaime și amatorisme balcanice, în fața pandemiei COVID-19, în România… Nu este o postare despre politică, despre cine este de vină sau despre soluții miraculoase. Această primă postare, a unei serii despre medicație, se referă la dexametazonă. Orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav de COVID primește medicamente care nu au legătură cu recomandările existente.

În România, orice persoană ce a venit în contact cu un bolnav având COVID19, deseori netestată, aproape întotdeauna fără consult medical riguros, începe să primească mai multe medicamente care nu au ABSOLUT nicio legătură, nici cu recomandările existente (unele mai bune, altele imperfecte sau depășite, dacă vorbim de cele românești postate pe site-uri oficiale), nici cu dovezile științifice disponibile”, a precizat Mihai Craiu.

Mihai Craiu: „Noi românii suntem creativi și credem în mituri“

Medicul primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală a precizat că românii suntem creativi și credem în mituri.

„Noi românii suntem creativi și credem în mituri. Realitatea este că cea mai MARE putere de dovadă o au metaanalizele, apoi dovezile din studii randomizate, placebo-controlate și cea mai SLABĂ putere o au opiniile experților. Ale experților medicali reali, nu ale vloggerilor sau ale diverșilor artiști mediatizați nefericiți…

Dexametazona este excepțională în formele medii și severe (spitalizate) de pneumonii cu SARS-CoV-2. Conform studiului RECOVERY ea scade mortalitatea la 28 zile cu 1/3. Nu este prudent să luați dexametazonă fără indicație medicală sau la o indicație greșită, în prima fază a bolii, la domiciliu! Nici măcar nebulizată“, a scris Mihai Craiu pe Facebook.

„Nu faceți acest lucru în cazul copiilor testați pozitiv COVID!“

Medicul pediatru a explicat, pe o rețea de socializare, ce trebuie să facă părinții în momentul în care cei mici ai lor sunt testați pozitiv, dar asimptomatici.

„În ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, diferită de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR.

În vară, vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la câteva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi „a împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități“, susține Mihai Craiu.

Medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Capitală spune că, deși este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, nu trebuie tratat preventiv cu nimic.

„Voi atrage atenția asupra unui scenariu îngrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistați COVID19, este important să știm ce trebuie făcut cu un copil asimptoma

iitc. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, nu trebuie tratat preventiv cu nimic. Așa zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați)“, a opinat Mihai Craiu.

Adauga un comentariu